Moniek van Mens

Moniek van Mens is gastblogger voor RememberMe.nl en vertelt wat ze zoal meemaakt als uitvaartbegeleider. Lees hieronder haar blogs.

Lees hier meer over onze gastbloggers

Aandacht voor de dood

Aandacht voor de dood

In het nieuwe gastblog van uitvaartbegeleider Moniek van Mens genaamd 'Aandacht voor de dood' vertelt ze over een themaweek in een verzorgingshuis waar zij regelmatig een uitvaart verzorgt. Het onderwerp van de themaweek was 'palliatieve zorg'.

sterven is een gelaagd proces

Sterven is een gelaagd proces

In het nieuwe gastblog van uitvaartbegeleider Moniek van Mens genaamd 'Sterven is een gelaagd proces' vertelt ze over het stervensproces van Leonie en hoe eenzaam Leonie zich tijdens dit proces voelde ondanks alle hulp en steun van haar omgeving.

rouw bij kinderen

Als ik naar de hemel kijk

Terwijl volwassenen ze vaak proberen te beschermen, is het belangrijk om ook kinderen bij de dood en de uitvaart te betrekken. Hiervoor pleit gastblogger, en tevens uitvaartbegeleider Moniek van Mens.

Niet verdrietig over de dood

Niet verdrietig over de dood van je vader, durf dat maar te zeggen.

Moniek van Mens verloor op 15-jarige leeftijd haar vader na een lang ziekbed. Destijds voelde ze zich vooral opgelucht. In haar nieuwe gastblog praat ze over dit taboe en geeft ze vanuit haar vakgebied als uitvaartbegeleider nog een aantal nuttige tips.

spreken op een uitvaart

Wat ik wil zeggen

Spreken op een uitvaart van iemand die je lief hebt kan heel lastig zijn. In haar nieuwe gastblog geeft uitvaartbegeleider Moniek van Mens een aantal tips voor de voorbereiding en uitvoering van een afscheidsspeech.

uitvaartbegeleiding in de palliatieve fase

Binnenkort gaat zij overlijden

In een nieuwe gastblog vertelt Moniek van Mens over een bijzonder aspect van haar werk als uitvaartverzorgster: uitvaartbegeleiding in de palliatieve fase.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje