0

Rouw bij kinderen

Hoe kun je kinderen die een dierbare zijn verloren helpen met rouwen? Is rouw bij kinderen anders dan bij volwassenen? Wat kun je beter wel of juist niet doen? Op deze en andere vragen geven we antwoord.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij kinderen

films en series over rouw en verlies - popcorn

Films en series over rouw en verlies

Er bestaan veel films, series en documentaires waarin de dood, verlies en rouw op een bijzondere manier worden belicht. Wij lichten 7 films en series over rouw en verlies uit die de moeite waard zijn om te kijken.

geschenk-cadeau geven-troostproducten om te geven-troostgeschenk-rouwgeschenk

Troostproducten om te geven

Ben je op zoek naar een geschenk om iemand die een dierbare is verloren een hart onder de riem te steken? Bekijk dan deze 5 voorbeelden van hartverwarmende troostproducten om te geven.

Wat kun je doen met de kleding van een overleden dierbare?

Wat kun je doen met de kleding van een overleden dierbare?

Ter inspiratie delen wij enkele ideeën voor wat je kunt doen met de kleding van een overleden dierbare wanneer je deze liever niet weg wilt gooien.

rouwatelier.be

Méér dan mooi rouwdrukwerk en hartverwarmende koesterattenties

Rouwatelier in Vlaanderen biedt méér dan alleen mooi rouwdrukwerk en hartverwarmende koesterattenties. Angélique Savat vertelt ons meer over hun producten, diensten en missie.

de dood bespreekbaar maken met kinderen

De dood bespreekbaar maken met kinderen

De dood bespreekbaar maken met kinderen kan lastig zijn. Wij vertellen waarom dit belangrijk is en delen vier tips.

fases van het rouwproces

Fases van het rouwproces

Wist je dat er een vaak een aantal algemene fases te onderscheiden zijn in het rouwproces? Lees hier meer over de fases van het rouwproces zoals de Zwitsers-Amerikaans psychiater Kübler-Ross deze omschreven heeft.

parentificatie bij verlies

Parentificatie bij verlies en rouw

Parentificatie bij verlies en rouw komt vaker voor dan men denkt. Wij vertellen hier meer over en delen tips voor hoe je hier als volwassene mee om kunt gaan.

boeken over rouwen en de dood voor kinderen

Boeken over rouwen en de dood voor kinderen

Het verlies van een dierbare is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Deze boeken over rouwen en de dood voor kinderen kunnen een hulpmiddel vormen.

Hulp bij rouw

Hulp bij rouw

Rouwhulpverlening richt zich op het ondersteunen van mensen in hun rouwproces. In dit artikel lichten wij diverse vormen van hulp bij rouw uit.

Kindercafé 'Rouw met een rietje'

Kindercafé 'Rouw met een rietje'

Samen met Kinderpraktijk Villa Hoep en Rouwloods uitvaartbegeleiding presenteert RememberMe het Kindercafé 'Rouwen met een rietje'! Een workshop voor kinderen en ouders.

Het Funeral Fair Festival: een uitvaartbeurs voor jong en oud!

Het Funeral Fair Festival: een uitvaartbeurs voor jong en oud!

Op 2 en 3 juli organiseert RememberMe voor de tweede keer het Funeral Fair Festival in de Tuinen van Appeltern. Deze outdoor uitvaartbeurs is een leuk en leerzaam uitstapje voor jong en oud.

knutselhoek op een uitvaart

Knutselhoek op een uitvaart: verschillende opties

Een knutselhoek op een uitvaart kan voor kinderen fijn zijn om op een speelse manier afscheid te kunnen nemen. Bekijk onze tips.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje