Terug naar overzicht

Zoals Hein Het Ziet Fotografie

Klanten
beoordeling
0,0

Wat brengt uitvaartfotografie?

Houvast bij verwerken verlies
Vaak wordt het laatste afscheid met veel liefde, aandacht en toewijding voorbereid. Met speeches, muziek, rituelen vanuit een geloofstraditie of persoonlijk vormgegeven. Het blijkt zeer waardevol om hiervan een tastbare herinnering te hebben. In de vorm van een smaakvol vormgegeven herinneringsboek waarin foto’s, teksten, tekeningen en muziek bij elkaar zijn gebracht. Dit biedt steun bij het verwerken van het verlies.

Rust en troost
Het vastleggen van de uitvaart in een herinneringsboek geeft de mogelijkheid om later, op een zelfgekozen moment, in alle rust stil te staan bij het laatste afscheid. Een beeldimpressie is ook prettig om te delen met de mensen die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn. Kinderen die nu nog te klein zijn om te beseffen wat er gebeurt, kunnen als ze ouder zijn alsnog een goed beeld krijgen van de gebeurtenissen.

Levendige herinneringen
Een fotoboek blijkt een goede opening voor een gesprek over de overledene. Bladerend door het boek, komen de verhalen vanzelf. In de woorden van een nabestaande: “Op de foto’s zag ik pas dat er acht oud-collega’s van mijn man bij de uitvaart aanwezig waren. Op de dag zelf heb ik dat helemaal niet opgemerkt. Dankzij die foto’s hebben we dierbare anekdotes opgehaald. Door zijn ziekte in het laatste jaar was ik helemaal vergeten hoe hij altijd genoot van zijn werk. Ik vind het zo fijn dat dit stukje van zijn leven hierdoor weer naar voren is gekomen.”

Wat breng ik in beeld?
Wat ik in beeld breng, bepalen wij in overleg. Centraal staat doorgaans de uitvaartplechtigheid maar ook de condoleance vooraf, de opbaring, het sluiten van de kist of de condoleance na afloop kan ik meenemen in mijn beeldimpressie. Zo vroeg de zoon van een 96 jarige dame mij om vooral veel foto's te maken tijdens de borrel na afloop van de uitvaart van zijn moeder. "Het komt immers niet zo vaak voor dat er zoveel familieleden bij elkaar zijn."
Invoelend en op de achtergrond
Bij het fotograferen beweeg ik mee met de gebeurtenissen en probeer ik zo min mogelijk op te vallen. Naast het vastleggen van de sprekers en rituelen ga ik op zoek naar kleine intieme momenten. Momenten van aandacht en toewijding, momenten van liefde en verdriet, momenten van verbondenheid met elkaar. Intense emoties zal ik indirect weergeven door mij bijvoorbeeld te beperken tot de hand op de schouder of een ander gebaar van verstandhouding.

Persoonlijke kennismaking
Bij voorkeur maak ik voorafgaand aan de uitvaart persoonlijk kennis met de naaste familie. Om af te stemmen wat we precies in beeld gaan brengen. In mijn ervaring neemt een persoonlijke kennismaking ook eventuele reserves of vragen bij familieleden weg.

Om u een indruk te geven van mijn manier van werken vindt u hierboven enkele voorbeelden van uitvaarten die ik fotografeerde. Naast dit soort beelden ga ik bij een uitvaart op zoek naar kleine intieme momenten en persoonlijke ontmoetingen. Deze beelden zijn echter minder geschikt om via deze site te publiceren. In een persoonlijk gesprek laat ik u hier graag voorbeelden van zien.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Koningin Wilhelminalaan 58, 2264 BN, Leidschendam

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Zoals Hein Het Ziet Fotografie voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Koningin Wilhelminalaan 58, 2264 BN, Leidschendam
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje