• Olga Bouwens
  18 november 2015 om 17:44 #7540

  Mijn zoontje is bijna 5 jaar. Ik had laatst een uitvaart waar ik hem toch maar niet mee naar toe heb genomen. Hij kende de persoon in kwestie ook niet heel goed maar ik vond het ook lastig om hem mee te nemen omdat ik bang was dat hij niet stil zou zijn. Ik wilde hem bovendien ook een beetje beschermen tegen al het verdriet. Ik zag dat anderen wel kinderen hadden meegenomen. Wat vinden jullie? Wanneer neem je een kind wel/niet mee naar een uitvaart?

  Jennifer
  21 december 2015 om 23:31 #23765

  Bij de uitvaart van mijn moeder waren mijn petekinderen (2 en 5 jaar oud) aanwezig. Overigens wilden ze dat zelf erg graag (“We willen graag naar het afscheidsfeestje.”). Ik vond hun aanwezigheid erg troostend en het maakte alles ook wat luchtiger. Kinderen stellen namelijk hele eerlijke vragen (“Heeft ze kleren aan?, “Waar ligt ze nou precies?”) waardoor het voor mij allemaal wat minder zwaar werd. Ze voelden ook heel instinctief aan dat ik verdrietig was en waren heel lief voor me.
  Het feit dat kinderen niet altijd stil zijn of niet stil zitten vond ik niet storend.
  Vooraf had de moeder van mijn petekinderen overigens wel even op school met de lerares afgestemd of het een goed idee was. En ze had ook vooraf uitgelegd wat er ging gebeuren.
  Kortom, je kan kinderen gewoon meenemen . Uiteraard nooit tegen de wil van het kind in, of als je denkt dat het overstuur raakt.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

U moet ingelogd zijn om te reageren. U kunt rechtsboven registreren of direct inloggen.