Uitvaartzorg & -rituelen

Hoe vind je de juiste uitvaartverzorger? Welke regels en rituelen zijn er allemaal en welke vind jij belangrijk? Wat is een zogenaamde ritueelbegeleider? Wij geven antwoord op deze en vele andere vragen over uitvaartzorg &-rituelen.

Lees hieronder alle artikelen over uitvaartzorg &-rituelen

Bijzondere afscheidsrituelen na de uitvaart

Bijzondere afscheidsrituelen na de uitvaart

Ook na de uitvaart voeren nabestaanden vaak rituelen uit om hun verlies een plek te geven. Wij geven zeven voorbeelden van bijzondere afscheidsrituelen na de uitvaart.

uitvaart in tijden van corona

Tips voor een intieme uitvaart in tijden van corona

Door het coronavirus zijn ook uitvaarten niet meer zoals wij het gewend waren. Daarom hebben wij zes tips voor een intieme uitvaart in tijden van corona op een rijtje gezet.

coronavirus en uitvaarten

Alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus en uitvaarten op een rij

Om het geheugen weer even op te frissen zetten wij de RIVM-maatregelen met betrekking tot het coronavirus en uitvaarten nog een keer op een rij.

uitvaart met kleur

Uitvaart met kleur: welke kleur 'ben' jij?

Ga je voor een uitvaart met kleur? Denk dan eens aan kleuren die passen bij jouw persoonlijkheid! Wij sommen de kleuren met de betekenissen voor je op.

Een frisse blik in een traditionele omgeving

Uitvaartverzorgers met een frisse blik in een traditionele omgeving

Plattel & Van Gils verzorgt al ruim 15 jaar vele uitvaarten in en rondom het gebied Alblasserwaard – Gorinchem, “tussen Lek en Merwede”. Lees meer over het bedrijf.

Herdenkingsdienst op een later moment

Herdenkingsdienst op een later moment: de voordelen

Wij lichten enkele belangrijke voordelen van een herdenkingsdienst op een later moment toe en geven een aantal tips hierbij.

Euthanasie

Euthanasie: alles wat je moet weten

Het is en blijft een lastig onderwerp: euthanasie. Toch is het voor velen de enige echte weg naar bevrijding. Wij vertellen je wat je moet weten.

uitvaart in eigen tuin voorbereiden

Een uitvaart in eigen tuin voorbereiden

Het mooie weer leent zich goed uit voor een uitvaart in eigen tuin. Een uitvaart in eigen tuin voorbereiden kan echter lastig zijn. Daarom delen wij onze tips en adviezen.

mooi afscheid

Tips voor een mooi afscheid dat bij je persoonlijkheid past

Een mooi afscheid plannen dat bij je persoonlijkheid past is fijn voor jezelf en voor je nabestaanden. Wij geven 8 tips om je op weg te helpen

Alleen naar een uitvaart

Alleen naar een uitvaart: tips en adviezen

Als je er tegenop ziet om je onder een onbekend gezelschap te begeven en alleen naar een uitvaart te gaan, maak dan gebruik van onze tips.

Gelukkig oud worden

“Wij willen dat mensen gelukkig oud worden”

Onze ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Ze lopen hierdoor het risico te vereenzamen. De BuurtPas biedt daarom allemaal diensten aan in en om het huis. Zo kunnen ouderen gelukkig oud worden.

etiquette uitvaartbloemen

Etiquette uitvaartbloemen: informatie en tips

Wij vertellen je in dit artikel over de etiquette uitvaartbloemen en geven je wat tips voor het kiezen van de bloemen voor de uitvaart.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje