Uitvaartzorg & -rituelen

Hoe vind je de juiste uitvaartverzorger? Welke regels en rituelen zijn er allemaal en welke vind jij belangrijk? Wat is een zogenaamde ritueelbegeleider? Wij geven antwoord op deze en vele andere vragen over uitvaartzorg &-rituelen.

Lees hieronder alle artikelen over uitvaartzorg &-rituelen

Nationale broer en zus dag

Mooie quotes voor Nationale Broer en Zus dag

Vandaag is het Nationale Broer en Zus dag. Op deze dag laten veel mensen aan hun broer of zus weten hoeveel hij of zij voor hen betekent.

Een frisse blik in een traditionele omgeving

Uitvaartverzorgers met een frisse blik in een traditionele omgeving

Plattel & Van Gils verzorgt al ruim 15 jaar vele uitvaarten in en rondom het gebied Alblasserwaard – Gorinchem, “tussen Lek en Merwede”. Lees meer over het bedrijf.

luizter

Luizter - Winnaar Dutch Funeral Awards 2022-2024 in de categorie 'Vernieuwend Afscheid Nemen'

Luizter won de Dutch Funeral Awards 2022-2024 in de categorie 'Vernieuwend Afscheid Nemen'.

huisdier is overleden

Mijn huisdier is overleden: wat nu?

Je huisdier is overleden, maar weet jij eigenlijk al hoe je afscheid van je trouwe viervoeter wilt nemen? Wij praten je bij over de mogelijkheden.

katoen-wade-deken

Begraven of cremeren zonder kist: kan dat?

Een wade is een mooie alternatief als je kiest voor begraven of cremeren zonder kist. In dit artikel vertellen we hier meer over.

roos op kist

Een gemeentelijke uitvaart: wat is dat?

Als een overledene niemand heeft om de uitvaart te organiseren en/of financieren is de gemeente wettelijk verplicht om dit te doen. Dit wordt een gemeentelijke uitvaart genoemd. Lees meer.

uitvaartvereniging

Wat doet een uitvaartvereniging?

In dit artikel leggen we uit wat een uitvaartvereniging doet en wat het verschil is tussen een uitvaartvereniging en een uitvaartverzekeraar.

wensbloem

Ongeneeslijk ziek: wat nu?

Ongeneeslijk ziek: wat nu? Wij delen in dit artikel enkele tips voor hoe je met bepaalde vraagstukken kunt omgaan in je laatste levensfase.

levensbeschouwingen

Religieuze levensbeschouwingen en uitvaartrituelen

Leefwijze, geloof en levensbeschouwing kunnen bepalend zijn bij de invulling en vormgeving van de uitvaart. Lees hier meer over religieuze levensbeschouwingen en uitvaartrituelen.

Kaapverdische uitvaart

Kaapverdische uitvaart: rituelen en gebruiken

Kaapverdianen kennen een grote onderlinge solidariteit. Dit zie je vaak ook terug bij de uitvaart van iemand met een Kaapverdische achtergrond. Lees hier meer over de Kaapverdische uitvaart in Nederland.

De laatste verzorging

De laatste verzorging

De laatste zorg is voor nabestaanden vaak het laatste contact met de overledene. En hoewel het heel emotioneel kan zijn, kan het geven van de laatste verzorging ook troostrijk zijn.

rouwadvertentie

De rouwadvertentie: waar & wanneer plaats je deze?

Naast de rouwkaart kun je er ook voor kiezen om de bekendmaking van een verlies te doen middels de rouwadvertentie. Maar wanneer & hoe doe je dit eigenlijk?

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje