Terug naar overzicht

Een kleurrijk afscheid met klassieke rouwauto's

05/05/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
klassieke rouwauto
Advertorial

Wij hebben een bijzonder bedrijf gespot met een uniek aanbod aan rouwvervoer, waar wij graag wat meer over wilden weten. Ben of ken jij iemand met een passie voor klassieke auto's? Lees dan vooral verder!

Als onderdeel van 'We Love Oldtimers' is KlassiekeRouwautos.nl een nieuwkomer in de uitvaartbranche. Hoewel KlassiekeRouwautos.nl nog niet zo lang geleden in het leven is geroepen ontbreekt er aan ervaring en professionaliteit niets. Het moederbedrijf bestaat namelijk al 8 jaar en heeft 55 prachtige oldtimers in eigen beheer. Nadat er vanuit families regelmatig de vraag kwam naar het gebruik van hun Volkswagenbusjes als rouwvervoer, besloten Jeroen Tokmetzis en zijn enthousiaste team om eind 2019 twee Volkswagenbusjes om te bouwen tot rouwbusjes. Met hun unieke aanbod aan rouwvervoer willen zij afstappen van de standaard rouwauto's en staan onder andere het brengen van meer kleur en belevenis aan de uitvaart centraal. Wij spraken Jeroen, de trotse eigenaar van We Love Oldtimers en KlassiekeRouwautos.nl, om ons wat meer te vertellen over hun klassieke auto's als rouwvervoer. 

Kleur in de uitvaartbranche

Bij KlassiekeRouwautos.nl geloven ze erin dat ook een uitvaart wat kleurrijker mag zijn. Met deze gedachtegang kwam de ombouw van hun eerste rouwauto tot stand: een lichtblauwe Volkswagenbus uit 1978. Met dit blauw gekleurd busje maakt het bedrijf meteen kenbaar waar ze voor staan: “We hebben bewust niet gekozen voor een standaard zwarte of witte bus. We willen juist wat meer kleur in de uitvaartbranche brengen, omdat het leven ook wel gevierd mag worden", legt Jeroen uit. Hij vertelt dat deze visie een verlengde is van waar hij zelf voor staat; vrolijkheid in het leven. Daarnaast staan de oldtimers voor avontuur en dat stuk trekken ze ook door in KlassiekeRouwautos.nl. Inmiddels is de ombouw van een pastel witte Volkswagenbus om de uitvaartkist te vervoeren een feit.

Een uniek eerbetoon

KlassiekeRouwautos.nl wil mensen graag helpen bij het realiseren van een persoonlijk en waardig afscheid, waar nabestaanden met een warm gevoel op terug kunnen kijken. Het aanbod is vernieuwend en maakt het voor nabestaanden mogelijk om een uniek eerbetoon te brengen aan hun dierbare. Vooral als de overledene dol was op klassieke auto's kunnen de Volkswagenbusjes, en ander bijpassend rouwvervoer die zij aanbieden voor de uitvaart, een bijzondere manier zijn om hem of haar in stijl te eren. Of wellicht heb je zelf wel een passie voor klassieke auto's. Hoe fijn is het dan dat je dit onderdeel kunt laten uitmaken van jouw eigen uitvaart wanneer het zo ver is?

We willen juist wat meer kleur in de uitvaartbranche brengen, omdat het leven ook wel gevierd mag worden.

Bekijk onderstaande foto van het lichtblauwe Volkswagenbusje. Klik op het pijltje voor meer foto's.

Rouwstoet met Volkswagenbusjes en Volkswagenkevers

Naast een mooi Volkswagenbusje als rouwauto levert KlassiekeRouwautos.nl ook volgauto's voor een passende rouwstoet. Je kunt kiezen uit Volkswagenbusjes in diverse kleuren: wit, zacht roze, lichtblauw, zandkleurig, mintgroen, geel en rood. Kortom: er is voor iedereen wel een geschikte kleur, waardoor nabestaanden een extra persoonlijke invulling kunnen geven aan de rit naar de laatste rustplaats van hun dierbare. Naast de tien Volkswagenbusjes die ze als volgauto’s aanbieden, beschikken ze ook over acht prachtige Volkswagenkevers voor in de rouwstoet. Ook deze kevers zijn in diverse kleuren leverbaar. Ideaal voor een kleurrijke uitvaart van een dierbare die vrolijk in het leven stond of een echte avonturier was.

Alles is mogelijk

In het rouwbusje kunnen naast de bestuurder nog twee andere personen meerijden. De tien verschillende Volkswagenbusjes voor een gepaste rouwstoet bieden plek aan 70-75 personen en de acht Volkswagenkevers kunnen maar liefst 40 personen vervoeren. Voor een persoonlijke en mooie ervaring maakt KlassiekeRouwautos.nl het ook mogelijk voor nabestaanden om het rouwvervoer zelf te besturen. Dit kan erg waardevol zijn en een positieve invloed hebben op de rouwverwerking. Jeroen: “De Volkswagenbusjes en Volkswagenkevers mogen zelf gereden worden. We kunnen uiteraard ook een chauffeur leveren en breng- en haalservice op locatie regelen. Alles is eigenlijk mogelijk.”

Meedenken en innoveren

Bij KlassiekeRouwautos.nl staat de klant altijd op nummer één. Jeroen: “Als er specifieke wensen of vragen zijn, mogen mensen altijd contact met ons opnemen. Wij houden van meedenken en innoveren. Juist door de vragen en specifieke wensen van klanten kunnen wij doorgroeien als bedrijf. Geen vraag is te gek. Wij kunnen voor alles een gepaste oplossing vinden."

De diensten van KlassiekeRouwautos.nl worden geleverd in heel Nederland en België. Voor vragen of meer informatie over de klassieke rouwauto's kun je de website bezoeken of gerust contact opnemen. Zij helpen je graag verder.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje