Terug naar overzicht

Krijtborden op je uitvaart: ideeën en inspiratie

07/10/2016
Redactie
Delen:
Krijtborden op je uitvaart

Je kunt jouw uitvaart zo persoonlijk en 'eigen' maken als dat jij dat zelf voor ogen hebt. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de decoratie. Zo gaven we je eerder al het idee om hangplanten op je uitvaart te gebruiken voor een ecologische twist, en gaven we als decoratietip ook het fotolint idee mee. Vandaag nemen we je wederom mee op de creatieve tour en bespreken we het idee om krijtborden op je uitvaart in te zetten.

Begin met de rouwkaart

Je kunt het 'krijtborden op je uitvaart idee' in principe al vanaf het eerste moment van de uitvaart inzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rouwkaart die is voorzien van een echt krijtbord laagje? Of een kaartje dat is vormgegeven als krijtbordje, waarbij je kiest voor geschreven letters in krijtstijl?

Wegwijsbordjes

Om aan te geven waar de locatie van het afscheid zich bevindt, kun je er voor kiezen om krijtbordjes als wegwijsbordjes in te zetten. Bijvoorbeeld aan een boom, of bevestigd aan een paaltje. Natuurlijk hoef je hier niet nadrukkelijk het woord 'crematie' of 'begrafenis' op te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om enkel zijn of haar naam op het bordje te zetten, met een hartje erachter bijvoorbeeld. De mensen die daadwerkelijk uitgenodigd zijn, weten dan precies waar 't om gaat.

Krijtborden met quotes als decoratie

De persoon die overleden is had vast wel van die geweldige, leuke of gekke uitspraken of uitdrukkingen die hij of zij regelmatig gebruikte. Je kunt deze quotes een ereplekje geven op verschillende krijtborden. Op deze manier decoreer je de plek van het afscheid op een hele persoonlijke en bijzondere manier.

Krijtborden op je uitvaart als condoleanceboek

Pretty easy en ook nog eens fijn voor het oog: zet het krijtbord in als condoleanceboek. Hang verschillende krijtborden op (denk hierbij goed na over de hoeveelheid gasten die aanwezig zullen zijn op deze dag, zodat je zeker weet dat je er genoeg ophangt of neerzet) en laat mensen hun persoonlijke berichtjes hierop schrijven.

Catering met krijt

Na de uitvaart vindt er vaak nog een samenkomst plaats. Je weet wel, een plek waar je samen een hapje en drankje kunt nuttigen en herinneringen en mooie momenten kunt ophalen. Om de plek van de hapjes en drankjes net even wat extra's mee te geven, kun je het geheel afmaken met krijtborden. Hoe? Zet bij de hapjestafel bordjes neer met bijvoorbeeld 'mini wraps' of 'boeren salade'. Ditzelfde kun je natuurlijk ook met de drankjes doen.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje