Uitvaartzorg & -rituelen

Hoe vind je de juiste uitvaartverzorger? Welke regels en rituelen zijn er allemaal en welke vind jij belangrijk? Wat is een zogenaamde ritueelbegeleider? Wij geven antwoord op deze en vele andere vragen over uitvaartzorg &-rituelen.

Lees hieronder alle artikelen over uitvaartzorg &-rituelen

Memory table op de uitvaart

Een memory table op de uitvaart

Een mooi idee voor je afscheid: een memory table op de uitvaart. Iedereen kan hier zijn of haar persoonlijke herinnering op achterlaten. Lees hier meer.

Het belang van een uitvaartondernemer

Het belang van een uitvaartondernemer bij het afscheid

Een uitvaartondernemer speelt een belangrijke rol bij het afscheid. Wij leggen het belang van een uitvaartondernemer uit.

uitvaart voorbereiden

Je eigen uitvaart voorbereiden: tips en adviezen

Een uitvaart voorbereiden begint met het vastleggen van jouw uitvaartwensen. Wij vertellen je wat de voordelen hiervan zijn en geven tips en adviezen bij het voorbereiden van de uitvaart.

uitvaart en corona

Uitvaart en corona: hoe gaat dat in zijn werk?

Wij brachten een bezoek aan het Huis van Afscheid waar experts al onze vragen over de uitvaart en corona beantwoordden.

palliatieve zorg

Wat is palliatieve zorg?

Als iemand ongeneeslijk ziek is, wordt hem of haar palliatieve zorg verleend. Wij vertellen je wat meer over palliatieve zorg en wat er allemaal bij komt kijken.

uitvaart en corona

Uitvaart en corona: wat nu?

De maatregelen rond het coronavirus hebben ook gevolgen voor uitvaarten. Het maximum aantal aanwezigen is gesteld op honderd. Voor handen schudden, knuffelen en zoenen zijn alternatieven. Maak gebruik van live streaming, videografie en fotografie voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn.

Samenkomen na de uitvaart

Samenkomen na de uitvaart: een mooie afsluiting

Samenkomen na de uitvaart in combinatie met eten en drinken kan helpen het gevoel van gemis te beperken. Wij leggen uit waarom dit zo is.

dunweg uitvaartzorg

"Wij bestaan niet sinds 1911 om alles hetzelfde te blijven doen"

Duurzame uitvaartonderneming Dunweg Uitvaartzorg bestaat al meer dan honderd jaar en blijft altijd innoveren. We spreken met directeur Alexander van der Pijl.

laatste wilsbeschikking

Je laatste wilsbeschikking: wat staat er allemaal in?

Met een laatste wilsbeschikking regel je zaken rond de uitvaart en je (digitale) erfenis. Het biedt jou geruststelling en ontzorgt je naasten.

uitvaartwensen van je partner

Uitvaartwensen van je partner: ben jij al op de hoogte?

Ben jij al op de hoogte van de uitvaartwensen van je partner? Wij benadrukken de voordelen van het bespreken van de uitvaartwensen van je partner en vertellen waar je aan kunt denken bij het bespreken hiervan.

Kosten van de uitvaart

Kosten van de uitvaart op een rij

Wij praten je bij over de kosten van de uitvaart per onderdeel. Wist je bijvoorbeeld dat een begrafenis duurder is dan een crematie? Bekijk de kosten hier.

symptomen van een naderende dood

Wat zijn symptomen van een naderende dood?

Wat zijn symptomen van een naderende dood? Wij leggen in dit artikel uit wat tekenen zijn van iemand die op sterven ligt en bijna gaat overlijden. Zo weet je als naaste iets beter wat er gaat gebeuren als iemand op sterven ligt.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje