Rouw bij kinderen

Hoe kun je kinderen die een dierbare zijn verloren helpen met rouwen? Is rouw bij kinderen anders dan bij volwassenen? Wat kun je beter wel of juist niet doen? Op deze en andere vragen geven we antwoord.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij kinderen

Rouwen in de puberteit

Rouwen in de puberteit: wat te doen als ouder?

Rouwen in de puberteit kan een zware opgave zijn. Daarom geven wij een aantal tips die je kunnen helpen als je te maken hebt met een rouwende puber.

waarom schakel je een rouwcoach in

Wanneer en waarom schakel je een rouwcoach in?

Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Soms kan een rouwcoach je begeleiden bij dit proces. Maar wanneer en waarom schakel je een rouwcoach in? Wij vertellen je alles over de rouwcoach en wanneer en waarom je deze in kunt schakelen.

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Kinderen betrekken bij de uitvaart: tips en adviezen

Kinderen betrekken bij de uitvaart, hoe doe je dit op een geschikte manier? Wij geven diverse tips hoe je kinderen van verschillende leeftijden kunt betrekken bij de uitvaart.

Wat kun je doen als je huisdier is overleden?

Wat kun je doen als je huisdier is overleden?

Wat kun je doen als je huisdier is overleden? Kies je voor cremeren of begraven of iets anders? Om je een beetje op weg te helpen geven we informatie over de verschillende opties waar je uit kunt kiezen als je huisdier komt te overlijden.

Kind helpen met rouwen

Een kind helpen met rouwen

Een kind helpen met rouwen is een lastige taak. Kinderen rouwen immers anders dan volwassenen. Wij leggen je per leeftijdscategorie uit hoe kinderen rouwen en geven je een aantal handige tips.

Praten met je kind over de dood

Praten met je kind over de dood

We weten 't: het is pittig, maar praten met je kind over de dood is een essentieel onderdeel van de opvoeding. Wij geven je een aantal handige & fijne tips.

lotgenotengroep voor nabestaanden

Lotgenotengroep voor nabestaanden: past dit bij mij?

Een lotgenotengroep voor nabestaanden kan een uitkomst zijn bij de verwerking van jouw verdriet. Lees hier alles over wat een lotgenotengroep inhoudt en ontdek of dit bij je past of niet.

kinderfilms over de dood en rouw

Kinderfilms over de dood en rouw

Het is best lastig om uit te leggen wat doodgaan betekent aan jonge kinderen. Wij geven je de beste aanraders voor mooie kinderfilms over de dood en rouw.

fases van het rouwproces

Fases van het rouwproces

Wist je dat er een vaak een aantal algemene fases te onderscheiden zijn in het rouwproces? Lees hier meer over de fases van het rouwproces zoals de Zwisters-Amerikaans psychiater Kübler-Ross deze omschreven heeft.

boeken over rouwen en de dood voor kinderen

Boeken over rouwen en de dood voor kinderen

Het verlies van een dierbare is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Deze boeken over rouwen en de dood voor kinderen kunnen een hulpmiddel vormen.

nalaten aan een kind

Terminaal zijn: wat kun je nalaten aan een kind?

Wat kun je nalaten aan een kind als je terminaal bent? Het is een heftig vraagstuk, maar wel iets waardevols om over na te denken. Wij hebben voor jou de tien meest bijzondere, mooie en lieve ideeën verzameld.

kinderuitvaart

Wat geef je mee op een kinderuitvaart?

Het meegeven van voorwerpen in de kist is een veelvoorkomend ritueel, ook op een kinderuitvaart. Maar wat geef je mee en wat niet? Wij geven tips.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje