Uitvaartzorg & -rituelen

Hoe vind je de juiste uitvaartverzorger? Welke regels en rituelen zijn er allemaal en welke vind jij belangrijk? Wat is een zogenaamde ritueelbegeleider? Wij geven antwoord op deze en vele andere vragen over uitvaartzorg &-rituelen.

Lees hieronder alle artikelen over uitvaartzorg &-rituelen

slametan

Javaanse uitvaartrituelen: de slametan

Judith Sandriman schrijft in haar eerste gastblog voor RememberMe.nl over de slametan, een gemeenschappelijk ceremonieel rituele feestmaaltijd volgens Javaanse gewoonten.

begraven

5 misverstanden over begraven

Keuzes, keuzes, keuzes... Ga je voor begraven of toch liever cremeren? Wat de keuze niet makkelijker maakt zijn een hoop fabels. Er zijn nog altijd een aantal misverstanden over begraven. 1.

feitjes en weetjes rondom uitvaart en rouw

Onze top 20: feitjes en weetjes rondom uitvaart en rouw

Wist je dat er meer mensen overlijden door een selfie dan haaienbeten? Bekijk hier onze top 20 met interessante en bijzondere feitjes en weetjes rondom uitvaart en rouw.

bio sac 200

Een nieuwe en natuurlijke manier van opbaren

Een nieuwe, natuurlijke methode om het lichaam van een overledene op te baren: dat is de Bio Sac 200. Importeur Ann Kooijman legt het uit.

uitvaart met een hippiethema

Inspiratie voor een uitvaart met een hippie thema

Voor een uitvaart zijn verschillende thema's mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een uitvaart met een hippie thema.

rouwproces

Waarom is een uitvaart belangrijk voor het rouwproces?

Waarom is een uitvaart belangrijk voor het rouwproces? Wij lichten in dit artikel enkele punten toe die belangrijk kunnen zijn voor een goed begin van het rouwproces .

thanatopraxie

Thanatopraxie: een warme en mooie manier van opbaren

Als kind groeide Remco Hol op in een gezin met een eigen uitvaartonderneming. Naast uitvaartondernemer is Remco nu ook thanatopracteur. Thanatopraxie is een opbaarmethode die vele voordelen biedt.

Uitvaartstichting Hilversum

Bevind je in een oase van rust bij Uitvaartstichting Hilversum

Uitvaartstichting Hilversum is uniek omwille van de architectuur, natuur en de vele mogelijkheden die zij kunnen bieden op alle tijdstippen en zeven dagen per week

Bijzondere afscheidsrituelen na de uitvaart

Bijzondere afscheidsrituelen na de uitvaart

Ook na de uitvaart voeren nabestaanden vaak rituelen uit om hun verlies een plek te geven. Wij geven zeven voorbeelden van bijzondere afscheidsrituelen na de uitvaart.

uitvaart in tijden van corona

Tips voor een intieme uitvaart in tijden van corona

Door het coronavirus zijn ook uitvaarten niet meer zoals wij het gewend waren. Daarom hebben wij zes tips voor een intieme uitvaart in tijden van corona op een rijtje gezet.

coronavirus en uitvaarten

Alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus en uitvaarten op een rij

Om het geheugen weer even op te frissen zetten wij de RIVM-maatregelen met betrekking tot het coronavirus en uitvaarten nog een keer op een rij.

uitvaart met kleur

Uitvaart met kleur: welke kleur 'ben' jij?

Ga je voor een uitvaart met kleur? Denk dan eens aan kleuren die passen bij jouw persoonlijkheid! Wij sommen de kleuren met de betekenissen voor je op.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje