Feel Good Monday: man zonder ledematen speecht over de hele wereld

In onze rubriek ‘Feel Good Monday’ plaatsen we op maandagen leuke, mooie en ontroerende filmpjes. Speciaal voor de momenten waarop je dit wel kunt gebruiken. Wil je het filmpje graag delen met iemand die wel een oppepper kan gebruiken? Klik dan rechts bovenin het filmpje op het pijltje om deze te delen!

De Australische Nick Vujicic werd geboren met een zeldzame afwijking: hij heeft geen armen en benen. De aangeboren aandoening, genaamd Tetra-Amelia is zeer zeldzaam, er zijn wereldwijd maar een paar gevallen bekend.
Hoewel het natuurlijk bijna niet voor te stellen is om al je ledematen te moeten missen, besloot Vujicic niet bij de pakken neer te zitten. Als tiener begon hij als motivational speaker, en inmiddels is hij wereldwijd bekend. Daarnaast studeerde hij af als manager en econoom en richtte hij zijn eigen organisatie op, toepasselijk genoemd ‘Life Without Limbs’. 

3.000 speeches

Als internationale spreekbuis van deze, op christelijke leest geschoeide organisatie is Vujicic een gevat en inspirerend uithangbord. Inmiddels heeft hij verdeeld over 57 landen zo’n 3.000 speeches gegeven over diverse onderwerpen als pesten, positieve verandering, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen. Met zijn levensverhaal alleen al inspireert en motiveert de sympathieke Australiër miljoenen mensen. En dat doet hij op uiterst gevatte manier, met een gezonde dosis zelfspot.

‘Altijd blijven geloven in jezelf’

Onderstaand filmpje is slechts een van de vele filmpjes die te vinden zijn op zijn Youtubekanaal. Een van de belangrijkste boodschappen van Vujicic  is toch wel ‘altijd blijven geloven in jezelf’.  Een mantra waar hij als man zonder ledematen zelf het lichtend voorbeeld van is.