Urnen, kisten & monumenten

Zelf een urn maken, een grafkist van binnen en van buiten laten stofferen of een grafmonument in de vorm van een hele grote kiezelsteen. Dit zijn zo maar wat voorbeelden om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Er is heel veel mogelijk op het gebied van urnen, grafkisten & grafmonumenten. Laat je inspireren en ontdek wat aansluit op jouw wensen.

Lees hieronder alle artikelen over urnen, grafkisten & grafmonumenten

wat is een wade

Wat is een wade?

Hoeveel de meeste mensen al wel bekend zijn met waden, weet niet iedereen precies wat een wade is. Daarom geven wij antwoord op de vraag 'Wat is een wade?' en leggen we uit waar je op moet letten als je voor een wade kiest.

mooiste begraafplaatsen ter wereld

De 10 mooiste begraafplaatsen ter wereld

Een begraafplaats bezoeken terwijl je op vakantie bent is misschien niet een van de eerste punten op je to-do lijst. Onze top 10 met de mooiste begraafplaatsen ter wereld kan hier verandering in brengen...

graven van beroemdheden

Veel bezochte graven van beroemdheden

Heel wat overleden beroemdheden trekken tot op de dag van vandaag nog duizenden bezoekers per jaar. Wij hebben een lijst opgesteld met veel bezochte graven van beroemdheden.

de juiste gedenksteen

Hoe kies je de juiste gedenksteen? Vijf tips

Het vinden van de juiste gedenksteen kan lastig zijn en is een creatief proces waar wat tijd in gaat zitten. Wij geven vijf tips.

moderne urnen

7 voorbeelden van moderne urnen

Moderne urnen onderscheiden zich in vorm en in manier van maken. Er is ontzettend veel mogelijk. Wij geven je hier zeven voorbeelden van Moderne urnen.

kinderurnen

Bijzondere kinderurnen

Als je kind overlijdt, sta je voor de zware taak om jouw kleintje een mooie laatste rustplek te geven. Wij geven in dit artikel allerlei tips over mooie kinderurnen.

creatieve grafkisten

In Ghana zijn creatieve grafkisten doodgewoon

In Ghana zijn creatieve grafkisten doodgewoon. Zo maken ze deze bijvoorbeeld in de vorm van een koe of fles. Laat je inspireren door deze unieke ontwerpen.

bijzondere urnen

Miomind: "Ik visualiseer wat de klant voor ogen heeft"

Met hun bijzondere urnen sleepte Miomind op de Dutch Funeral Awards de Innovation Award in de wacht. Wij interviewden oprichter Ank van Lieshout over de urnen van Miomind en haar visie op de uitvaartbranche.

Javy Design

'Echte kwaliteit mag best wat kosten'

Op woensdag 20 juni reikten wij tijdens onze vakdag voor het eerst de Dutch Funeral Awards uit. Wij gaven prijzen weg in zes verschillende categorieën. Iedere week lichten we een van de winnaars uit aan de hand van een tiental vragen. Dit keer is het de beurt aan Javy Design.

beerenberg

"Het is een super gezellige branche, echt waar!"

Op woensdag 20 juni reikten wij voor het eerst de Dutch Funeral Awards uit. Wij gaven prijzen weg in vijf verschillende categorieen. Iedere week lichten we een van de winnaars uit aan de hand van een tiental vragen. Dit keer is de beurt aan Beerenberg.

funeraire kunst

Funeraire kunst: zo oud als de mensheid

Wellicht heb je term wel een voorbij horen komen: 'funeraire kunst'. Maar wat is dat eigenlijk? Wij vertellen je in dit artikel wat funeraire kunst is, waar het vandaan komt en welke uitingsvormen er zijn van funeraire kunst.

grafmonumenten van keramiek

Urnen en grafmonumenten die gezien mogen worden

Dorette Giling maakt bijzondere grafmonumenten van keramiek en andere materialen. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van organische vormen.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje