Rouw bij kinderen

Hoe kun je kinderen die een dierbare zijn verloren helpen met rouwen? Is rouw bij kinderen anders dan bij volwassenen? Wat kun je beter wel of juist niet doen? Op deze en andere vragen geven we antwoord.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij kinderen

Ben je op zoek naar een mooie maar vooral inspirerende rouwreis, waarbij je door middel van professionele coaching verder in je rouwproces komt. Meld je dan snel aan!

Meer informatie
nalaten aan een kind

Terminaal zijn: wat kun je nalaten aan een kind?

Wat kun je nalaten aan een kind als je terminaal bent? Het is een heftig vraagstuk, maar wel iets waardevols om over na te denken. Wij hebben voor jou de tien meest bijzondere, mooie en lieve ideeën verzameld.

Wat niet zeggen tegen iemand die rouwt

Dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand in de rouw

Voor iemand klaar staan is mooi. Toch zijn er dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand in de rouw. Wij praten je bij.

kinderuitvaart

Wat geef je mee op een kinderuitvaart?

Het meegeven van voorwerpen in de kist is een veelvoorkomend ritueel, ook op een kinderuitvaart. Maar wat geef je mee en wat niet? Wij geven tips.

Dingen die je kunnen helpen bij het rouwen

Dingen die je kunnen helpen bij het rouwen

Het rouwen om een dierbare is al lastig genoeg. Daarom bij deze een lijstje met dingen die je kunnen helpen bij het rouwen. 

kinderen betrekken bij een uitvaart

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Hoe kun je kinderen betrekken bij een uitvaart, zodat zij zich meer op hun gemak voelen en op een mooie manier geconfronteerd worden met een overlijden?

Dingen die je kunt doen voor iemand in de rouw

Dingen die je kunt doen voor iemand in de rouw

Het is lastig, omgaan met iemand die net iemand verloren heeft. Toch zijn er een aantal kleine dingen die je kunt doen voor iemand in de rouw. Lees en leer.

quotes over vaders

Vaderdag: mooie quotes over vaders

Je vader mag er dan misschien wel niet meer zijn, hij is en blijft wel de belangrijkste man in je leven. Bij deze daarom de mooiste quotes over vaders.

Inloophuis: een fijne plek voor kankerpatiënten en hun naasten

Inloophuis: een fijne plek voor kankerpatiënten en hun naasten

Monique werkt in een inloophuis voor kankerpatiënten: Adamas. Mensen krijgen hier een warm welkom, kunnen hun verhaal doen en krijgen hulp.

knutselhoek op een uitvaart

Knutselhoek op een uitvaart: verschillende opties

Een knutselhoek op een uitvaart kan voor kinderen fijn zijn om op een speelse manier afscheid te kunnen nemen. Bekijk onze tips.

Nijntje

"Nijntje had een dikke traan..."

Lieve oma Pluis van Dick Bruna is een zeer geschikt hulpmiddel voor kinderen die te maken krijgen de dood. Het boek gaat over Nijntje die haar oma verliest.

kind terminaal

Wat kun je doen als je kind terminaal is?

Het is een enorme klap wanneer je hoort dat je kind een ongeneeslijk ziek is. Wij geven je tips voor wat je kunt doen als je kind terminaal is.

Peace by Melvin

Melvin deelt knuffels uit aan kinderen in rampgebieden

Peace by Melvin deelt knuffels uit aan kinderen in Nepal, waar een grote aardbeving heeft plaatsgevonden in 2015. Nu helpt Melvin kinderen in Syrië

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje