0

As & Aandenken

Met de as van jouw dierbare kun je vele mooie dingen doen. Je kan de as bijvoorbeeld uitstrooien over zee of de as laten verwerken tot diamant. We geven uitleg over wat er allemaal kan en mag met de as en hoe je met of zonder de as tot een mooi aandenken van jouw dierbare kunt komen.

Lees hieronder alle artikelen over As & Aandenken

Op zoek naar bedrijven die iets doen met as en aandenken?

Hieronder twee bijzondere bedrijven in de spotlights.
Bekijk alle leveranciers
tijdelijk grafmonument

Een tijdelijk grafmonument: wat is dat?

Na de begrafenis kan het even duren voordat er een definitief grafmonument wordt geplaatst bij het graf van je dierbare. Gedurende deze wachttijd biedt een tijdelijk grafmonument een gepaste oplossing. Ontdek hier meer over tijdelijke grafmarkeringen.

Een dierbare herdenken op Pasen

Een dierbare herdenken op Pasen

Er zijn verschillende manieren om een overleden dierbare te herdenken op Pasen. Eén daarvan is om juist tradities, zoals paaseieren zoeken, voort te zetten. Ter inspiratie delen wij nog meer tips om een dierbare te herdenken op Pasen.

Overleden kind herdenken

Overleden kind herdenken: mooie gebaren

Een overleden kind herdenken kan op heel veel mooie manieren. Wij geven je voorbeelden om je kindje op een mooie en 'eigen' manier te eren. 

een geliefde overledene herdenken

Valentijnsdag: een geliefde overledene herdenken

Je kunt invulling geven aan Valentijnsdag door stil te staan bij de mooie herinneringen van jullie samen. Een geliefde overledene herdenken? Wij geven je een aantal tips

natuurlijk herdenken

Herdenken voor natuurliefhebbers

Een paar mogelijke, mooie manieren om een overleden dierbare te gedenken liggen in de natuur om ons heen. Wij geven tips voor natuurlijk herdenken. Heb je er bijvoorbeeld wel eens gedacht om met de as van een dierbare een boom te laten groeien?

aandenken aan je overleden kindje

Herinneringsproducten als aandenken aan je overleden kindje

Omdat er tegenwoordig zoveel mogelijk is op het gebied van herinneringsproducten kan het lastig zijn om een keuze te maken. Wij delen 7 voorbeelden van persoonlijke herinneringsproducten als aandenken aan je kindje. 

nieuwe jaar ingaan na een verlies

Het nieuwe jaar ingaan na een verlies: 7 tips

Het nieuwe jaar ingaan na een verlies is niet makkelijk. Om je er een beetje doorheen te helpen hebben wij 7 tips op een rij gezet voor hoe je het nieuwe jaar in kan gaan na een verlies.

persoonlijke kerstboom

Een persoonlijke kerstboom vol herinneringen

Tijdens de kerstdagen kun je een dierbare herdenken met een kerstboom vol herinneringen. Lees hier tips en inspiratie om jouw boom te versieren.

Troostgeschenken voor volwassenen

5 x Troostgeschenken voor volwassenen

Ben je op zoek naar een uniek troostgeschenk om iemand in rouw een hart onder de riem te steken. Ter inspiratie lichten wij vijf troostgeschenken voor volwassenen uit.

mind the gap

"Mind the gap"

Margaret McCollum bezocht sinds het overlijden van haar man in 2007 dagelijks het metrostation om zijn stem te horen. Lees hier meer over dit bijzondere verhaal.

Troostgeschenken voor kinderen

5 x Troostgeschenken voor kinderen

Wat kun je geven aan een kind in rouw? Een vraag die wij vaak gesteld krijgen! Daarom lichten wij in dit artikel vijf unieke troostgeschenken voor kinderen uit.

Bijzondere herinneringsproducten

12 x Bijzondere herinneringsproducten uitgelicht

Ter inspiratie lichten wij 12 bijzondere herinneringsproducten uit die troost bieden op momenten dat het gemis van een dierbare extra voelbaar is.

rozen in het water - as uitstrooien

As uitstrooien op een speciale plek

Afgelopen zomer liep Judith Sandriman op het strand. Te midden van de zwemmende kinderen en ouders zag ze iemand de as van een dierbare uitstrooien. Dit inspireerde haar om te schrijven over het uitstrooien van de as op een special plek.

bijzondere bestemmingen voor as

Bijzondere bestemmingen voor as

Wil je iets bijzonders doen met de as van een overleden dierbare? Er zijn vele bijzondere bestemmingen voor as. We lichten een aantal bijzondere opties toe. Wist je bijvoorbeeld al dat je de as kunt verwerken in een mooi schilderij of in een sieraad? Lees snel verder.

Jewel Concepts - Unieke sieraden met een persoonlijke afdruk

Unieke sieraden met een persoonlijke afdruk

Jewel Concepts, opgericht door de gepassioneerde goudsmid Cees Janssen, heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van unieke sieraden met een persoonlijke afdruk. Lees hier meer over dit vooruitstrevend bedrijf.

troostgeschenk

Hartverwarmende troostgeschenken voor Allerzielen

In onze webshop vind je diverse geschenksets met troostkaarsjes, speciaal samengesteld om warmte en steun te bieden. Mooi om te geven voor Allerzielen en Lichtjesavond.

Dag van de Doden

10 x Interessante weetjes over de Dag van de Doden

Dia de los Muertos, of de Dag van de Doden, is één van de meest fascinerende en betekenisvolle feesten in de Mexicaanse cultuur.

Dansend door het leven

Dansend door het leven

Maak kennis met de 88-jarige Hazel. Elke zonsondergang is zij dansend op het strand in Santa Monica (Californië) te vinden. Lees meer.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje