Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan hieronder de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.
Hier lees je meer over onze gastbloggers en ook hoe je zelf gastblogger kunt worden
 Tegen het sterven aanleunen

Tegen het sterven aanleunen

"In een jaar tijd was de vrouw die alles kon een vrouw geworden die niet meer wist dat ze ooit alles kon." Lees hier de nieuwste blog van Wendy Tollenaar.

slametan

Javaanse uitvaartrituelen: de slametan

Judith Sandriman schrijft in haar eerste gastblog voor RememberMe.nl over de slametan, een gemeenschappelijk ceremonieel rituele feestmaaltijd volgens Javaanse gewoonten.

 speechen tijdens een uitvaart

7 tips voor speechen tijdens een uitvaart

Hanke Amels is ritueelbegeleider en ondersteunt families bij het organiseren van mooie uitvaarten. In haar nieuwste gastblog deelt ze 7 handige tips voor speechen tijdens een uitvaart.

Boterham met pindakaas

Boterham met pindakaas

Wendy Tollenaar vertelt in haar eerste blog voor RememberMe vanuit een dochters perspectief over een vader die langzaam uit het leven wegzakt, maar één gewoonte wel aanhoudt; het eten van een boterham met pindakaas.

omgaan met rouw

Hoe overleef ik de feestdagen?

In haar nieuwste blog vertelt Isolde de Paepe over de verschillende manieren waarop mensen omgaan met rouw en geeft ze tips om de feestdagen te 'overleven'.

rouw

Even stilstaan in november...

De periode rond 1 november is voor ritueelbegeleider Isolde de Paepe altijd een bijzonder moment. Ze neemt ieder jaar in november de tijd om stil te staan bij de uitvaarten die zij het afgelopen jaar heeft mogen begeleiden.

Een uitvaart geheel naar wens

Een uitvaart geheel naar wens

Lees hier de nieuwste blog van uitvaartconsulent Dick de Waard waarin hij een familie helpt met de voorbereidingen van de uitvaart van iemand die terminaal was.

De schoonheid van verdriet

De schoonheid van verdriet

Ritueelbegeleider Isolde de Paepe schrijft in haar nieuwste blog voor RememberMe hoe het 'levensboek' van een dierbare voorzichtig dichtgedaan kan worden met afscheidsrituelen, wetende dat daarmee ook een hoofdstuk in je eigen leven afgesloten wordt.

Een ritueelbegeleider zorgt voor verbinding

Een ritueelbegeleider zorgt voor verbinding

Hanke Amels is ritueelbegeleider en speechhelper. In haar eerste gastblog voor RememberMe vertelt ze hoe een ritueelbegeleider mensen kan ontzorgen en hoe zij zelf verbinding creëert door de dingen die zij zegt of schrijft.

verdriet

Mag ik huilen, alsjeblieft?

Isolde de Paepe werkt al meer dan 5 jaar als ritueelbegeleider in België. In haar eerste gastblog voor RememberMe vertelt ze dat het belangrijk is om je verdriet er te laten zijn.

verdriet

Mag ik huilen, alsjeblieft?

Isolde de Paepe werkt al meer dan 5 jaar als ritueelbegeleider in België. In haar eerste gastblog voor RememberMe vertelt ze dat het belangrijk is om je verdriet er te laten zijn.

afscheidsritueel

Tips voor het afscheidsritueel op anderhalve meter afstand

Ritueelbegeleider Simone Snakenborg deelt in haar nieuwste gastblog voor RememberMe haar tips en ideeën voor afscheidsrituelen op anderhalve meter.

bloemen weggegooid

Ik heb net de bloemen weggegooid

In haar nieuwste blog voor RememberMe vertelt Marian Schutte over Aafke die afscheid neemt van haar man in coronatijd.

uitvaarten in coronatijd

Uitvaarten in coronatijd

Afscheidsfotograaf Anna Groot vertelt in haar nieuwste gastblog voor RememberMe.nl over het fotograferen van uitvaarten in coronatijd.

Uitvaartwensen vastleggen tijdens het coronavirus

Uitvaartwensen vastleggen tijdens het coronavirus

Uitvaartconsulent Dick de Waard vertelt in zijn nieuwste gastblog voor RememberMe hoe hij in deze tijd de uitvaartwensen bespreekt met cliënten. Daarnaast licht hij een aantal mogelijkheden toe om de uitvaartdienst te volgen en/of vast te leggen.

afscheid en corona

Hoe ga je om met afscheid nemen op afstand tijdens het coronavirus?

Elisabeth van Heiningen vertelt in haar nieuwste gastblog voor RememberMe hoe je in deze tijd van fysieke afstand om kunt gaan met je gevoel, wanneer je niet persoonlijk bij een uitvaart of condoleance aanwezig kunt zijn.

verhaal

Een warm en veilig nest

Eef Lanoye vertelt in haar nieuwste gastblog voor RememberMe over hoe wonderlijk en leerzaam haar werk als schrijfcoach is. Om hier een beter beeld bij te krijgen deelt ze een bijzondere ervaring met ons.

uitvaartwensen op papier

Zelf uitvaartwensen op papier zetten

Als vrijwillig uitvaartconsulent bezoekt Dick de Waard de mensen thuis om samen met hen de uitvaartwensen te bespreken en de uitvaartwensen op papier te zetten. Hij vertelt hier meer over.

een persoonlijke uitvaart

Ritueelbegeleiding bij een persoonlijke uitvaart

Simone Snakenborg werkt sinds 2016 als zelfstandig ritueelbegeleider. In haar nieuwste blog voor RememberMe vertelt ze over de essentie van ritueelbegeleiding bij een persoonlijke uitvaart.

dozen vol liefde

Dozen vol liefde

Eef Lanoye helpt mensen met het schrijven van levensverhalen. In haar eerste blog voor RememberMe vertelt ze over een vrouw van 70 jaar die aan de hand van oude documenten in dozen op ontdekkingstocht gaat met Eef.

marian schutte fotografie

Zeg maar Dirk

Marian Schutte fotografeert en schrijft bij afscheid en uitvaart. In haar nieuwste gastblog voor RememberMe vertelt ze over een van haar mooie ervaringen als afscheidsfotograaf.

persoonlijk voorwerpen tijdens een uitvaart

Tips voor persoonlijke voorwerpen tijdens een uitvaart

Simone Snakenborg is ritueelbegeleider en gastblogger voor RememberMe. In haar nieuwste gastblog 'Tips voor persoonlijke voorwerpen tijdens een uitvaart' geeft ze tips hoe je persoonlijke voorwerpen kunt kiezen en gebruiken tijdens een afscheidsdienst.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje