Terug naar overzicht

Een sprookjesachtige locatie voor een persoonlijk afscheid

27/04/2017
Redactie
Delen:
persoonlijke gerechten voor een afscheid, The Hunting Lodge

-ADVERTORIAL-

Voorheen een schaapskooi en nu een prachtig restaurant met uitzicht op Kasteel Rosendael. Aan de buitenkant ziet het eruit als een klassiek Frans theehuis en aan de binnenkant is het modern ingericht met een industriële twist. De gerechten die ze er serveren zijn kwalitatief hoogstaand en authentiek. We hebben het over de The Hunting Lodge. Deze locatie ligt op een stuwwal midden in de natuur bij het Gelderse Rozendaal. Voor mensen die van de buitenlucht en heerlijk eten houden is dit restaurant aan te bevelen. Ook voor een afscheid is deze sprookjesachtige locatie zeer geschikt. Waarschijnlijk zal het onvergetelijk worden. “Ik merk vaak dat er een positieve sfeer hangt tijdens de afscheidsceremonies. Soms vieren de gasten zelfs een feestje”, zegt Bert Stomphorst, eigenaar en chef-kok van de Hunting Lodge.

Seizoensproducten

Bert Stomphorst runt samen met zijn vrouw, Diana Bogers, The Hunting Lodge. Zij is gastvrouw en hij is chef-kok. Ze serveren er onder andere persoonlijke gerechten voor een afscheid. “Koken is mijn grootste passie. Dat moet ook wel, anders houd je dit werk niet vol. Wij maken soms lange dagen en werken hard”, zegt Bert. “Ik gebruik seizoensproducten. In de winter krijgen mensen andere gerechten dan in de zomer. Op deze manier kan ik zo veel mogelijk gebruikmaken van verse producten.” Bert zorgt er altijd voor dat mensen zien wat ze eten. “Ik vind dat het herkenbaar moet zijn wat er op iemands bord ligt. Daarnaast gaat bij mij kwaliteit boven alles.”

Uit een paar zinnen kunnen we vaak al opmaken wat ze willen. Wij voelen precies aan wat nabestaanden nodig hebben en ontzorgen hen.

Persoonlijke gerechten voor een afscheid

Wat betreft een hapje en een drankje tijdens een uitvaart, is er veel mogelijk bij The Hunting Lodge. Zolang het redelijk seizoensgebonden gerechten zijn, laat Bert nabestaanden vrij in hun keuze voor de gerechten tijdens een afscheidsceremonie. “Het is een dag voor de nabestaanden. Wij zijn er vooral voor om persoonlijke gerechten voor een afscheid te serveren”, zegt Bert. “We kunnen bijvoorbeeld opa’s favoriete drankje serveren of oma’s lievelingsgebakje.” Wil je een bitterbal, soep met een belegd broodje of juist een uitgebreid diner? Alles is mogelijk. Bert legt nooit een lange keuzelijst neer voor de nabestaanden. “Wij willen het hen niet moeilijk maken, ze hebben al zoveel zorgen. Door met ze in gesprek te gaan en de juiste vragen te stellen hebben wij al redelijk snel door wat de wensen zijn. Wij voelen precies aan wat nabestaanden nodig hebben en ontzorgen hen.”

Terras van het Jaar

Meestal kiezen mensen The Hunting Lodge uit voor een afscheid wanneer ze uit de buurt komen. Ze hebben dan binding met de regio en kennen het restaurant met het prachtige uitzicht. Ook is er in de buurt een grote begraafplaats. Wanneer iemand daar wordt begraven is The Hunting Lodge praktisch gezien ook een goede keus. “Het komt voor dat mensen uit andere streken een afscheidsceremonie in The Hunting Lodge willen houden. Vaak is dit dankzij advies van anderen”, zegt Bert. Als iemand er is geweest, is het moeilijk om de locatie te vergeten. Dit jaar heeft de culinaire gids Gault&Millau het terras van The Hunting Lodge ook nog eens uitgeroepen tot Terras van het Jaar. “We voelen ons vereerd en zijn hier ontzettend blij mee”, zegt Bert. De ligging van het restaurant heeft hierbij geholpen. Vaak blijven mensen even zitten op het terras om te genieten van het uitzicht voordat ze naar binnen gaan.

Klik op de pijltjes om de foto's te bekijken

Groot en klein afscheid

Niet alleen de buitenkant van The Hunting Lodge ziet er mooi uit, de binnenkant is eveneens de moeite waard om te bekijken. Het restaurant beschikt over indrukwekkende zalen. Voor een groot afscheid waar zo’n tweehonderd man is uitgenodigd, is The Hunting Club geschikt. Het mooie houtwerk en de lichte natuurkleuren geven de ruimte een warme sfeer. Bert raadt aan om daar voor een walking dinner te gaan. “We hebben walking dinners van drie tot acht gangen. Die keuze laten we over aan de nabestaanden”, zegt Bert. Voor een klein afscheid raadt Bert The Hunting Exclusive aan. Deze ruimte bevindt zich helemaal bovenin het gebouw en is omringd door ramen. Je kijkt uit over het kasteel en de natuur.

Dapper

Het komt voor dat iemand The Hunting Lodge komt bezichtigen voordat hij of zij gaat overlijden. “Ik vind dat mooi en heftig tegelijk”, zegt Bert. “Het is erg dapper en knap dat iemand komt kijken naar de plaats, waar over een tijdje iedereen samen komt om hem of haar te herdenken.” Samen met hun team zorgen Bert en Diana ervoor dat het afscheid wordt vormgegeven in de stijl waarin iemand heeft geleefd. “Tot nu toe zijn alle uitvaarten verschillend geweest. Van echte ceremonies tot feestjes”, zegt Bert

Hete bliksem

“Ik vind het een mooie ontwikkeling dat uitvaarten steeds persoonlijker zijn. The Hunting Lodge is hiervoor zeer geschikt omdat wij persoonlijke gerechten voor een afscheid serveren. ‘Vier het leven’ is een veel voorkomende uitspraak. Mensen herdenken de leuke en mooie dingen uit iemands leven. Ik vind dat positief.” Bert zou zijn eigen afscheid ook bij The Hunting Lodge willen houden, met als voorwaarde dat zijn personeel dan niet hoeft te werken. “Er zal een team van buitenaf moeten worden ingehuurd, zo kan mijn personeel bij het afscheid aanwezig zijn”, zegt Bert. Over het gerecht hoeft hij niet lang na te denken. “In de winter zal ik voor hete bliksem gaan. Een heerlijk Oud-Hollands gerecht. In de zomer mogen ze oesters met champagne serveren. Maar bovenal moet het gezellig zijn. Dat is het belangrijkste.”

Zoek je een sprookjesachtige locatie, waar ze ook persoonlijke gerechten voor een afscheid serveren? Dan adviseren wij om voor The Hunting Lodge te gaan. Bekijk vooral hun website eens. Daar kun je alle arrangementen bekijken en brochures downloaden. Verder kun je er mooie foto’s bekijken van het restaurant met het prachtige uitzicht.

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET THE HUNTING LODGE

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje