Terug naar overzicht

Melvin deelt knuffels uit aan kinderen in rampgebieden

13/02/2017
Redactie
Delen:
Peace by Melvin

Nog maar negen jaar oud en al zoveel liefde voor zijn medemens. Melvin Erkemeij uit het Brabantse Esch wil niets liever dan kinderen uit ramp- en conflictgebieden blij maken met zijn zelf ontworpen knuffels. Samen met zijn ouders richtte hij de actie Peace by Melvin op en reisde hij naar Nepal. In april 2015 is daar een enorme aardbeving geweest en vele kinderen hebben alles verloren. Melvin deelde er honderden knuffels uit. Elk kind verdient volgens hem een lievelingsknuffel.

Een maatje zoals Ezel

Melvin is dol op zijn knuffelmaatje 'Ezel'. Hem verliezen is zijn grootste nachtmerrie. Toen hij hoorde dat de Nepalese kinderen alles kwijt waren geraakt wilde hij hen ook graag een maatje zoals Ezel geven. Hij ontwierp allemaal verschillende knuffels en verzamelde naaisters om zich heen. Samen hebben ze meer dan driehonderd knuffels gemaakt en Melvin gaf elke knuffel een eigen naam: Stippie, Rolliebollie, Bloempje, Ruitje, Pluisje, Wimpie, Spinnie, Pip, Knoopje, Toetvis en ga zo maar door.

Peace by Melvin Foto gemaakt door Isabel Erkemeij

Peace by Melvin in Nepal

In oktober 2016 reisde Melvin met zijn ouders naar Nepal.  Ze bezochten onder andere het Thiom Laura-Home. Een kindertehuis voor straatkinderen. Melvin deelde daar zijn knuffels uit, waar de kinderen ontzettend blij mee waren. Ze trokken verder het land in en bezochten vele getroffen dorpen waar de Nepalezen in grote armoede leven. Melvin vindt het fijn dat hij zoveel kinderen heeft kunnen helpen en besloot dat hij hiermee door wilde gaan. Daarom heeft hij nu een inzamelingsactie opgericht voor kinderen in Syrië.

Peace by Melvin Foto gemaakt door Isabel Erkemeij

Nieuwe actie voor Syrië

Op de televisie heeft Melvin gezien dat de kinderen in Syrië het zwaar hebben door de oorlog. Daarom wil hij hen ook helpen met Peace by Melvin. Hij vraagt hierbij hulp aan alle Nederlanders. Naast knuffels kunnen er andere zaken worden ingeleverd zoals: schoolspullen, EHBO-spullen, houdbaar voedsel en waterflesjes. Een financiering voor de verscheping van de spullen is ook zeer welkom. Lees hier hoe je precies kunt helpen.

Wij vinden Peace by Melvin een zeer goed doel en we hopen dat Melvin nog meer kinderen kan helpen. Spread the word door dit bericht te delen in je netwerk!

Bron: Peace by Melvin

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje