Terug naar overzicht
Willeke Havenaar

Willeke Havenaar

Redacteur

Willeke werkt sinds mei 2019 bij RememberMe.nl als redacteur.

Levensmotto

"Nobody ever made a difference by being like anyone else."

RememberMe.nl drijfveer

Ik ben eigenlijk pas de afgelopen jaren in aanraking gekomen met onderwerpen als rouw en de uitvaart. Ik heb ervaren dat elke uitvaart anders is. Bij de ene was het wat positiever dan bij de andere en juist dat verschil is wat mij aansprak om te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is voor de uitvaart. Ik weet er nog niet heel veel van af, het is natuurlijk geen onderwerp waar je je dagelijks mee bezighoudt, maar ik vind het erg interessant om nu wat meer te weten te komen over de aspecten die kunnen bijdragen aan een goed georganiseerde uitvaart. Het is een beetje een combinatie van mijn persoonlijke ervaringen de afgelopen jaren en een vergelijking van een uitvaart die ik geslaagd vond en een uitvaart die ik helemaal niet zo geslaagd vond. Ik vind het mooi om te zien dat RememberMe op een andere manier denkt, ik ben zelf ook niet van het standaard en ouderwetse en ik wil zelf ook wel een uitvaart waarbij er buiten de lijntjes wordt gedacht.

Nobody ever made a difference by being like anyone else.

Als je jouw 'ideale afscheid' mocht omschrijven...

Op mijn afscheid mag er lekker eten geserveerd worden. Ik vind het zelf ook leuk om te bakken, dus allemaal van die lekkere zoete dingen zou wel bij mijn uitvaart passen. Misschien ook muziek met een boodschap rondom het afscheid. Iets als: “ik ben weg, maar het komt met jullie wel goed.” Het nummer I'll always remember you van Miley Cyrus zou ik wel mooi en gepast vinden. Wat mij betreft mogen mensen ook een speech geven over hoe zij mij onthouden of dit geheel zelf invullen. Ik sta wel open voor veel, ik ben namelijk iemand die altijd aan een ander denkt en ik zou dus niet zeggen “dit of dat mag niet.” Mijn nabestaanden mogen het zelf invullen, zolang het maar ook met een positieve insteek is.

Typerend voor jouw afscheid...

Kleurrijk, vrolijkheid en positiviteit... Zoals ik net eigenlijk al een beetje heb beschreven vind ik positiviteit belangrijk, het hoeft niet alleen maar huilen te zijn. Daarnaast hebben wij in de familie ook een gewoonte waarbij er bitterballen worden geserveerd op uitvaarten, dus dat mag bij mijn uitvaart ook. Daarnaast weet ik ook dat ik begraven wil worden. Voor mijn graf zou ik iets met een regenboog en felle kleuren willen. Ik hou wel echt van vrolijkheid en zou dus een vrolijk en kleurrijk graf willen en met een tekst gericht aan mijn nabestaanden. Ik wil dat ze iets lezen waar ze ook zelf wat aan hebben en niet alleen “hier ligt …”, dus misschien met een quote erbij.

Boodschap aan mijn nabestaanden

Alles is een kwestie van tijd en blijf onthouden wat ik jou ooit heb geleerd of meegegeven. Blijf daar zo veel mogelijk aan vasthouden. Daarnaast zeg ik altijd: wijk niet te veel af van wie je daadwerkelijk wil zijn.

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje