Actueel

Wij speuren dagelijks de media af, op zoek naar bijzondere, ontroerende, gekke en bizarre nieuwtjes op het gebied van uitvaart en rouw. De meest opvallende items delen we hieronder.

Try before you die: uitvaartkisten uitproberen in Japan

Try before you die: uitvaartkisten uitproberen in Japan

In Japan is het heel normaal om op uitvaartbeurzen- en seminars uitvaartkisten uit te proberen. Lees hier meer over de zogenoemde Japan coffin experience.

Kindertolk helpt ouders met een overleden kind

Kindertolk helpt ouders met een overleden kind

Collinda de Groot, kindertolk en zielscoach, helpt ouders die een kind verloren hebben in hun zoektocht naar antwoorden. Ze vertelt ons meer over haar bijzondere werk.

wereldlichtjesdag

WereldLichtjesDag: samen staan we sterk

Elke 2e zondag van december is het WereldLichtjesDag. Vind hier meer informatie over deze bijzondere dag die in het teken staat van alle overleden kinderen.

laatste wens

Stichtingen die de laatste wens in vervulling laten gaan

In Nederland doen veel stichtingen er elke dag alles aan om de laatste wensen van terminale patiënten in vervulling te laten gaan. Wij lichten enkele stichtingen uit.

kaars met waxinelichtjes

De betekenis achter het branden van een kaarsje

Om iemand een hart onder de riem te steken, iemand te herdenken of omdat je iemand succes of sterkte wenst. Dit zijn allemaal redenen om een kaarsje te branden. Maar waar komt dit ritueel eigenlijk vandaan? Lees meer.

Waar komt Halloween vandaan

Waar komt Halloween vandaan?

De laatste avond van oktober staat voor velen in het teken van Halloween. Waar komt Halloween vandaan en wat heeft dit feest te maken met overledenen?

uitvaartplanner

Onze uitvaartplanner biedt houvast

We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens ervaren dat er rondom de uitvaart vaak dat zelfde zwart randje hangt.

bedrijvengids rememberme

Je bedrijfsprofiel op RememberMe.nl optimaliseren: 4 tips

Wij delen 4 tips om je bedrijfsprofiel op RememberMe.nl te optimaliseren: van duidelijke foto's en een treffende tekst tot het belang van social media en recensies.

team rememberme

Het Funeral Fair Festival krijgt fantastische beoordelingen!

Het Funeral Fair Festival 2021 in de Tuinen van Appeltern krijgt fantastische beoordelingen van de standhouders. Bekijk hier de rapportcijfers.

Nationale Opa en Oma Dag

Mooie quotes voor Nationale Opa en Oma Dag

Sinds 2004 wordt op 4 juni in Nederland de 'Nationale Opa- en Omadag' gevierd. Bekijk deze mooie quotes die je in een berichtje naar oma en opa kunt sturen.

Workshop: Het samen regisseren van een uitvaart die je raakt

Workshop: Het samen regisseren van een uitvaart die je raakt

Tijdens het Funeral Fair Festival op 29 en 30 mei verzorgt de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders de workshop 'Het samen regisseren van een uitvaart die je raakt'.

Workshop: Samen stilstaan bij jouw persoonlijk afscheid

Workshop: Samen stilstaan bij jouw persoonlijk afscheid

De Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR) geeft je in een workshop van een half uur handzame tips en verfrissende inzichten voor een persoonlijk afscheid dat raakt.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje