Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan hieronder de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.
Hier lees je meer over onze gastbloggers en ook hoe je zelf gastblogger kunt worden
de rode pimpernel

Rode pimpernel: bloemen bij en na uitvaart

Moniek van Mens is gastblogger voor RememberMe.nl. In haar nieuwste gastblog vertelt zij over het gebruik van de rode pimpernel bloem voor een uitvaart.

Een juweel van een herinnering

Een juweel van een herinnering

Marian Schutte is fotograaf en schrijver bij afscheid en uitvaart. In haar nieuwste blog 'een juweel van herinnering' vertelt ze over het verlies van haar beste vriendin en de waarde van oude foto's bij een verlies.

Jongeren en hun uitvaartwensen

Jongeren en hun uitvaartwensen

Dick de Waard is gastblogger voor RememberMe.nl. In zijn nieuwste gastblog 'Jongeren en hun uitvaartwensen' vertelt hij over het belang van het kenbaar maken van je uitvaartwensen, of je nou jong of oud bent.

foto's om nooit te vergeten

Foto’s – om nooit te vergeten!

Marian Schutte is fotograaf en schrijver bij afscheid en uitvaart. In haar nieuwste blog 'foto's om nooit te vergeten' vertelt ze o.a. over de waarde van foto's uit de oude doos.

Bijzondere plekken in de natuur

Bijzondere plekken in de natuur

René Poll werkt op een natuurbegraafplaats en vertelt in zijn gastblog 'Bijzondere plekken in de natuur' over het bewust uitkiezen van een mooie en bijzondere begraafplek in de natuur.

Aandacht voor de dood

Aandacht voor de dood

In het nieuwe gastblog van uitvaartbegeleider Moniek van Mens genaamd 'Aandacht voor de dood' vertelt ze over een themaweek in een verzorgingshuis waar zij regelmatig een uitvaart verzorgt. Het onderwerp van de themaweek was 'palliatieve zorg'.

troostreizen

Troostreizen voor nabestaanden

Gastblogger en tevens uitvaartbegeleider Gijsje Teunissen vertelt in haar nieuwste gastblog 'Troostreizen voor nabestaanden' over de eerste troostreis naar Spanje. Deze organiseert ze voor mensen die een dierbare verloren zijn.

afscheid nemen samen met kinderen

Afscheid nemen samen met kinderen

Simone Snakenborg is ritueelbegeleider en gastblogger voor RememberMe. In haar nieuwste gastblog 'afscheid nemen samen met kinderen' geeft ze tips hoe je samen met jonge kinderen afscheid kunt nemen van een overleden dierbare.

Een passende uitvaart biedt troost

Een passende uitvaart biedt troost

Een passende uitvaart biedt troost, zo schrijft gastblogger Dick de Waard in zijn nieuwste blog voor RememberMe.nl. Hij gaat in op het belang van het bespreken van uitvaartwensen met de directe omgeving.

waardevolle beelden van het afscheid

Waardevolle beelden van het afscheid

Marian Schutte fotografeert en schrijft bij afscheid en uitvaart. In haar eerste gastblog voor RememberMe.nl vertelt ze wat meer over haar werk en hoe zij waardevolle beelden van het afscheid vastlegt.

waardevolle beelden van het afscheid

Waardevolle beelden van het afscheid

Marian Schutte fotografeert en schrijft bij afscheid en uitvaart. In haar eerste gastblog voor RememberMe.nl vertelt ze wat meer over haar werk en hoe zij waardevolle beelden van het afscheid vastlegt.

Een bijzondere ontmoeting

Een bijzondere ontmoeting op de natuurbegraafplaats

René Poll werkt op een natuurbegraafplaats en vertelt in zijn eerste gastblog over een bijzondere ontmoeting met een gezin dat de geboortedag van hun moeder viert bij haar graf.

kerstochtend

Van kerstochtend tot inzicht

Gastblogger Monique van Poeteren werkt als coördinator bij inloophuis Scarabee, een huis waar mensen die zijn geraakt door kanker elkaar ontmoeten. In haar nieuwste blog vertelt ze over de kerstochtend die ze daar hebben georganiseerd.

sterven is een gelaagd proces

Sterven is een gelaagd proces

In het nieuwe gastblog van uitvaartbegeleider Moniek van Mens genaamd 'Sterven is een gelaagd proces' vertelt ze over het stervensproces van Leonie en hoe eenzaam Leonie zich tijdens dit proces voelde ondanks alle hulp en steun van haar omgeving.

persoonlijke rouwteksten vinden

Persoonlijke rouwteksten vinden: tips

Als ritueelbegeleider schrijft Simone Snakenborg vaak afscheidsteksten op maat voor nabestaanden, maar soms willen nabestaanden zelf iets schrijven. In haar nieuwste gastblog geeft ze tips voor het vinden van persoonlijke rouwteksten.

Verdriet valt niet te wegen

Verdriet valt niet te wegen

Verdriet valt niet te wegen vertelt uitvaartconsulent en gastblogger Dick de Waard in zijn nieuwste blog. Hij geeft aan dat het belangrijk is om het verdriet van een ieder te respecteren.

Hoe wil jij herinnerd worden?

Hoe wil jij herinnerd worden?

Gastblogger en kunstzinnig verliesbegeleider Rita Meertens stelt in haar nieuwste blog een vraag: "Hoe wil jij herinnerd worden?" Een belangrijke vraag die jou aan het denken zet.

hulp vragen bij emoties

Waarom is hulp vragen bij emoties zo lastig?

Rouw- en verliesbegeleider Sabina Krijger behandelt is haar nieuwste gastblog de vraag 'waarom is hulp vragen bij emoties zo lastig?' Aan de hand van een praktijkcasus laat ze zien dat hulp vragen je juist heel veel kracht kan geven.

een heel groot afscheid

Heb jij nagedacht hoe je je afscheid zou willen?

Gastblogger en tevens uitvaartbegeleider Gijsje Teunissen vertelt in haar nieuwe gastblog over een heel groot afscheid dat ze bij iemand thuis organiseert. Het wordt een grote en tevens persoonlijke uitvaart.

De impact van een verlies bij kinderen

Hoe doet de juf of meester dat?

Stéphanie Beijnes is rouw- & verliesbegeleider en vertelt in haar nieuwe blog over de uitdaging die leerkrachten hebben als een van hun leerlingen te maken krijgt met een verlies. De impact van een verlies bij kinderen is groot. Wat doe je dan als juf of meester? ho

ongeluk in Oss

Onbegrijpelijk en onbeschrijfelijk

Gastblogger Dick de Waard is naast vrijwillig uitvaartconsulent ook vader en grootvader. In zijn nieuwe gastblog grijpt hij terug op het ongeluk in Oss, een ingrijpende gebeurtenis die iedereen raakt.

afscheidsfotografie in het nieuws

Afscheidsfotografie in het nieuws

Het wordt steeds normaler om foto's van het afscheid te maken. Afgelopen zomer kwam er zelfs een item over afscheidsfotografie in het nieuws. Dit tot groot genoegen van gastblogger Anna Groot, die al tien jaar afscheidsfotograaf is.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje