0

Rouw bij kinderen

Hoe kun je kinderen die een dierbare zijn verloren helpen met rouwen? Is rouw bij kinderen anders dan bij volwassenen? Wat kun je beter wel of juist niet doen? Op deze en andere vragen geven we antwoord.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij kinderen

vaderdag zonder vader

Vaderdag zonder vader: tips voor deze dag

Hoe ga jij om met Vaderdag zonder vader en wat doe jij op deze dag? Wij belichten 8 manieren hoe je deze dag alsnog kunt vieren.

Nationale Opa en Oma Dag

Mooie quotes voor Nationale Opa en Oma Dag

Sinds 2004 wordt op 4 juni in Nederland de 'Nationale Opa- en Omadag' gevierd. Bekijk deze mooie quotes die je in een berichtje naar oma en opa kunt sturen.

troostgeschenk

Troostgeschenk voor iemand in rouw: ideeën en inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie voor een liefdevol troostgeschenk voor iemand in rouw? Ter inspiratie lichten wij 10 ideeën toe voor een troostgeschenk.

Herdenken op Moederdag

Herdenken op Moederdag: tips

Op Moederdag kan het gemis van een moeder extra voelbaar zijn. Ook voor moeders die een kind hebben verloren is dit vaak een emotionele dag. Daarom delen wij tips om hen te herdenken op Moederdag.

rouwknuffels

Bijzondere rouwknuffels die troost bieden

Een rouwknuffel is een lief troostgeschenk en kan veel troost bieden aan kinderen en volwassenen. Wij lichten drie unieke rouwknuffels uit.

Samen met kinderen een overleden dierbare herdenken

Samen met kinderen een overleden dierbare herdenken

Samen met kinderen een overleden dierbare herdenken kan troost en steun bieden. Ter inspiratie delen wij zeven tips om de herinneringen aan een overleden dierbare samen levend te houden. 

boeken over rouw en verlies

Boeken over rouw en verlies voor jong en oud

Ter inspiratie hebben wij een lijst samengesteld met acht boeken over rouw en verlies voor jong en oud. Deze boeken kunnen steun, kracht en erkenning bieden in je rouwproces.

films en series over rouw en verlies - popcorn

Films en series over rouw en verlies

Er bestaan veel films, series en documentaires waarin de dood, verlies en rouw op een bijzondere manier worden belicht. Wij lichten 7 films en series over rouw en verlies uit die de moeite waard zijn om te kijken.

geschenk-cadeau geven-troostproducten om te geven-troostgeschenk-rouwgeschenk

Troostproducten om te geven

Ben je op zoek naar een geschenk om iemand die een dierbare is verloren een hart onder de riem te steken? Bekijk dan deze 5 voorbeelden van hartverwarmende troostproducten om te geven.

Wat kun je doen met de kleding van een overleden dierbare?

Wat kun je doen met de kleding van een overleden dierbare?

Ter inspiratie delen wij enkele ideeën voor wat je kunt doen met de kleding van een overleden dierbare wanneer je deze liever niet weg wilt gooien.

rouwatelier.be

Méér dan mooi rouwdrukwerk en hartverwarmende koesterattenties

Rouwatelier in Vlaanderen biedt méér dan alleen mooi rouwdrukwerk en hartverwarmende koesterattenties. Angélique Savat vertelt ons meer over hun producten, diensten en missie.

de dood bespreekbaar maken met kinderen

De dood bespreekbaar maken met kinderen

De dood bespreekbaar maken met kinderen kan lastig zijn. Wij vertellen waarom dit belangrijk is en delen vier tips.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje