Terug naar overzicht
Olga Bouwens

Olga Bouwens

Managing partner

Olga is, samen met Orlanda, de initiatiefnemer van RememberMe.nl en wil met dit platform stappen maken in de wereld van uitvaart en rouw. Weg met die traditionele denkwijze en plaatsmaken voor persoonlijkheid en kleur. Olga is een vrolijke, spontane dame met een goed gevoel voor humor. Ze wandelt elke dag met een lach het kantoor binnen en als ze eenmaal aan het werk is, vergeet ze heel even de wereld om haar heen. Passie voor het vak... En voor haar team!

Levensmotto

"Je moet zelf de slingers ophangen in het leven"

RememberMe.nl drijfveer

Ik heb verschillende uitvaarten bezocht, maar bij één afscheid kwam ik pas tot de ontdekking dat een uitvaart eigenlijk ook een heel mooi ceremonieel iets kan zijn. Deze mensen hadden bijvoorbeeld heel veel aandacht besteed aan de invulling van de ceremonie. Zo speelde één van de kinderen een pianostuk en werd aan elk persoon gevraagd om één type bloem mee te nemen. Er hing zo een fijne sfeer. Vanaf dat moment wist ik: het kan anders! Ik had tot dan toe een vrij traditioneel beeld bij uitvaarten. Mede doordat ik bij een verzekeringsmaatschappij heb gewerkt, waarvan het moederbedrijf ook uitvaartverzekeringen had. Het was allemaal vrij traditioneel en dat beeld had ik daardoor zelf ook bij uitvaarten gekregen. Ik merk dat anderen dat beeld vaak ook hebben, terwijl er zo veel mogelijk is wat verre van traditioneel is. Hoe mooi is het dat wij nu het verschil kunnen gaan maken?

Zoals mijn levensmotto al zegt: je moet zelf de slingers ophangen in het leven. Waarom dit levensmotto niet doorvoeren in mijn afscheid en letterlijk de slingers ophangen?

Als je jouw 'ideale afscheid' mocht omschrijven...

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik zou mijn afscheid een beetje inrichten zoals mijn bruiloft. Met de mensen die belangrijk voor mij zijn en met veel persoonlijke elementen. Zo hadden wij bijvoorbeeld geen bruidstaart, maar allemaal eigen hapjes en lekkernijen. Ik vind het 't aller belangrijkste dat er een relaxte sfeer hangt, dus: 'come as you are'. Mijn man en ik zijn trouwens ook op wereldreis geweest en dit hebben we onder andere door foto's en muziek op de bruiloft terug laten komen. Dit zou ik ook graag willen bij mijn afscheid. Met foto's als decoratie bijvoorbeeld, en muziek waar wij kostbare herinneringen aan hebben. Ja, het uitvaartthema 'reizen' lijkt mij wel wat. Ohja, ik ben trouwens dol op buiten zijn. Al is er maar één zonnestraal, dan zou ik het 't fijnste vinden als mijn afscheid buiten is, in een mooie tuin bijvoorbeeld. Ook een must: lang tafelen, eten, drinken en gezelligheid.

Iets typerends op jouw uitvaart is...

Zoals mijn levensmotto het al zegt: 'Je moet zelf de slingers ophangen in het leven'. Waarom dus niet mijn levensmotto doorvoeren in mijn afscheid en letterlijk de slingers ophangen? Het hoeft van mij niet allemaal zo serieus, het mag best een beetje gek zijn. Mijn leven mag gevierd worden.

Jouw boodschap aan je dierbaren

Grijp de kansen die in je leven voorbij komen en laat deze niet onbenut. Ga niet zitten wachten totdat het je overkomt, maar ga ervoor en neem af en toe een risico, ga het avontuur aan! Oftewel: 'Als je denkt dat avontuur gevaarlijk is, probeer routine eens, dat is pas dodelijk.'

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje