Feel Good Monday: Bhutan meet welvaart met ‘Bruto Nationaal Geluk’

In onze rubriek ‘Feel Good Monday’ plaatsen we op maandagen leuke, mooie en ontroerende filmpjes. Speciaal voor de momenten waarop je dit wel kunt gebruiken. Wil je het filmpje graag delen met iemand die wel een oppepper kan gebruiken? Klik dan rechts bovenin het filmpje op het pijltje om deze te delen!

Soms lijkt alles om geld te draaien in onze Westerse cultuur. We meten er zelfs onze welvaart mee, maar in het Aziatische Bhutan weten ze hoe het anders kan. Door hun voormalige koning Jigme Singye Wangchuk werd in het land het ‘Bruto Nationaal Geluk’ geïntroduceerd.

Geluk als graadmeter

Bhutan is het enige land dat het Bruto Nationaal Geluk als primaire graadmeter voor welvaart hanteert. Daarbij wordt gekeken naar de geestelijke en sociale ontwikkeling van de bevolking. Prachtig toch? Het Bruto Nationaal Geluk wekte de nieuwsgierigheid van vier voormalig atleten die zelf wilden ervaren wat deze pursuit of happiness betekent voor een land.

Crossing Bhutan

Het viertal besloot een wandeltocht te maken, van westgrens tot oostgrens, recht door dit prachtige bergachtige koninkrijk. Het resultaat is de documentaire ‘Crossing Bhutan’, waarin de avonturiers op zoek gaan naar het geluk. Pik er zelf een ietsepietsie van mee met deze trailer van ‘Crossing Bhutan’.

Laat een reactie achter