Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan hieronder de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.
Hier lees je meer over onze gastbloggers en ook hoe je zelf gastblogger kunt worden
ruimte om te rouwen

Je moet het wel zelf doen maar niet alleen

Sabina Krijger is rouwbegeleider. In dit gastblog vertelt ze een bijzonder verhaal over het helpen van een tienermeisje dat geen ruimte om te rouwen ervaart en worstelt met het recente overlijden van haar moeder.

Uitvaart aan het strand

Terug naar de zee

Gijsje Teunissen in uitvaartbegeleider en gastblogger bij RememberMe.nl. In deze blog vertelt ze over een uitvaart aan het strand. "Ik ontmoette Lisa in het huis van haar ouders. Hier was zij enkele maanden geleden ingetrokken, omdat zij sinds de vernietigende diagnose niet meer zelfstandig kon wonen..."

Uitvaartwensen zijn een leidraad voor nabestaanden

Uitvaartwensen zijn een leidraad voor nabestaanden

Vroeger werkte gastblogger Dick de Waard voor een grote bierbrouwer. Nadat hij ceremoniemeester voor het afscheid van een collega werd, ging hij zich toeleggen op het overtuigen van mensen om uitvaartwensen te bespreken. Zijn slogan is: 'Uitvaartwensen zijn een leidraad voor nabestaanden'

het vogeltje achterna

De koolmees

Simone Snakenborg is ritueelbegeleider. Als gastblogger bij RememberMe.nl vertelt ze wat zij zoal meemaakt. Dit keer gaat het over een vogel die een terminaal zieke vrouw de kracht gaf om haar lichaam los te laten en die laatste stap te zetten, het vogeltje achterna.

muziek voor de uitvaart van een baby

Welke muziek laat je horen tijdens de uitvaart van je baby?

Het uitkiezen van geschikte muziek voor de uitvaart van een baby is een lastige taak. Hopelijk kunnen deze tips helpen om een goede keuze te maken.

terminale thuiszorg

Een warme deken

In deze gastblog vertelt Mariëlle van Heteren over haar ervaring met terminale thuiszorg bij haar eigen moeder en het begin van nieuw leven.

opnieuw liefhebben na een rouwperiode

Extra aandacht en kaarsjes voor het herdenken

Gastblogger Monique van Poeteren werkt in een inloophuis voor rouwverwerking. In haar nieuwe blog schrijft ze over opnieuw liefhebben na een rouwperiode.

foto's van de uitvaart

Foto's van de uitvaart bewaren de herinnering

Foto's zijn mooie helpers van het geheugen. Foto's van de uitvaart zorgen ervoor dat je de herinnering behoudt zoals die was.

hoe vertel je kinderen dat mama niet meer beter wordt

De waarheid!

Hoe vertel je kinderen dat mama niet meer beter wordt? Rouw- en verliesbegeleider van kinderen - Sabina Krijger - vertelt erover in deze blog.

uitvaartbegeleiding in de palliatieve fase

Binnenkort gaat zij overlijden

In een nieuwe gastblog vertelt Moniek van Mens over een bijzonder aspect van haar werk als uitvaartverzorgster: uitvaartbegeleiding in de palliatieve fase.

uitvaartbegeleiding in de palliatieve fase

Binnenkort gaat zij overlijden

In een nieuwe gastblog vertelt Moniek van Mens over een bijzonder aspect van haar werk als uitvaartverzorgster: uitvaartbegeleiding in de palliatieve fase.

gemiste fotomomenten bij een uitvaart

Nabestaanden misten momenten op de foto

Hoe voorkom je als afscheidsfotograaf gemiste fotomomenten bij een uitvaart? Afscheidsfotograaf Boukje Canaan deelt haar ervaringen.

lintenritueel

Twee keer de wereld rond, en verder

Tegen het einde vroeg ik het gezin om rondom Hanneke te komen staan voor het lintenritueel. Nog één keer voelden zij Hanneke via hun lint heel dichtbij.

verlies van je kleinkind

Het leven na het verlies van je kleinkind...

Het verlies van je kleinkind is voor opa's en oma's iets verschrikkelijks. Uitvaartondernemer Tina van Rumt beschrijft hoe hier mee om te gaan.

ritueel voor kracht

Een ritueel is een daad van liefde

Soms is het lastig om iemand te gedenken. Dan kan een klein ritueel voor kracht en troost zorgen, zo vertelt ritueelbegeleider Simone Snakenborg.

vergeten leven

Het vergeten leven

In haar nieuwe gastblog 'vergeten leven' deelt Mariëlle van Heteren-Verkerk een ontroerende gebeurtenis tijdens haar werk als medewerker postmortale zorg.

meer naar het leven kijken

Meer naar het Leven kijken

Levensschrijver Roulien van der Woude vertelt over haar Writersblock en over wat ze graag wil: meer naar het Leven kijken.

herinneren van dierbaren

Hoe herinneren we onze dierbaren?

Het herinneren van dierbaren is voor iedereen anders. Rouw -en- verliesbegeleider Stéphanie Beijnes vertelt vanuit haar eigen werkveld over haar ervaringen.

de dood moest je ver weg houden

De dood moest je ver weg houden...

Vroeger mocht je niet echt afscheid nemen van een overleden baby. De dood moest je ver weg houden vertelt Tina van Rumt, begeleider van babyuitvaarten.

afscheid nemen

Het afscheid

Afscheid nemen van het leven is niet eenvoudig. Gastblogger Monique van Poeteren werkt bij een inloophuis, zij schrijft op prachtige wijze over haar werk.

levenscyclus

Vier seizoenen rond

Net als bij planten kun je de levenscyclus van mensen verdelen in seizoenen. In een nieuw blog maakt uitvaartbegeleider Moniek van Mens deze vergelijking.

uitvaartbegeleider

Het afscheid van een bijzondere man

De eerste keer dat uitvaartbegeleider Gijsje Teunissen Ron sprak, zag ze een man die blaakte van gezondheid. Maar Ron had nog maar een half jaar te leven.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje