Rouw bij kinderen

Hoe kun je kinderen die een dierbare zijn verloren helpen met rouwen? Is rouw bij kinderen anders dan bij volwassenen? Wat kun je beter wel of juist niet doen? Op deze en andere vragen geven we antwoord.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij kinderen

Kind helpen met rouwen

Een kind helpen met rouwen

Een kind helpen met rouwen is een lastige taak. Kinderen rouwen immers anders dan volwassenen. Wij leggen je per leeftijdscategorie uit hoe kinderen rouwen en geven je een aantal handige tips.

Praten met je kind over de dood

Praten met je kind over de dood

We weten 't: het is pittig, maar praten met je kind over de dood is een essentieel onderdeel van de opvoeding. Wij geven je een aantal handige & fijne tips.

lotgenotengroep voor nabestaanden

Lotgenotengroep voor nabestaanden: past dit bij mij?

Een lotgenotengroep voor nabestaanden kan een uitkomst zijn bij de verwerking van jouw verdriet. Lees hier alles over wat een lotgenotengroep inhoudt en ontdek of dit bij je past of niet.

kinderfilms over de dood en rouw

Kinderfilms over de dood en rouw

Het is best lastig om uit te leggen wat doodgaan betekent aan jonge kinderen. Wij geven je de beste aanraders voor mooie kinderfilms over de dood en rouw.

fases van het rouwproces

Fases van het rouwproces

Wist je dat er een vaak een aantal algemene fases te onderscheiden zijn in het rouwproces? Lees hier meer over de fases van het rouwproces zoals de Zwisters-Amerikaans psychiater Kübler-Ross deze omschreven heeft.

boeken over rouwen en de dood voor kinderen

Boeken over rouwen en de dood voor kinderen

Het verlies van een dierbare is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Deze boeken over rouwen en de dood voor kinderen kunnen een hulpmiddel vormen.

nalaten aan een kind

Terminaal zijn: wat kun je nalaten aan een kind?

Wat kun je nalaten aan een kind als je terminaal bent? Het is een heftig vraagstuk, maar wel iets waardevols om over na te denken. Wij hebben voor jou de tien meest bijzondere, mooie en lieve ideeën verzameld.

Wat niet zeggen tegen iemand die rouwt

Dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand in de rouw

Voor iemand klaar staan is mooi. Toch zijn er dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand in de rouw. Wij praten je bij.

kinderuitvaart

Wat geef je mee op een kinderuitvaart?

Het meegeven van voorwerpen in de kist is een veelvoorkomend ritueel, ook op een kinderuitvaart. Maar wat geef je mee en wat niet? Wij geven tips.

Dingen die je kunnen helpen bij het rouwen

Dingen die je kunnen helpen bij het rouwen

Het rouwen om een dierbare is al lastig genoeg. Daarom bij deze een lijstje met dingen die je kunnen helpen bij het rouwen. 

kinderen betrekken bij een uitvaart

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Hoe kun je kinderen betrekken bij een uitvaart, zodat zij zich meer op hun gemak voelen en op een mooie manier geconfronteerd worden met een overlijden?

Dingen die je kunt doen voor iemand in de rouw

Dingen die je kunt doen voor iemand in de rouw

Het is lastig, omgaan met iemand die net iemand verloren heeft. Toch zijn er een aantal kleine dingen die je kunt doen voor iemand in de rouw. Lees en leer.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje