0

Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan hieronder de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.
Hier lees je meer over onze gastbloggers en ook hoe je zelf gastblogger kunt worden
hand in hand

Hij stierf hand in hand samen met zijn vrouw… 

Gastblogger Judith Sandriman vertelt hoe het overlijden van voormalig Minister-president Dries van Agt haar herinnert aan het overlijden van een collega die ook koos voor euthanasie.

rozen in het water - as uitstrooien

As uitstrooien op een speciale plek

Afgelopen zomer liep Judith Sandriman op het strand. Te midden van de zwemmende kinderen en ouders zag ze iemand de as van een dierbare uitstrooien. Dit inspireerde haar om te schrijven over het uitstrooien van de as op een special plek.

Een deken vol herinneringen

Een deken vol herinneringen

"Zeven grote dozen vol met kleren, allemaal netjes door haar zoon gelabeld en met een touwtje dichtgebonden, omdat ze anders niet dicht blijven zitten." Marieke Moerman vertelt hoe zij hier uiteindelijk een mooie deken vol herinneringen van heeft gemaakt.

Meer dan alleen het maken van een herinneringsproduct

Meer dan alleen het maken van een herinneringsproduct

Als je iemand bent verloren waar je veel om geeft, wil je de herinneringen koesteren. Jouw dierbare vasthouden in het hier en nu. Marieke Moerman vertelt hier meer over.

troostdeken

Iedereen kan wel een warme troostdeken gebruiken

Marieke Moerman vertelt in haar nieuwste gastblog over de emotionele waarde van een warme troostdeken als aandenken.

Een metamorfose van kleding tot waardevol herinneringsproduct

Een metamorfose van kleding tot waardevol herinneringsproduct

Lees hier de nieuwste gastblog van Marieke Moerman over de metamorfose van dierbare kleding tot een waardevol herinneringsproduct

herinneringsproduct - Elk vlaggetje zijn eigen verhaal - goud onder de regenboog - rememberme

Elk vlaggetje zijn eigen verhaal

Een vlaggenlijn gemaakt van de kleding van een overleden dierbare kan veel troost bieden tijdens bijzondere dagen, zoals verjaardagen. Marieke Moerman vertelt hier meer over in haar gastblog.

De start van iets moois

De start van iets moois

Wanneer Marieke haar naaimachine aanzet voelt het als de start van iets moois. In haar nieuwste gastblog vertelt ze over de mooie knuffels die ze heeft mogen maken van de kleding van een papa die van klussen hield en een lieve opa die gemist wordt door zijn kleinkinderen.

levensboek-hart-boek

‘Over de doden niks dan goed’

Lees hier het blog ‘Over de doden niks dan goed’ van ritueelbegeleider Isolde de Paepe.

goud onder de regenboog kleding herinneringsproduct

Herinneringsproducten van kleding bieden momenten van troost

Marieke Moerman vertelt in haar nieuwste gastblog hoe ze in opdracht van nabestaanden unieke en persoonlijke kerstcadeau's maakte van de kleding van hun overleden dierbare en op welke manier de herinneringsproducten hen momenten van troost bieden.

goud onder de regenboog kleding herinneringsproduct

Herinneringsproducten van kleding bieden momenten van troost

Marieke Moerman vertelt in haar nieuwste gastblog hoe ze in opdracht van nabestaanden unieke en persoonlijke kerstcadeau's maakte van de kleding van hun overleden dierbare en op welke manier de herinneringsproducten hen momenten van troost bieden.

dag opa jan - Marian Schutte fotograaf & tekstschrijver

Dag opa Jan!

Geen bloemen op de kist. Wel een prachtig stenen beeldje van een blakende boer. Lees hier het blog 'Dag opa Jan!' van Marian Schutte fotograaf & tekstschrijver.

roos bij het graf

Waar ben je nu?

Lees hier het blog 'Waar ben je nu?' van ritueelbegeleider Isolde de Paepe.

Betekenisvolle kleding uit handen geven - goud onder de regenboog - naaimachine

Betekenisvolle kleding uit handen geven

Marieke Moerman maakt van de kleding van een overleden dierbare en uniek herinneringsproduct. In haar gastblogs voor RememberMe.nl vertelt ze meer over haar werk.

Katholieke kerk in Sint Willibrordus, Curacao - rouwrituelen

Rouwrituelen vanuit Curaçao

In Nederland is er een groot deel van de bevolking van Antilliaanse kom af. Zij nemen daarbij hun tradities mee. Gastblogger Judith Sandriman vertelt over de rouwrituelen vanuit Curaçao.

stopwatch 5 minuten tijd

Praten over de dood: moeilijk, maar waardevol

Rob Bruntink vertelt in zijn nieuwste gastblog over Marianne die op zoek was naar een manier om met haar man over zijn naderende dood te praten.

social media telefoon

Wat moet er na mijn overlijden met mijn social media gebeuren?

Heb jij al eens nagedacht over wat er met jouw social media accounts moet gebeuren als je komt te overlijden? Rob Bruntink vertelt over de digitale voetafdruk die we achterlaten na overlijden.

chalet bos

Leef

Rob Bruntink van Bureau MORBidee vertelt hoe zijn cursus LEEF! iemand heeft geïnspireerd om één van haar grootste wensen waar te maken.

Rituelen bij een begrafenis op Curaçao

Rituelen bij een begrafenis op Curaçao

Vorige maand heeft Judith Sandriman op Curaçao een uitvaart van dichtbij mogen meemaken. In haar nieuwste gastblog vertelt ze over de rituelen bij een begrafenis op Curaçao.

kerstverhaal

Een bijzonder kerstverhaal

Je uitvaartwensen bespreken op eerste kerstdag? Waarom niet?! Mieke deed dit met haar drie volwassen kinderen. Rob Bruntink van Bureau MORBidee vertelt meer over dit bijzondere kerstverhaal.

Gagar mayang

Gagar mayang: symbool voor de Javaanse kijk op het leven

Judith Sandriman vertelt over de Javaanse Gagar mayang. De tweelingruikers staan symbool voor de Javaanse kijk op het leven in z’n geheel.

testament

De jaarlijkse testamentvergadering

In zijn nieuwste gastblog vertelt Rob Bruntink over een vrouw die jaarlijks een testamentvergadering organiseert met haar toekomstige erfgenamen. Lees hier wat deze vergadering inhoudt.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje