Feel Good Monday: Amerikaan danst de wereld rond

In onze rubriek ‘Feel Good Monday’ plaatsen we op maandagen leuke, mooie en ontroerende filmpjes. Speciaal voor de momenten waarop je dit wel kunt gebruiken. Wil je het filmpje graag delen met iemand die wel een oppepper kan gebruiken? Klik dan rechts bovenin het filmpje op het pijltje om deze te delen!

De Amerikaanse Matt Harding moet wel flink wat airmiles bij elkaar gesprokkeld hebben ondertussen. Zijn Youtube-kanaal, dateert uit de beginjaren van het medium – nu ongeveer een decennium geleden – en is een indrukwekkend reisverslag van formaat.

Op zichzelf misschien niet zo heel bijzonder zou je zeggen, wereldreizigers genoeg. Maar de reizen van Matt worden gekenmerkt door een aandoenlijke positiviteit. Matt doet namelijk in ieder land waar hij komt hetzelfde grappige dansje, samen met de lokale bevolking.

We zijn allemaal één

En dat levert prachtige hartverwarmende beelden op, onderstaand filmpje is inmiddels zo’n vijftig miljoen keer (!) bekeken. De nieuwere filmpjes van Matt zijn choreografisch wat professioneler, en het wordt voor de reislustige Amerikaan inmiddels lastig om een plek op onze planeet te vinden waar hij nog niet gedanst heeft. Echter blijft hij doorgaan, en dat is een alleszins geruststellende gedachte. Want met zijn dansjes laat Matt zien dat we allemaal één zijn als mensheid.

Maar misschien zijn de reisdansjes van Matt wel het best in een treffend commentaar op een van zijn filmpjes samen te vatten: ‘Als er een filmpje de ruimte in gestuurd mag worden voor een buitenaardse beschaving, dan mag het deze zijn.’ Keep dancing, Matt!

Oh ja: als je dat leuk vindt, kun je jezelf via Matt’s website (Wheretheheckismatt.com) via e-mail opgeven om met de sympathieke Amerikaan te dansen, mocht hij eens jouw kant opkomen.

Laat een reactie achter