Terug naar overzicht

Persoonlijke uitvaartzorg van A tot Z

07/11/2017
Jesse van de Ven
Delen:
persoonlijke uitvaartzorg van A tot Z

-ADVERTORIAL-

In 1990 begon Kees Coppens zijn eigen uitvaartonderneming, vooral omdat hij meer betrokkenheid wilde in de uitvaartzorg. Inmiddels heeft zijn zoon Jeffrey de dagelijkse leiding van Coppens Uitvaartzorg overgenomen. Deze uitvaartonderneming gaat mee met zijn tijd, terwijl de waarden hetzelfde blijven: betrokken en persoonlijke zorg van A tot en met Z.

Bij Coppens Uitvaartzorg nemen ze je alle zorgen uit handen, vertelt Jeffrey ons. “Als mensen ons bellen, zorgen wij voor professionele begeleiding voor, tijdens én na de uitvaart. In een verdrietige tijd hoef je je over de praktische zaken rond de uitvaart niet druk te maken.” Er is geen uitvaart die ze niet doen en bij iedere uitvaart gaan ze ‘Des Coppens’ te werk. “Ons team bestaat inmiddels niet meer alleen uit familieleden, maar het persoonlijke aspect dragen we allemaal uit. Als onze uitvaartleiders wat langer bij familie blijven om het een en ander te bespreken, dan is dat prima. De tijd nemen hoort bij goede uitvaartbegeleiding.”

In eigen beheer

Om mensen goed te ondersteunen en een uitvaart te bieden voor ieders budget, is het voor Coppens Uitvaartzorg belangrijk dat ze zo veel mogelijk in eigen beheer kunnen uitvoeren. Indien nodig werken ze samen met lokale leveranciers die producten van hoge kwaliteit leveren. De familie Coppens heeft er altijd naar gestreefd zoveel mogelijk onafhankelijk te zijn van andere partijen en dat is ze inmiddels goed gelukt. “We verzorgen het rouwdrukwerk en de catering in eigen beheer; daardoor kunnen we uitgebreide mogelijkheden bieden. We beschikken over eigen rouwauto’s en nabestaanden kunnen bij ons rouwcentrum kiezen uit verschillende urnen en kisten. Daarnaast hebben we vier rouwcentra waar een persoonlijke afscheidsdienst gehouden kan worden voor kleine gezelschappen.”

24-uurs familiekamer

De rouwcentra van Coppens Uitvaartzorg staan in Oud-Gastel, Roosendaal, Wouw en Etten-Leur. De rouwcentra in Roosendaal en Oud-Gastel beschikken over een aula, de centra in Etten-Leur en Wouw zijn voorzien van een intieme ontvangkamer en een prettige ruimte om afscheid te nemen. In alle rouwcentra zijn uitgebreide cateringmogelijkheden beschikbaar. Daarnaast is er in elk rouwcentrum een 24-uurs familiekamer, waar nabestaanden 24 uur per dag terecht kunnen om bij de overledene zijn. Jeffrey benadrukt: “Je hoeft niet per se gebruik te maken van onze faciliteiten. Als mensen de afscheidsdienst bijvoorbeeld in een kerk of crematorium willen houden, kunnen wij eveneens alles verzorgen, altijd met respect en betrokkenheid.”

Klik op het pijltje voor de volgende afbeeldingEén contactpersoon

Coppens Uitvaartzorg is om meer redenen uniek. “Wanneer je ons om drie uur ’s nachts belt om een overlijden te melden, komen twee collega’s de overledene (desgewenst) ophalen en er komt een uitvaartleider mee. Die is voor de familie meteen het aanspreekpunt tot en met de uitvaart. Je hebt dus maar met één persoon te maken.” Dat is volgens Jeffrey heel belangrijk. “Dan hoef je maar één keer je verhaal te doen.”

Persoonlijke nazorg

Coppens Uitvaartzorg stopt niet op het moment dat de uitvaart is afgelopen. Zij bieden ook nazorg. Zo kun je bij hen terecht voor de asbestemming, van urnen en sieraden tot verstrooiing van de as.

De nazorg gaat bij Coppens Uitvaartzorg een stapje verder in de vorm van rouwbegeleiding. Jeffreys moeder Anja begeleidt nabestaanden - ook kinderen - bij de rouwverwerking. Voorafgaand aan het overlijden van bijvoorbeeld ongeneeslijk zieken biedt zij ook stervensbegeleiding aan de naasten die daar behoefte aan hebben. “Als ik langs kom bij mensen om praktische zaken te regelen, heb ik altijd oog voor familieleden en kinderen die achterblijven,” legt Jeffrey uit. “Mijn moeder kan met hen in gesprek gaan. Zeker jonge kinderen of pubers willen er vaak niets van weten, maar juist dan is begeleiding belangrijk.”

"Als mensen ons bellen nemen wij ze alle zorgen rondom de uitvaart uit handen"

Als de uitvaart achter de rug is, begint de rouwverwerking pas echt. De familie Coppens neemt daarom enkele maanden naderhand nog even contact op. “Als mensen daar prijs op stellen, geven we handvatten om het verdriet een plekje te geven. Soms is een aantal gesprekken voldoende, soms zijn we wat langer bezig.

Jeffrey benadrukt dat rouwen iets is dat nabestaanden uiteindelijk zelf moeten doen. “Rouwverwerking doe je in fases en daar moet je allemaal doorheen. Wij kunnen louter handvatten geven. We willen niet dat mensen later last krijgen van een onvoltooid rouwproces.” Coppens Uitvaartzorg werkt daarom ook samen met eerstelijns psychologen.

Zelf organiseren

Mensen zijn steeds vaker bezig met hun eigen uitvaart. Jeffrey: “Men durft er steeds meer over te spreken. De dood is minder een taboe geworden.” Daarom is het prettig om van te voren in gesprek te gaan met Coppens Uitvaartzorg. “Bij het bespreken van de mogelijkheden beperken wij ons niet tot onze eigen ruimtes. Zo kan een persoonlijke uitvaart altijd geregeld worden.” Jeffrey wil het nadenken over de eigen uitvaart graag stimuleren: “De uitvaart past dan beter bij je persoonlijkheid en je hebt meer tijd om je eigen wensen te realiseren. We helpen bovendien graag bij het schrijven van een wilsbeschikking. Een gesprek over je eigen uitvaart bij Coppens Uitvaartzorg is trouwens altijd vrijblijvend.”

Het moge duidelijk zijn dat bij Coppens Uitvaartzorg écht alles mogelijk is. Neem eens een kijkje op hun site om een goede indruk te krijgen van wat ze zoal te bieden hebben. En als je vragen hebt, kun je uiteraard vrijblijvend contact opnemen. Want als het nodig is, zijn zij er. Dag en nacht.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje