Uitvaartzorg & -rituelen

Hoe vind je de juiste uitvaartverzorger? Welke regels en rituelen zijn er allemaal en welke vind jij belangrijk? Wat is een zogenaamde ritueelbegeleider? Wij geven antwoord op deze en vele andere vragen over uitvaartzorg &-rituelen.

Lees hieronder alle artikelen over uitvaartzorg &-rituelen

Opbaren van een overledene

Opbaren van een overledene: thuis of toch op locatie?

Het opbaren van een overledene is een heel belangrijk onderdeel in het proces van afscheid nemen. Dit vormt een herinnering die de meeste mensen lang met zich meedragen. Daarom wil je dat het goed gebeurt en op een manier die bij je past. Wij vertellen je over de mogelijkheden.

start van het rouwproces, Matrice Uitvaartbegeleding

'De uitvaart is de start van het rouwproces'

De uitvaart is de start van het rouwproces. Helen Teunissen, directeur van Matrice Uitvaartbegeleiding, vertelt ons hier meer over.

soorten graven

Verschillende soorten graven; welke kies jij?

Kies je voor begraven? Dan zijn er verschillende soorten graven waar je uit kan kiezen. Wij lichten de verschillende mogelijkheden die er in Nederland zijn voor je toe. Zo wordt het gemakkelijker om een keuze te maken.

persoonlijke uitvaart

Een persoonlijke uitvaart: 11 tips voor een uniek afscheid

Een persoonlijke uitvaart organiseren kan al vrij gemakkelijk door een aantal elementen op een andere manier aan te pakken. Wij geven je elf tips hoe je tot een persoonlijke uitvaart kunt komen.

Wat mag er mee in de kist

Wat mag er mee in de kist?

Spullen meegeven in de kist van een overledene wordt al eeuwenlang gedaan. Maar wat mag er mee in de kist? Lees hier welke regels er aan verbonden zijn en ontdek wat je wel en niet mag meegeven aan een overledene.

gedenken in andere culturen

Opmerkelijke manieren van gedenken in andere culturen

Er zijn verschillende manieren om een overleden dierbare te gedenken. Ieder geloof heeft hier eigen rituelen en tradities voor. Wij hebben de opmerkelijkste manieren van gedenken in andere culturen voor je op een rij gezet.

RememberMe.nl tipt

Wil je een bijzondere kist? Kijk dan eens naar de kunstzinnige collectie van Beerenberg.

Meer informatie
Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje