Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan hieronder de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.
Hier lees je meer over onze gastbloggers en ook hoe je zelf gastblogger kunt worden
rouw bij kinderen

Als ik naar de hemel kijk

Terwijl volwassenen ze vaak proberen te beschermen, is het belangrijk om ook kinderen bij de dood en de uitvaart te betrekken. Hiervoor pleit gastblogger, en tevens uitvaartbegeleider Moniek van Mens.

alleenstaande ouderen

Eenzaam en soms ook helemaal alleen

Als uitvaartconsulent komt gastblogger Dick de Waard regelmatig bij mensen thuis. In de meeste gevallen betreft het een ouder echtpaar maar ook alleenstaande ouderen. Die laatste groep komt soms met ingrijpende verhalen.

ritueelbegeleiding

Rouwen is een kwestie van loslaten en anders vasthouden

Juist met dit soort warme dagen kan het zwaar zijn voor rouwenden. De vakantieperiode laat het gemis extra voelen. Wat de geliefde is er niet meer. Daarom geeft ritueelbegeleider Simone Snakenborg een tip om ook tijdens de zomer een overleden geliefde op een mooie manier te herdenken.

creatieve tips bij rouwverwerking

Zeven tips om de zomer door te komen na een verlies

Kunstzinnig verliesbegeleider geeft in haar nieuwe gastblog zeven tips om op een creatieve manier de zomer door te komen na een verlies.

Ik ga nooit dood

Ik ga nooit dood

'Ik ga nooit dood' denken nog steeds veel mensen. Gastblogger en tevens uitvaartbegeleider Gijsje Teunissen vertelt in haar nieuwe gastblog hoe belangrijk het is om na te denken en te praten over je uitvaartwensen.

funeraire missie

New York

Gastblogger Mariëlle van Heteren is werkzaam in de postmortale zorg. In deze nieuwe gastblog vertelt ze over haar citytrip naar New York en de funeraire missie van deze citytrip. Lees over haar ervaringen.

doodgaan

Doodgaan door de ogen van een 10-jarige jongen

Hoe beleeft een ongeneeslijk zieke jongen van tien de dood? Verliesbegeleider voor kinderen Sabina Krijger blogt over de aangrijpende kwestie van 'doodgaan'.

Uitvaartwensen versus kosten

Uitvaartwensen versus kosten

Dick de Waard is gastblogger voor RememberMe.nl. In zijn nieuwste blog 'uitvaartwensen versus kosten' vertelt hij over de uitvaart van zijn eigen vader. Hij blijkt niet voldoende te zijn verzekerd, maar door iedereen uit het gezin iets te laten doen kunnen ze de uitvaart toch volgens wens en binnen het budget laten verlopen.

Niet verdrietig over de dood

Niet verdrietig over de dood van je vader, durf dat maar te zeggen.

Moniek van Mens verloor op 15-jarige leeftijd haar vader na een lang ziekbed. Destijds voelde ze zich vooral opgelucht. In haar nieuwe gastblog praat ze over dit taboe en geeft ze vanuit haar vakgebied als uitvaartbegeleider nog een aantal nuttige tips.

Afscheid, geloof en kerk

Afscheid, geloof en kerk

Als ritueelbegeleider -en tevens gastblogger - maakt Simone Snakenborg veel verschillende uitvaarten mee. Dit keer gaat het over afscheid, geloof en kerk. Ze vertelt hoe zij geloof en afscheid samen laat gaan.

Afscheid, geloof en kerk

Afscheid, geloof en kerk

Als ritueelbegeleider -en tevens gastblogger - maakt Simone Snakenborg veel verschillende uitvaarten mee. Dit keer gaat het over afscheid, geloof en kerk. Ze vertelt hoe zij geloof en afscheid samen laat gaan.

ik heb een droom

I have a dream

Monique van Poeteren is gastblogger bij RememberMe en doet in deze blog ' ik heb een droom' een oproep aan iedereen om de inloophuizen voor mensen die hulp nodig hebben na de diagnose kanker in het licht te zetten.

verlies verwerken

Verlies verwerken

Rita Meertens is Kunstzinnig verliesverzachter en vertelt in haar eerste gastblog voor RememberMe hoe zij een bijdrage kan leveren aan verlies verwerken. Ook zit er bij deze gastblog een tekenopdracht die je zelf kunt uitvoeren.

nabestaande en uitvaartbegeleider

Een dubbelrol als nabestaande en uitvaartbegeleider

Mariëlle van Heteren-Verkerk heeft in twaalf en een half jaar als medewerker postmortale zorg al heel wat meegemaakt. In deze gastblog vertelt ze over haar dubbelrol als nabestaande en uitvaartbegeleider. Iets wat ze nog niet eerder meemaakte.

Foto's kunnen veel betekenen

Foto’s kunnen veel betekenen voor mensen op leeftijd

Foto's kunnen veel betekenen voor mensen op leeftijd, vertelt Anna Groot in haar nieuwe gastblog. Ze is afscheidsfotograaf en merkt dat men vaak over jonge mensen begint als ze over haar beroep vertelt, terwijl het ook voor ouderen heel waardevol kan zijn om foto's van de uitvaart te hebben.

afscheidswensen

En dan is het ineens heel dichtbij

Dick de Waard is uitvaartconsulent en blogt hierover als gastblogger voor RememberMe.nl. Zijn nieuwste blog gaat over de afscheidswensen van zijn eigen zus, die hij samen met haar in kaart brengt. Een ingrijpende gebeurtenis, maar tegelijkertijd een eer om dit allemaal te mogen regelen.

elk rouwproces is uniek

Een verbinding van twee werelden

Sabina Krijger is rouw- en verliesbegeleider en vertelt in haar nieuwste gastblog dat relaties vaak onder druk komen te staan als er ziekte of rouw in een relatie voorkomt. Elk rouwproces is uniek legt ze uit. Lees hoe je met elkaar in verbinding kunt blijven.

afscheid in de tuin

Het mooiste afscheid ooit

In haar nieuwe gastblog vertelt Gijsje Teunissen over een afscheid in de tuin. Een bijzondere uitvaart van een lieve oma. Volledig georganiseerd door de kinderen en kleinkinderen met als locatie de eigen tuin, waar oma zo trots op was.

geschikte uitvaartmuziek

Hoe kies ik geschikte uitvaartmuziek die raakt?

Het uitkiezen van geschikte uitvaartmuziek is een proces waar ritueelbegeleider Simone Snakenborg vaak mee te maken krijgt. In haar nieuwe gastblog geeft ze aan de hand van haar ervaring een aantal waardevolle tips.

als ik kon toveren

Als ik kon toveren

Gastblogger Monique van Poeteren werkt in het Adamas inloophuis. In haar nieuwe gastblog deelt ze haar passie voor dit bijzondere werk, waar ze naar eigen zeggen 'een klein beetje glans teruggeeft' aan mensen die iemand verloren zijn.

Uitvaartdienst bij Sparta

Uitvaartdienst bij Sparta op Het Kasteel

Gastblogger Dick de Waard is vrijwillig uitvaartconsulent. In zijn nieuwe verhaal vertelt hij over iemands wens voor een Uitvaartdienst bij Sparta en over het belang om deze wensen goed vast te leggen.

spreken op een uitvaart

Wat ik wil zeggen

Spreken op een uitvaart van iemand die je lief hebt kan heel lastig zijn. In haar nieuwe gastblog geeft uitvaartbegeleider Moniek van Mens een aantal tips voor de voorbereiding en uitvoering van een afscheidsspeech.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje