Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan hieronder de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.
Hier lees je meer over onze gastbloggers en ook hoe je zelf gastblogger kunt worden
persoonlijke rouwteksten vinden

Persoonlijke rouwteksten vinden: tips

Als ritueelbegeleider schrijft Simone Snakenborg vaak afscheidsteksten op maat voor nabestaanden, maar soms willen nabestaanden zelf iets schrijven. In haar nieuwste gastblog geeft ze tips voor het vinden van persoonlijke rouwteksten.

Verdriet valt niet te wegen

Verdriet valt niet te wegen

Verdriet valt niet te wegen vertelt uitvaartconsulent en gastblogger Dick de Waard in zijn nieuwste blog. Hij geeft aan dat het belangrijk is om het verdriet van een ieder te respecteren.

Hoe wil jij herinnerd worden?

Hoe wil jij herinnerd worden?

Gastblogger en kunstzinnig verliesbegeleider Rita Meertens stelt in haar nieuwste blog een vraag: "Hoe wil jij herinnerd worden?" Een belangrijke vraag die jou aan het denken zet.

hulp vragen bij emoties

Waarom is hulp vragen bij emoties zo lastig?

Rouw- en verliesbegeleider Sabina Krijger behandelt is haar nieuwste gastblog de vraag 'waarom is hulp vragen bij emoties zo lastig?' Aan de hand van een praktijkcasus laat ze zien dat hulp vragen je juist heel veel kracht kan geven.

een heel groot afscheid

Heb jij nagedacht hoe je je afscheid zou willen?

Gastblogger en tevens uitvaartbegeleider Gijsje Teunissen vertelt in haar nieuwe gastblog over een heel groot afscheid dat ze bij iemand thuis organiseert. Het wordt een grote en tevens persoonlijke uitvaart.

De impact van een verlies bij kinderen

Hoe doet de juf of meester dat?

Stéphanie Beijnes is rouw- & verliesbegeleider en vertelt in haar nieuwe blog over de uitdaging die leerkrachten hebben als een van hun leerlingen te maken krijgt met een verlies. De impact van een verlies bij kinderen is groot. Wat doe je dan als juf of meester? ho

ongeluk in Oss

Onbegrijpelijk en onbeschrijfelijk

Gastblogger Dick de Waard is naast vrijwillig uitvaartconsulent ook vader en grootvader. In zijn nieuwe gastblog grijpt hij terug op het ongeluk in Oss, een ingrijpende gebeurtenis die iedereen raakt.

afscheidsfotografie in het nieuws

Afscheidsfotografie in het nieuws

Het wordt steeds normaler om foto's van het afscheid te maken. Afgelopen zomer kwam er zelfs een item over afscheidsfotografie in het nieuws. Dit tot groot genoegen van gastblogger Anna Groot, die al tien jaar afscheidsfotograaf is.

Een ritueel is geen kunstje

Een ritueel is geen kunstje

Ritueelbegeleiding is vooralsnog een vrij beroep, iedereen mag zich ritueelbegeleider noemen. Gastblogger Simone Snakenborg vertelt over haar vakgebied en wat zij ziet als een 'ritueel'.

Mandala's tekenen

Mandala's tekenen als medicijn

Gastblogger Rita Meertens is kunstzinnig verliesbegeleider. In haar nieuwste blog vertelt ze over mandala's tekenen, een creatieve manier van rouwverwerking.

Mandala's tekenen

Mandala's tekenen als medicijn

Gastblogger Rita Meertens is kunstzinnig verliesbegeleider. In haar nieuwste blog vertelt ze over mandala's tekenen, een creatieve manier van rouwverwerking.

De klank van de liefde

De klank van de liefde

In haar gastblogs vertelt Mariëlle van Heteren over haar werk als medewerker postmortale zorg. Soms doet ze dit werk ook voor een bekende. In haar nieuwste blog 'De klank van de liefde' vertelt ze over deze aangrijpende, maar eervolle ervaring.

afscheid van een bijzonder mens

Afscheid van een bijzonder mens

Gastblogger Monique van Poeteren werkt bij een inloophuis waar mensen terecht kunnen die te maken hebben met de gevolgen van kanker. In haar nieuwe blog 'afscheid van een bijzonder mens' vertelt ze over een bijzondere gastvrouw in dit inloophuis, die om een heel persoonlijke reden met dit belangrijke werk begon

rouw bij kinderen

Als ik naar de hemel kijk

Terwijl volwassenen ze vaak proberen te beschermen, is het belangrijk om ook kinderen bij de dood en de uitvaart te betrekken. Hiervoor pleit gastblogger, en tevens uitvaartbegeleider Moniek van Mens.

alleenstaande ouderen

Eenzaam en soms ook helemaal alleen

Als uitvaartconsulent komt gastblogger Dick de Waard regelmatig bij mensen thuis. In de meeste gevallen betreft het een ouder echtpaar maar ook alleenstaande ouderen. Die laatste groep komt soms met ingrijpende verhalen.

ritueelbegeleiding

Rouwen is een kwestie van loslaten en anders vasthouden

Juist met dit soort warme dagen kan het zwaar zijn voor rouwenden. De vakantieperiode laat het gemis extra voelen. Wat de geliefde is er niet meer. Daarom geeft ritueelbegeleider Simone Snakenborg een tip om ook tijdens de zomer een overleden geliefde op een mooie manier te herdenken.

creatieve tips bij rouwverwerking

Zeven tips om de zomer door te komen na een verlies

Kunstzinnig verliesbegeleider geeft in haar nieuwe gastblog zeven tips om op een creatieve manier de zomer door te komen na een verlies.

Ik ga nooit dood

Ik ga nooit dood

'Ik ga nooit dood' denken nog steeds veel mensen. Gastblogger en tevens uitvaartbegeleider Gijsje Teunissen vertelt in haar nieuwe gastblog hoe belangrijk het is om na te denken en te praten over je uitvaartwensen.

funeraire missie

New York

Gastblogger Mariëlle van Heteren is werkzaam in de postmortale zorg. In deze nieuwe gastblog vertelt ze over haar citytrip naar New York en de funeraire missie van deze citytrip. Lees over haar ervaringen.

doodgaan

Doodgaan door de ogen van een 10-jarige jongen

Hoe beleeft een ongeneeslijk zieke jongen van tien de dood? Verliesbegeleider voor kinderen Sabina Krijger blogt over de aangrijpende kwestie van 'doodgaan'.

Uitvaartwensen versus kosten

Uitvaartwensen versus kosten

Dick de Waard is gastblogger voor RememberMe.nl. In zijn nieuwste blog 'uitvaartwensen versus kosten' vertelt hij over de uitvaart van zijn eigen vader. Hij blijkt niet voldoende te zijn verzekerd, maar door iedereen uit het gezin iets te laten doen kunnen ze de uitvaart toch volgens wens en binnen het budget laten verlopen.

Niet verdrietig over de dood

Niet verdrietig over de dood van je vader, durf dat maar te zeggen.

Moniek van Mens verloor op 15-jarige leeftijd haar vader na een lang ziekbed. Destijds voelde ze zich vooral opgelucht. In haar nieuwe gastblog praat ze over dit taboe en geeft ze vanuit haar vakgebied als uitvaartbegeleider nog een aantal nuttige tips.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje