As & Aandenken

Met de as van jouw dierbare kun je vele mooie dingen doen. Je kan de as bijvoorbeeld uitstrooien over zee of de as laten verwerken tot diamant. We geven uitleg over wat er allemaal kan en mag met de as en hoe je met of zonder de as tot een mooi aandenken van jouw dierbare kunt komen.

Lees hieronder alle artikelen over As & Aandenken

unieke gedenkobjecten

15 ideeën voor unieke gedenkobjecten

Iemand gedenken kan op diverse manieren. Zo kun je ook herinneringen verwerken in objecten. Wij hebben 15 ideeën opgesteld met unieke gedenkobjecten.

moderne urnen

7 voorbeelden van moderne urnen

Moderne urnen onderscheiden zich in vorm en in manier van maken. Er is ontzettend veel mogelijk. Wij geven je hier zeven voorbeelden van Moderne urnen.

bijzondere bestemmingen voor as

Bijzondere bestemmingen voor as

Wil je iets bijzonders doen met de as van een overleden dierbare? Er zijn vele bijzondere bestemmingen voor as. We lichten een aantal bijzondere opties toe. Wist je bijvoorbeeld al dat je de as kunt verwerken in een mooi schilderij of in een sieraad? Lees snel verder.

Unieke assieraden

Unieke assieraden

Wij geven 8 voorbeelden van prachtige en unieke assieraden. Een assieraad ter herinnering aan je dierbare kan troost bieden. Daarnaast is het een mooie en unieke manier om een dierbare met je mee te dragen.

gedenksieraad

'Een gedenksieraad kan troost bieden en is een tastbare herinnering'

Zo'n tien jaar geleden begon DuoPenRose met de verkoop van as- en gedenksieraden. Marion van de Ruit was zelf op zoek naar een mooi gedenksieraad en ontdekte dat daar nog niet goed in werd voorzien. Ze vertelt over haar bedrijf en de bijzondere sieraden die ze verkopen.

geschenk voor iemand in rouw

Een geschenk voor iemand in rouw

Wat is een passend geschenk voor iemand in rouw? Dat is een vraag die we vaak voorbij zien komen. Daarom geven we tien verschillende tips voor geschenken die je kunt geven aan iemand die een dierbare verkoren is. Zeker weten dat er iets tussen zit wat je geschikt vindt.

Plan de uitvaart online

Maak vandaag nog gebruik van onze gratis planning tools voor de uitvaart.

Meer informatie
Javy Design

'Echte kwaliteit mag best wat kosten'

Op woensdag 20 juni reikten wij tijdens onze vakdag voor het eerst de Dutch Funeral Awards uit. Wij gaven prijzen weg in zes verschillende categorieën. Iedere week lichten we een van de winnaars uit aan de hand van een tiental vragen. Dit keer is het de beurt aan Javy Design.

funeraire kunst

Funeraire kunst: zo oud als de mensheid

Wellicht heb je term wel een voorbij horen komen: 'funeraire kunst'. Maar wat is dat eigenlijk? Wij vertellen je in dit artikel wat funeraire kunst is, waar het vandaan komt en welke uitingsvormen er zijn van funeraire kunst.

afscheid in de lucht

Afscheid in de lucht: de verschillende opties

Wist je dat je de manier van uitstrooien kan laten afstemmen op de wens van de overledene? Neem afscheid in de lucht per vliegtuig, luchtballon of vuurpijl.

nalaten aan een kind

Terminaal zijn: wat kun je nalaten aan een kind?

Wat kun je nalaten aan een kind als je terminaal bent? Het is een heftig vraagstuk, maar wel iets waardevols om over na te denken. Wij hebben voor jou de tien meest bijzondere, mooie en lieve ideeën verzameld.

Overleden kind herdenken

Overleden kind herdenken: mooie gebaren

Een overleden kind herdenken kan op heel veel mooie manieren. Wij geven je voorbeelden om je kindje op een mooie en 'eigen' manier te eren. 

10 voorbeelden van persoonlijke herinneringsproducten

9 voorbeelden van persoonlijke herinneringsproducten

Er zijn verschillende manieren om je dierbare overledenen op tastbare wijze te herinneren. Wij geven 10 voorbeelden van persoonlijke herinneringsproducten.

Herdenkingsgebaren voor in huis

Herdenkingsgebaren voor in huis

Hoe kun je iemand die overleden is op een mooie manier herdenken in huis? Bekijk gauw onze lijst met herdenkingsgebaren voor in huis

Bijzondere verhalen achter rouwdrukwerk

Bijzondere verhalen achter rouwdrukwerk

Vandaag babbelen we met iemand die rouwdrukwerk maakt. Ze vertelt onder andere over bijzondere momenten die ze meemaakt in haar vak.

Memory table op de uitvaart

Een memory table op de uitvaart

Een mooi idee voor je afscheid: een memory table op de uitvaart. Iedereen kan hier zijn of haar persoonlijke herinnering op achterlaten. Lees hier meer.

begraven of uitgestrooid, Week van de Begraafplaats

Redactie's Choice: waar wil jij begraven of uitgestrooid worden?

In redactie's choice geven wij jullie een kijkje in ons team. Dit keer vragen wij: waar wil jij begraven of uitgestrooid worden?

tattoo van dierbaren

Inspirerend: herinneringstatoeage voor Manchester

De aanslag in Manchester zorgt ervoor dat inwoners van de stad een herinneringstattoo laten zetten. Een tattoo van dierbaren is een mooie vorm van gedenken.

elegante gedenksieraden, sieraden, eigentijdse gedenksieraden

Dit Vlaamse familiebedrijf maakt gedenksieraden van uitzonderlijke kwaliteit

Het Vlaamse familiebedrijf Ines Bouwen Juweelontwerper maakt elegante gedenksieraden, zoals ringen en hangers, van uitzonderlijke kwaliteit.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje