Terug naar overzicht

Van persoonlijk mausoleum tot bescheiden gedenkmonument

08/06/2017
Paul Geraedts
Delen:
gedenkmonument

-ADVERTORIAL-

Ben je op zoek naar een gedenkmonument maar weet je nog niet goed wat je wilt of wil je graag een breed pallet aan mogelijkheden bekijken? Dan ben je bij Anders Gedenkmonumenten aan het goede adres. Bij dit bedrijf dat zo'n zeven jaar bestaat kun je namelijk terecht met vrijwel al je wensen op het gebied van kleine grafstenen, monumenten, urnen en sieraden.

Alles is mogelijk

Een grote verscheidenheid aan materialen, combinaties en mogelijkheden, samen met een 'persoonlijke, ontzorgende aanpak' vormen de bedrijfsformule van Anders Gedenkmonumenten. Het bedrijf uit Capelle aan den IJssel gaat er prat op dat bij hen alles mogelijk is, mits het is toegestaan. Voor eigenaar Rinus Tonder is dat niet meer dan vanzelfsprekend. "Het is fijn om zo breed mogelijk georiënteerd te zijn. Zo hebben we eens een persoonlijk mausoleum gebouwd, een compleet gebouw met een dak, dakpannen en alles erop en eraan. Maar ook voor kleine, bescheiden monumentjes, urnen of grafstenen kun je bij ons terecht. Ons hoofddoel is om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Door ons brede scala aan mogelijkheden kunnen we zo'n beetje alles realiseren. Daarbij gaan we altijd persoonlijk te werk. Ook kunnen wij onderhoud, restauraties en opknapwerkzaamheden voor onze rekening nemen."

Door ons brede scala aan mogelijkheden kunnen we zo'n beetje alles realiseren

Een uitgebreide toonzaal met gedenkmonumenten

Ook wordt er veel aandacht besteed aan het bieden van inspiratie. In vestigingsplaats Capelle aan den IJssel heeft Anders Gedenkmonumenten een uitgebreide toonzaal aan de Meeuwensingel. Hier kan rustig eens rondgekeken worden ter inspiratie, waarbij het op het gemak stellen van de klant centraal staat. "Het is gewoon heel belangrijk om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden qua bewerking van steen, en de verschillende combinaties van glas en RVS. Dan is het wel zo fijn om wat voorbeelden te hebben staan die bekeken kunnen worden. Zo kun je hier ook alle steensoorten bekijken, bovendien zijn er ruim 1000 foto`s van reeds geplaatste monumenten te bekijken. Omdat het doorgaans een beladen moment is wanneer iemand voor een grafmonument komt kijken is een persoonlijke en informele aanpak heel belangrijk. Wij nemen altijd de tijd voor onze klanten, en bespreken uitgebreid hun wensen door. Daarna gaan we schetsen, en van die schets maken we een digitaal 3D-ontwerp. Dit koppelen we vervolgens terug aan de klant. Bij goedkeuring gaan we het monument maken."

De kwaliteit waarborgen

Door de grote verscheidenheid aan materialen en mogelijkheden maakt Anders Gedenkmonumenten niet al haar producten zelf, maar worden sommige bewerkingen gedaan door andere bedrijven. Deze aanpak komt de kwaliteit ten goede, zo legt Tonder uit. "We gaan te werk zoals het aloude gezegde gaat: 'schoenmaker blijf bij je leest'. Omdat bij ons zo'n beetje alles mogelijk is, zou het onbegonnen werk zijn om alle materialen en technieken zelf in huis te hebben. Dat moet je ook niet willen als bedrijf zijnde, zo wordt het heel lastig om overal dezelfde hoge kwaliteitsstandaard na te streven. Het ene bedrijf heeft als specialiteit bijvoorbeeld het bewerken van glas. Met heel geavanceerde technieken is het tegenwoordig mogelijk om met de computer alle denkbare ontwerpen in glas te creëren, in full-colour. Een prachtige ontwikkeling, maar wel eentje die heel specifieke apparatuur en kennis vereist. Dat laten we dus over aan bedrijven die daar goed in zijn. Zo waarborg je de kwaliteit van het eindproduct en kun je tegelijkertijd een grote verscheidenheid aan producten bieden die uit interessante combinaties van materialen bestaan. Maar dat wil niet zeggen dat we niets zelf doen. De afwerking, bijvoorbeeld het beletteren, en natuurlijk het plaatsen van de monumenten doen wij zelf."

Een greep uit het assortiment van Anders Gedenkmonumenten

Allemaal bijzonder

De veelzijdigheid van Anders Gedenkmonumenten heeft ervoor gezorgd dat Tonder inmiddels enorm veel verschillende gedenkmonumenten in alle soorten en maten de revue heeft zien passeren. Maar welke het meest bijzonder was? Het blijkt lastig kiezen voor de bevlogen ondernemer. "Het maakt niet uit of het een enorme graftombe voor een zigeunerkoning betreft, of een klein en bescheiden monument of een steen voor een bescheiden graf. Ieder monument is uniek, en komt op een geheel eigen manier tot stand. Dat persoonlijke aspect maakt dit werk ontzettend bijzonder, en daarmee zijn ook alle gedenkmonumenten die we maken even bijzonder voor mij. En het wordt eigenlijk alleen maar persoonlijker, mensen vinden het fijn dat er veel te kiezen valt."

Persoonlijker

Hoe verklaart hij deze ontwikkeling? "Dit past in de tijdsgeest, monumenten worden moderner, persoonlijker. Samen met de klant gaan we voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Mensen willen steeds vaker iets persoonlijks toevoegen aan het monument. Dat kan met het beroep van de overledene te maken hebben, maar bijvoorbeeld ook met een hobby. Het is onze taak om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn, en daarbij maakt het niets uit of het om een groot of een klein monument gaat. Uiteindelijk is het voor ons het belangrijkste dat de klant met een opgelucht, tevreden gevoel weer de deur uitgaat. Dat men het gevoel heeft dat het monument bij ons in goede handen is. Zolang de klant maar tevreden is, en ontzorgd wordt in een zware tijd. De rest is eigenlijk allemaal bijzaak."

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Anders Gedenkmonumenten voor je kan betekenen? Neem eens een kijkje op hun website. In hun fotoboek zie je vele voorbeelden. Uiteraard kun je ook altijd contact met ze opnemen of even langsgaan en inspiratie opdoen in hun vestiging in Capelle aan den IJssel. 

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET ANDERSGEDENKMONUMENTEN

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje