Terug naar overzicht

Voor het eerst alleen op vakantie na een verlies

18/07/2017
Paul Geraedts
Delen:
Alleen op vakantie na een verlies

Voor het eerst alleen op vakantie na een verlies. Het is geen makkelijke stap, maar wel eentje die veel steun kan bieden. Hoe kom je over die drempel heen om zonder partner op reis te gaan en wat kun je eventueel ondernemen? Wij geven een aantal tips.

Creëer nieuwe herinneringen

Wanneer je je dierbare bent verloren en na een lange periode van rouw merkt dat de reislust weer toeneemt is het belangrijk om dit toe te laten. Een nieuwe reis kan het markeerpunt zijn van een nieuwe periode, waarin je ook mooie herinneringen voor jezelf kunt creëren. Wellicht heb je de neiging om naar een vertrouwde plek te gaan waar je in het verleden samen heen ging. Dat kan natuurlijk, maar misschien is het beter om deze herinneringen te koesteren en een nieuwe plek te bezoeken. Zo creëer je nieuwe herinneringen, een nieuw begin waar je met een glimlach op terug kan kijken.

Alleen op reis of met een buddy?

Het is tegenwoordig steeds gangbaarder om alleen je spullen te pakken en eropuit te trekken. Hele volksstammen backpacken: ze binden een rugzak om en kiezen een bestemming uit. Maar misschien klinkt leven uit een rugzak wat te heftig: een (rol)koffer voldoet ook prima. Wat meer luxe is immers ook niet verkeerd. Misschien ben je ook bang dat je weinig aanspraak zult hebben als je alleen op reis bent. Dat valt in de regel heel erg mee. In het guesthouse of de hotellobby vind je genoeg gelijkgestemden waarmee je een praatje kunt maken. Ook kun je wellicht van tevoren op zoek gaan naar een reisbuddy. Dat kan via een website als reismaatjes.nl, maar je kunt bijvoorbeeld ook eens in je persoonlijke omgeving rondvragen of iemand interesse heeft. Het voordeel van reizen met iemand waar je vertrouwd mee bent is dat je elkaar al goed kent. Tegelijkertijd kan het natuurlijk ook voordelen hebben om te gaan met iemand die je niet zo goed kent. Zo kun je misschien makkelijker over je gevoelens praten terwijl je samen een hechte, nieuwe vriendschap opbouwt.

Een groepsreis, eventueel met andere singles

Misschien is het een idee om eens te kijken naar de mogelijkheden van een leuke groepsreis. Ongeacht de bestemming zijn er heel veel aanbieders die dit soort reizen verzorgen. Je kan selecteren op dingen die jij belangrijk vindt: zoals leeftijd, fysieke activiteit of zelfs geloofsovertuiging. Maar het is ook een mogelijkheid om een reis te boeken met mensen die ook single zijn. Veel reisorganisaties bieden speciale singles-reizen aan, vaak ook nog binnen een gewenste leeftijdscategorie. Zo zorg je ervoor dat je in ieder geval altijd aanspraak hebt op reis en dat je tegelijkertijd heel veel nieuwe mensen leert kennen. Voor je het weet ontstaan er hechte vriendschappen.

Alleen op vakantie na een verlies en dan weer naar huis

Iedere mooie reis komt uiteindelijk weer ten eind. Wanneer je weer thuis bent is het fijn om iets te hebben om op terug te kijken. Zodoende kun je er op je vakantie voor kiezen een reisdagboek bij te houden, of wellicht zijn de foto's voldoende materiaal. Spreek na je vakantie iets leuks af met je familie of vrienden en laat ze zien waar je geweest bent. Uiteindelijk zul je merken dat deze eerste reis een positieve verandering teweegbrengt waar je veel aan hebt.

Delen:
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje