Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan hieronder de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.
Hier lees je meer over onze gastbloggers en ook hoe je zelf gastblogger kunt worden
Afscheid, geloof en kerk

Afscheid, geloof en kerk

Als ritueelbegeleider -en tevens gastblogger - maakt Simone Snakenborg veel verschillende uitvaarten mee. Dit keer gaat het over afscheid, geloof en kerk. Ze vertelt hoe zij geloof en afscheid samen laat gaan.

ik heb een droom

I have a dream

Monique van Poeteren is gastblogger bij RememberMe en doet in deze blog ' ik heb een droom' een oproep aan iedereen om de inloophuizen voor mensen die hulp nodig hebben na de diagnose kanker in het licht te zetten.

verlies verwerken

Verlies verwerken

Rita Meertens is Kunstzinnig verliesverzachter en vertelt in haar eerste gastblog voor RememberMe hoe zij een bijdrage kan leveren aan verlies verwerken. Ook zit er bij deze gastblog een tekenopdracht die je zelf kunt uitvoeren.

nabestaande en uitvaartbegeleider

Een dubbelrol als nabestaande en uitvaartbegeleider

Mariëlle van Heteren-Verkerk heeft in twaalf en een half jaar als medewerker postmortale zorg al heel wat meegemaakt. In deze gastblog vertelt ze over haar dubbelrol als nabestaande en uitvaartbegeleider. Iets wat ze nog niet eerder meemaakte.

Foto's kunnen veel betekenen

Foto’s kunnen veel betekenen voor mensen op leeftijd

Foto's kunnen veel betekenen voor mensen op leeftijd, vertelt Anna Groot in haar nieuwe gastblog. Ze is afscheidsfotograaf en merkt dat men vaak over jonge mensen begint als ze over haar beroep vertelt, terwijl het ook voor ouderen heel waardevol kan zijn om foto's van de uitvaart te hebben.

afscheidswensen

En dan is het ineens heel dichtbij

Dick de Waard is uitvaartconsulent en blogt hierover als gastblogger voor RememberMe.nl. Zijn nieuwste blog gaat over de afscheidswensen van zijn eigen zus, die hij samen met haar in kaart brengt. Een ingrijpende gebeurtenis, maar tegelijkertijd een eer om dit allemaal te mogen regelen.

elk rouwproces is uniek

Een verbinding van twee werelden

Sabina Krijger is rouw- en verliesbegeleider en vertelt in haar nieuwste gastblog dat relaties vaak onder druk komen te staan als er ziekte of rouw in een relatie voorkomt. Elk rouwproces is uniek legt ze uit. Lees hoe je met elkaar in verbinding kunt blijven.

afscheid in de tuin

Het mooiste afscheid ooit

In haar nieuwe gastblog vertelt Gijsje Teunissen over een afscheid in de tuin. Een bijzondere uitvaart van een lieve oma. Volledig georganiseerd door de kinderen en kleinkinderen met als locatie de eigen tuin, waar oma zo trots op was.

geschikte uitvaartmuziek

Hoe kies ik geschikte uitvaartmuziek die raakt?

Het uitkiezen van geschikte uitvaartmuziek is een proces waar ritueelbegeleider Simone Snakenborg vaak mee te maken krijgt. In haar nieuwe gastblog geeft ze aan de hand van haar ervaring een aantal waardevolle tips.

als ik kon toveren

Als ik kon toveren

Gastblogger Monique van Poeteren werkt in het Adamas inloophuis. In haar nieuwe gastblog deelt ze haar passie voor dit bijzondere werk, waar ze naar eigen zeggen 'een klein beetje glans teruggeeft' aan mensen die iemand verloren zijn.

als ik kon toveren

Als ik kon toveren

Gastblogger Monique van Poeteren werkt in het Adamas inloophuis. In haar nieuwe gastblog deelt ze haar passie voor dit bijzondere werk, waar ze naar eigen zeggen 'een klein beetje glans teruggeeft' aan mensen die iemand verloren zijn.

Uitvaartdienst bij Sparta

Uitvaartdienst bij Sparta op Het Kasteel

Gastblogger Dick de Waard is vrijwillig uitvaartconsulent. In zijn nieuwe verhaal vertelt hij over iemands wens voor een Uitvaartdienst bij Sparta en over het belang om deze wensen goed vast te leggen.

spreken op een uitvaart

Wat ik wil zeggen

Spreken op een uitvaart van iemand die je lief hebt kan heel lastig zijn. In haar nieuwe gastblog geeft uitvaartbegeleider Moniek van Mens een aantal tips voor de voorbereiding en uitvoering van een afscheidsspeech.

Voort-Leven

Voort-Leven

Rouw en verlies is altijd lastig om mee om te gaan. Binnen een familie is er behoefte aan een verbindende factor, maar wat als die juist weggevallen is? Rouwcoach Stéphanie Beijnes geeft in haar nieuwe gastblog 'Voort-Leven' tips.

Fotograferen op locatie

Fotograferen op locatie

Boukje Canaan is een van onze gastbloggers. Door haar werk in de uitvaartfotografie komt ze op zeer verschillende locaties. In haar blog vertelt ze over fotograferen op locatie en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

ruimte om te rouwen

Je moet het wel zelf doen maar niet alleen

Sabina Krijger is rouwbegeleider. In dit gastblog vertelt ze een bijzonder verhaal over het helpen van een tienermeisje dat geen ruimte om te rouwen ervaart en worstelt met het recente overlijden van haar moeder.

Uitvaart aan het strand

Terug naar de zee

Gijsje Teunissen in uitvaartbegeleider en gastblogger bij RememberMe.nl. In deze blog vertelt ze over een uitvaart aan het strand. "Ik ontmoette Lisa in het huis van haar ouders. Hier was zij enkele maanden geleden ingetrokken, omdat zij sinds de vernietigende diagnose niet meer zelfstandig kon wonen..."

Uitvaartwensen zijn een leidraad voor nabestaanden

Uitvaartwensen zijn een leidraad voor nabestaanden

Vroeger werkte gastblogger Dick de Waard voor een grote bierbrouwer. Nadat hij ceremoniemeester voor het afscheid van een collega werd, ging hij zich toeleggen op het overtuigen van mensen om uitvaartwensen te bespreken. Zijn slogan is: 'Uitvaartwensen zijn een leidraad voor nabestaanden'

het vogeltje achterna

De koolmees

Simone Snakenborg is ritueelbegeleider. Als gastblogger bij RememberMe.nl vertelt ze wat zij zoal meemaakt. Dit keer gaat het over een vogel die een terminaal zieke vrouw de kracht gaf om haar lichaam los te laten en die laatste stap te zetten, het vogeltje achterna.

muziek voor de uitvaart van een baby

Welke muziek laat je horen tijdens de uitvaart van je baby?

Het uitkiezen van geschikte muziek voor de uitvaart van een baby is een lastige taak. Hopelijk kunnen deze tips helpen om een goede keuze te maken.

terminale thuiszorg

Een warme deken

In deze gastblog vertelt Mariëlle van Heteren over haar ervaring met terminale thuiszorg bij haar eigen moeder en het begin van nieuw leven.

opnieuw liefhebben na een rouwperiode

Extra aandacht en kaarsjes voor het herdenken

Gastblogger Monique van Poeteren werkt in een inloophuis voor rouwverwerking. In haar nieuwe blog schrijft ze over opnieuw liefhebben na een rouwperiode.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje