0

As & Aandenken

Met de as van jouw dierbare kun je vele mooie dingen doen. Je kan de as bijvoorbeeld uitstrooien over zee of de as laten verwerken tot diamant. We geven uitleg over wat er allemaal kan en mag met de as en hoe je met of zonder de as tot een mooi aandenken van jouw dierbare kunt komen.

Lees hieronder alle artikelen over As & Aandenken

Social media accounts na overlijden

Social media accounts na overlijden

In dit artikel bespreken we wat je als nabestaande kunt doen als het gaat om de social media accounts na het overlijden van een dierbare.

herinneringstatoeage

Dochter laat tatoeage zetten voor vader met Alzheimer

Momenteel gaat het filmpje van Isabel en haar vader viral. We snappen wel waarom … Onlangs werd Alzheimer bij hem ontdekt. Om zijn herinneringen levendig te houden, besloot Isabel om een speciale tatoeage te laten zetten. Lees meer.

Een deken vol herinneringen

Een deken vol herinneringen

"Zeven grote dozen vol met kleren, allemaal netjes door haar zoon gelabeld en met een touwtje dichtgebonden, omdat ze anders niet dicht blijven zitten." Marieke Moerman vertelt hoe zij hier uiteindelijk een mooie deken vol herinneringen van heeft gemaakt.

Tastbare herinneringen van gebruikte spullen en kleding

Tastbare herinneringen van gebruikte spullen en kleding

Als je de gebruikte spullen en gedragen kleding van je dierbare niet wilt weggooien, kun je hier een unieke tastbare herinnering van laten maken. Ter inspiratie hebben wij 5 voorbeelden van bijzondere tastbare herinneringen op een rijtje gezet.

bloem op lege stoel bruiloft

10 x Een overleden dierbare herdenken op je bruiloft

De afwezigheid van een speciaal persoon is op een bijzondere dag waarop je het ja-woord geeft aan de liefde van je leven extra voelbaar. Ter inspiratie delen wij 10 ideeën om een overleden dierbare te herdenken op je bruiloft.  

troostdeken

Iedereen kan wel een warme troostdeken gebruiken

Marieke Moerman vertelt in haar nieuwste gastblog over de emotionele waarde van een warme troostdeken als aandenken.

avondwake

Een avondwake, wat is dat?

Een wake bij overlijden is een bijeenkomst die wordt gehouden ter ere van de overledene en om steun te bieden aan de nabestaanden. Lees hier meer over de avondwake.

Herdenken op Moederdag

Herdenken op Moederdag: tips

Op Moederdag kan het gemis van een moeder extra voelbaar zijn. Ook voor moeders die een kind hebben verloren is dit vaak een emotionele dag. Daarom delen wij tips om hen te herdenken op Moederdag.

decoratie-slinger-gekleurde-vlaggen

Het leven van een overleden dierbare vieren

Het verlies van een dierbare is nooit gemakkelijk te dragen, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om zijn of haar leven te vieren en de bijzondere herinneringen levend te houden, met een lach en een traan. Wij delen enkele tips om het leven van een overleden dierbare te vieren.

Alles over de Nationale Dodenherdenking

Alles over de Nationale Dodenherdenking

Op 4 mei wordt in Nederland de Nationale Dodenherdenking gehouden ter nagedachtenis aan alle Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Lees hier meer over.

herinneringssieraden

6 x Unieke herinneringssieraden

Wil je de herinnering aan een overleden dierbare dicht bij je dragen? Dan is een uniek herinneringssieraad een fijne en ook mooie manier om dit te doen. Ter inspiratie lichten wij zes unieke herinneringssieraden uit.

rouwknuffels

Bijzondere rouwknuffels die troost bieden

Een rouwknuffel is een lief troostgeschenk en kan veel troost bieden aan kinderen en volwassenen. Wij lichten drie unieke rouwknuffels uit.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje