• Kevin
  14 maart 2017 om 15:37 #29385

  Beste forum leden,

  Ik lees veel over dat mensen steeds vaker een fotograaf kiezen bij hun uitvaart. Ik vraag me zelf af of dit een waardevolle toevoeging kan zijn. Daarnaast vraag ik me ook af of een fotograaf de sfeer heel erg beïnvloed? Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

  Ik hoor het graag.

  Met vriendelijke groet,
  Kevin

  Karin
  16 maart 2017 om 16:12 #29411

  Beste Kevin,

  Vervelend om te lezen dat je onderzoek doet naar dit fenomeen. Ik heb hier ervaring mee vanwege het recent overlijden van mijn beste vriend. We hadden een fotograaf erbij die erg op de achtergrond aanwezig was. Totaal niet storend. Wel erg fijn beeld materiaal te hebben om het verlies te verwerken. Lisa (de fotograaf) heeft dit met erg veel gevoel weten vast te leggen. Later las ik dit stuk over haar: https://vanderspekuitvaart.nl/uitvaartverzorging/uitvaartfotografie/

  Hopelijk heb je hier wat aan.

  Vriendelijke groet,
  Karin Klarenbeeck

  Boy Hazes Fotografie
  18 mei 2017 om 13:47 #30188

  Beste Kevin, ik voel me geroepen een reactie te plaatsen. Begrijp me goed, ik maak geen reclame voor mezelf als afscheidsfotograaf. Ik wil alleen benadrukken dat fotografie van een afscheid zeer waardevol zijn. En ik wil reclame maken voor het beroep afscheidsfotograaf. Vaak hoor ik achteraf: “Had ik het maar geweten dat er afscheidsfotografen bestaan.” Mijn ervaringen bevinden zich op twee vlakken. De families voor wie ik de fotografie heb verzorgd zijn altijd zeer blij met de foto’s. En mijn ervaring als fotograaf: ik maak foto’s van details en het overzicht wat veel nabestaanden niet hebben kunnen zien. Ik fotografeer voor hun, met liefde en passie. En vakkennis uiteraard. Afscheidsfotografie is een beroep. Over het zichtbaar zijn als fotograaf. Mijn visie is, ik ben niet onzichtbaar, maar stel me wel zo op. Een afscheidsfotograaf heeft de juiste apparatuur om professionele kwaliteit foto’s te maken. Helaas hoor ik vaak dat iemand in de familie met een camera wel de foto’s maak. Een paar keer is aan mij gevraagd of ik nog iets kon maken van de foto’s, achteraf. Helaas, de foto’s waren niet goed. En het is eenmalig. Daarom adviseer ik je, huur een afscheidsfotograaf! Er zijn veel fotografen die afscheid/uitvaart erbij doen, er zijn maar weinig echte afscheidsfotografen in Nederland. En tarieven lopen flink uiteen. Onderzoek en maak contact met de fotograaf.

  Ik wens je een goede tijd.

  Lieve groet, Boy Hazes
  http://www.boyhazes.nl

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

U moet ingelogd zijn om te reageren. U kunt rechtsboven registreren of direct inloggen.