0

Actueel

Wij speuren dagelijks de media af, op zoek naar bijzondere, ontroerende, gekke en bizarre nieuwtjes op het gebied van uitvaart en rouw. De meest opvallende items delen we hieronder.

eenzame uitvaart

De Eenzame Uitvaart: een poëtisch saluut

De kern van de Eenzame Uitvaart draait om het schenken van een waardig en respectvol afscheid aan overledenen die het ontbreekt aan familie, vrienden of een sociaal netwerk. Lees meer.

Bijzondere uitvaarttrends 2024

Bijzondere uitvaarttrends 2024

Een borrel en een frituursnack in plaats van koffie en cake. Een uitvaart krijgt in Nederland steeds vaker een feestelijke sfeer. Wij lichten enkele bijzondere uitvaarttrends van 2024 uit.

fruit afscheid def rhymz voedselbank

Fruit afscheid Def Rhymz gedoneerd aan de Voedselbank en het Leger des Heils

In plaats van traditionele rouwbloemen koos de familie van Dennis Oscar Bouman (rapper Def Rhymz) ervoor om zijn liefde voor fruit te eren. Al het fruit is gedoneerd aan de Voedselbank en het Leger des Heils. Lees meer.

dennis bouman - def rhymz - uitvaart rememberme - rotterdam - crooswijk - uitvaart rotterdam

Publiek eerbetoon voor Def Rhymz in Crooswijk

Op maandag 1 april hebben familie en vrienden afscheid genomen van Def Rhymz. Voorafgaand aan dit afscheid kregen fans de gelegenheid om tijdens een rouwstoet door de Rotterdamse Crooswijk hun laatste eer te bewijzen aan de geliefde muzikant. De familie had RememberMe de eervolle taak toevertrouwd om een memorabel en kleurrijk afscheid te organiseren voor hun geliefde Dennis.

Een dierbare herdenken op Pasen

Een dierbare herdenken op Pasen

Er zijn verschillende manieren om een overleden dierbare te herdenken op Pasen. Eén daarvan is om juist tradities, zoals paaseieren zoeken, voort te zetten. Ter inspiratie delen wij nog meer tips om een dierbare te herdenken op Pasen.

stille crematie

Wat is een stille crematie?

Wat is een stille crematie en waarom kiest men hier eigenlijk voor? Wij vertellen hier meer over in dit artikel.

Pijnlijke fout: 188 rouwkaarten veel te laat bezorgd

188 rouwkaarten te laat bezorgd

188 rouwkaarten voor de uitvaart van Oswald Hoorens (87) komen pas een week na de uitvaart aan bij de genodigden. Lees meer.

Vrouw houdt de uitvaart van haar vader geheim

Vrouw houdt de uitvaart van haar vader geheim

In een opmerkelijke rechtszaak in Rotterdam heeft een vrouw een schadevergoeding van 2.000 euro opgelegd gekregen voor het verzwijgen van de crematie van haar vader voor haar broer. Lees meer.

muziek - zingen - serenade - man zingt voor stervende vrouw

Ontroerend: man zingt voor stervende vrouw

De video van de destijds 92-jarige man die zijn stervende vrouw in een hospice toezingt staat al bijna tien jaar online, maar wordt de afgelopen weken weer massaal gedeeld op social media. Lees hier meer over.

misvattingen over uitvaarten

6 misvattingen over uitvaarten

Weet jij wat er allemaal kan en mag bij een uitvaart? Wij hebben een lijst gemaakt met de meest voorkomende misvattingen over uitvaarten. Het blijkt namelijk nog al eens voor te komen dat mensen onterecht denken dat bepaalde zaken niet mogen of kunnen.

kaarsje branden-kaars aansteken-wereldlichtjesdag

Een kaarsje branden op WereldLichtjesDag

Iedere 2e zondag van december is het WereldLichtjesDag, De dag van het overleden kind. Op deze dag komen overal ter wereld mensen bij elkaar om een kaarsje te branden ter ere van alle overleden kinderen.

mind the gap

"Mind the gap"

Margaret McCollum bezocht sinds het overlijden van haar man in 2007 dagelijks het metrostation om zijn stem te horen. Lees hier meer over dit bijzondere verhaal.

Allerzielen en lichtjesavond

Allerzielen en Lichtjesavond

Op 2 november is het Allerzielen. Op deze dag vinden er op verschillende plaatsen in Nederland een Lichtjesavond plaats. Lees hier interessante informatie over Allerzielen en Lichtjesavond.

Waar komt Halloween vandaan

Waar komt Halloween vandaan?

De laatste avond van oktober staat voor velen in het teken van Halloween. Waar komt Halloween vandaan en wat heeft dit feest te maken met overledenen?

troostgeschenk

Hartverwarmende troostgeschenken voor Allerzielen

In onze webshop vind je diverse geschenksets met troostkaarsjes, speciaal samengesteld om warmte en steun te bieden. Mooi om te geven voor Allerzielen en Lichtjesavond.

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

Elk jaar op de tweede zaterdag van oktober vindt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) plaats.

Dansend door het leven

Dansend door het leven

Maak kennis met de 88-jarige Hazel. Elke zonsondergang is zij dansend op het strand in Santa Monica (Californië) te vinden. Lees meer.

Nationale broer en zus dag

Mooie quotes voor Nationale Broer en Zus dag

Vandaag is het Nationale Broer en Zus dag. Op deze dag laten veel mensen aan hun broer of zus weten hoeveel hij of zij voor hen betekent.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje