Terug naar overzicht
Mariëlle van Heteren

Mariëlle van Heteren

Medewerker postmortale zorg

Sinds 2005 ben ik werkzaam als medewerker postmortale zorg bij Cura Mortu Orum. De laatste jaren als senior en tevens kwaliteitsmedewerker. Mijn werk bestaat uit het geven van de laatste verzorging aan overledenen in ziekenhuizen, zorginstellingen en thuissituaties. Ik voer ook (schedel)reconstructies en buikpuncties uit. Daarnaast assisteer ik de politie en schouwarts bij niet-natuurlijk overlijden en begeleid ik nabestaanden bij confrontatie en rouwbezoek. Met enthousiasme en plezier geef ik voorlichting over mijn werkzaamheden, door middel van klinische lessen, presentaties en rondleidingen voor een divers publiek van collega’s, verpleegkundigen en aspirant-politiemedewerkers. Sinds 2006 schrijf ik regelmatig over mijn werk. Hiermee geef ik niet alleen een kijkje achter de deuren van het mortuarium maar ook een blik in mijn persoonlijke leven. Want in mijn werk ben ik, naast professional, vooral mens.

Artikelen

De klank van de liefde

De klank van de liefde

In haar gastblogs vertelt Mariëlle van Heteren over haar werk als medewerker postmortale zorg. Soms doet ze dit werk ook voor een bekende. In haar nieuwste blog 'De klank van de liefde' vertelt ze over deze aangrijpende, maar eervolle ervaring.

funeraire missie

New York

Gastblogger Mariëlle van Heteren is werkzaam in de postmortale zorg. In deze nieuwe gastblog vertelt ze over haar citytrip naar New York en de funeraire missie van deze citytrip. Lees over haar ervaringen.

nabestaande en uitvaartbegeleider

Een dubbelrol als nabestaande en uitvaartbegeleider

Mariëlle van Heteren-Verkerk heeft in twaalf en een half jaar als medewerker postmortale zorg al heel wat meegemaakt. In deze gastblog vertelt ze over haar dubbelrol als nabestaande en uitvaartbegeleider. Iets wat ze nog niet eerder meemaakte.

terminale thuiszorg

Een warme deken

In deze gastblog vertelt Mariëlle van Heteren over haar ervaring met terminale thuiszorg bij haar eigen moeder en het begin van nieuw leven.

vergeten leven

Het vergeten leven

In haar nieuwe gastblog 'vergeten leven' deelt Mariëlle van Heteren-Verkerk een ontroerende gebeurtenis tijdens haar werk als medewerker postmortale zorg.

onderweg naar morgen

Onderweg naar morgen

Het werk van een medewerker postmortale zorg kan soms confronterend zijn, maar het is ook heel dankbaar werk. Mariëlle van Heteren deelt haar ervaringen.

de jonge eik

De jonge eik

De jonge eik... In deze blog vertelt Marielle van Heteren, medewerker postmortale zorg, over een overlijden in haar directe omgeving.

medewerker postmortale zorg

Stille getuigen

Marielle van Heteren is medewerker postmortale zorg. In deze blog vertelt ze over de woningen die ze schoonmaakt nadat er iemand is overleden.

liefde maakt kwetsbaar

Liefde maakt kwetsbaar

Liefde maakt kwetsbaar. Marielle van Heteren, Medewerker postmortale zorg, weet hier alles van en vertelt over haar werk.

Bekijk alles
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje