0

Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan hieronder de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.
Hier lees je meer over onze gastbloggers en ook hoe je zelf gastblogger kunt worden
troostdeken

Iedereen kan wel een warme troostdeken gebruiken

Marieke Moerman vertelt in haar nieuwste gastblog over de emotionele waarde van een warme troostdeken als aandenken.

Een metamorfose van kleding tot waardevol herinneringsproduct

Een metamorfose van kleding tot waardevol herinneringsproduct

Lees hier de nieuwste gastblog van Marieke Moerman over de metamorfose van dierbare kleding tot een waardevol herinneringsproduct

herinneringsproduct - Elk vlaggetje zijn eigen verhaal - goud onder de regenboog - rememberme

Elk vlaggetje zijn eigen verhaal

Een vlaggenlijn gemaakt van de kleding van een overleden dierbare kan veel troost bieden tijdens bijzondere dagen, zoals verjaardagen. Marieke Moerman vertelt hier meer over in haar gastblog.

De start van iets moois

De start van iets moois

Wanneer Marieke haar naaimachine aanzet voelt het als de start van iets moois. In haar nieuwste gastblog vertelt ze over de mooie knuffels die ze heeft mogen maken van de kleding van een papa die van klussen hield en een lieve opa die gemist wordt door zijn kleinkinderen.

levensboek-hart-boek

‘Over de doden niks dan goed’

Lees hier het blog ‘Over de doden niks dan goed’ van ritueelbegeleider Isolde de Paepe.

goud onder de regenboog kleding herinneringsproduct

Herinneringsproducten van kleding bieden momenten van troost

Marieke Moerman vertelt in haar nieuwste gastblog hoe ze in opdracht van nabestaanden unieke en persoonlijke kerstcadeau's maakte van de kleding van hun overleden dierbare en op welke manier de herinneringsproducten hen momenten van troost bieden.

dag opa jan - Marian Schutte fotograaf & tekstschrijver

Dag opa Jan!

Geen bloemen op de kist. Wel een prachtig stenen beeldje van een blakende boer. Lees hier het blog 'Dag opa Jan!' van Marian Schutte fotograaf & tekstschrijver.

roos bij het graf

Waar ben je nu?

Lees hier het blog 'Waar ben je nu?' van ritueelbegeleider Isolde de Paepe.

Betekenisvolle kleding uit handen geven - goud onder de regenboog - naaimachine

Betekenisvolle kleding uit handen geven

Marieke Moerman maakt van de kleding van een overleden dierbare en uniek herinneringsproduct. In haar gastblogs voor RememberMe.nl vertelt ze meer over haar werk.

Katholieke kerk in Sint Willibrordus, Curacao - rouwrituelen

Rouwrituelen vanuit Curaçao

In Nederland is er een groot deel van de bevolking van Antilliaanse kom af. Zij nemen daarbij hun tradities mee. Gastblogger Judith Sandriman vertelt over de rouwrituelen vanuit Curaçao.

Katholieke kerk in Sint Willibrordus, Curacao - rouwrituelen

Rouwrituelen vanuit Curaçao

In Nederland is er een groot deel van de bevolking van Antilliaanse kom af. Zij nemen daarbij hun tradities mee. Gastblogger Judith Sandriman vertelt over de rouwrituelen vanuit Curaçao.

stopwatch 5 minuten tijd

Praten over de dood: moeilijk, maar waardevol

Rob Bruntink vertelt in zijn nieuwste gastblog over Marianne die op zoek was naar een manier om met haar man over zijn naderende dood te praten.

social media telefoon

Wat moet er na mijn overlijden met mijn social media gebeuren?

Heb jij al eens nagedacht over wat er met jouw social media accounts moet gebeuren als je komt te overlijden? Rob Bruntink vertelt over de digitale voetafdruk die we achterlaten na overlijden.

chalet bos

Leef

Rob Bruntink van Bureau MORBidee vertelt hoe zijn cursus LEEF! iemand heeft geïnspireerd om één van haar grootste wensen waar te maken.

Rituelen bij een begrafenis op Curaçao

Rituelen bij een begrafenis op Curaçao

Vorige maand heeft Judith Sandriman op Curaçao een uitvaart van dichtbij mogen meemaken. In haar nieuwste gastblog vertelt ze over de rituelen bij een begrafenis op Curaçao.

kerstverhaal

Een bijzonder kerstverhaal

Je uitvaartwensen bespreken op eerste kerstdag? Waarom niet?! Mieke deed dit met haar drie volwassen kinderen. Rob Bruntink van Bureau MORBidee vertelt meer over dit bijzondere kerstverhaal.

Gagar mayang

Gagar mayang: symbool voor de Javaanse kijk op het leven

Judith Sandriman vertelt over de Javaanse Gagar mayang. De tweelingruikers staan symbool voor de Javaanse kijk op het leven in z’n geheel.

testament

De jaarlijkse testamentvergadering

In zijn nieuwste gastblog vertelt Rob Bruntink over een vrouw die jaarlijks een testamentvergadering organiseert met haar toekomstige erfgenamen. Lees hier wat deze vergadering inhoudt.

Als de ritueelbegeleider zelf rouwt…

Als de ritueelbegeleider zelf rouwt…

Als ritueelbegeleider sta je aan de zijde van zoveel mensen, families, die afscheid nemen van hun geliefde. Maar wat als je als ritueelbegeleider zelf in rouw bent? Isolde de Paepe vertelt over haar persoonlijke ervaring.

schoonmaken

“Ik wil niet dat mijn kinderen mijn verzameling seks-dvd's tegenkomen”

Rob Bruntink heeft het in zijn nieuwste gastblog voor RememberMe over het opruimen en ontspullen vóór je komt te overlijden en spullen die nabestaanden niet hoeven tegen te komen.

katoen

Het aankleden van de overledene volgens de adat

Gatblogger Judith Sandriman vertelt in haar nieuwste gastblog over het aankleden van de overledene volgens de adat.

muur van liefde

Een muur van liefde

Clara wilt graag met haar man praten over het aanstaande afscheid, maar hij wilt er niets van weten. Rob probeert haar aan de hand van een metafoor uit te leggen dat hij het misschien niet kán, omdat hij bang is om haar verdrietig te maken. Hij omschrijft dit als 'een muur van liefde'.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje