Terug naar overzicht

Van Meerkerk Afscheidsrituelen

Klanten
beoordeling
0,0

Aandacht voor Afscheid

Afscheid nemen, loslaten en opnieuw beginnen loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn omgeving vond het dan ook niet zo verwonderlijk dat ik bedacht dat ik hier iets mee zou moeten doen. Vooral ook omdat ik er achter kwam, dat ik in staat ben om er echt voor een ander te kunnen zijn als die het even niet alleen kan.

Sinds 2012 ben ik ritueelbegeleider bij afscheid. Hoewel het klinkt als iets zweverigs, dekt het woord toch zeker de lading want wat ik doe is mensen begeleiden in de (rouw) rituelen rondom een afscheid. Een serieuze taak die vraagt om zorgvuldigheid, integriteit en creativiteit. Het begeleiden en voorgaan van een persoonlijk en waardevol afscheid is mijn vak. Vanuit mijn kennis en ervaring kan ik de nabestaanden gericht adviseren over de mogelijkheden om invulling te geven aan de afscheidsdienst en het laatste moment met de overledene samen.

Al ontmoet ik de familie voor het eerst, het ijs is vaak al snel gebroken als de verhalen over de overledene worden gedeeld. Deze momenten vormen een warme bron van troost en brengen een gevoel van saamhorigheid om het afscheid op een passende wijze betekenis te geven. Wat ik elke keer weer terugkrijg, is hoe waardevol de nabestaanden het ervaren om een balans te vinden tussen regelen en rouwen. Vooral bij de plechtigheid is het belangrijk om die ruimte voor jezelf te kunnen nemen. Mensen kunnen heel creatief zijn en zichzelf overtreffen, ook in al hun verdriet. Afscheid nemen is steeds opnieuw het verhaal vertellen.

Als ritueel begeleider help ik met teksten, rituelen, ideeën en de uivoering daarvan. Heb je (nog) geen uitvaartverzorger, dan kan ik je een partner uit mijn netwerk aanbevelen. Van Meerkerk Afscheidsrituelen is aangesloten bij de landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders en mijn diensten zijn vrijgesteld van BTW.

 

 

 

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Adriaen van Ostadelaan 56, 1181 WZ, Amstelveen

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Van Meerkerk Afscheidsrituelen voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Adriaen van Ostadelaan 56, 1181 WZ, Amstelveen
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje