Urnen, kisten & monumenten

Zelf een urn maken, een grafkist van binnen en van buiten laten stofferen of een grafmonument in de vorm van een hele grote kiezelsteen. Dit zijn zo maar wat voorbeelden om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Er is heel veel mogelijk op het gebied van urnen, grafkisten & grafmonumenten. Laat je inspireren en ontdek wat aansluit op jouw wensen.

Lees hieronder alle artikelen over urnen, grafkisten & grafmonumenten

Javy Design

'Echte kwaliteit mag best wat kosten'

Op woensdag 20 juni reikten wij tijdens onze vakdag voor het eerst de Dutch Funeral Awards uit. Wij gaven prijzen weg in zes verschillende categorieën. Iedere week lichten we een van de winnaars uit aan de hand van een tiental vragen. Dit keer is het de beurt aan Javy Design.

beerenberg

"Het is een super gezellige branche, echt waar!"

Op woensdag 20 juni reikten wij voor het eerst de Dutch Funeral Awards uit. Wij gaven prijzen weg in vijf verschillende categorieen. Iedere week lichten we een van de winnaars uit aan de hand van een tiental vragen. Dit keer is de beurt aan Beerenberg.

funeraire kunst

Funeraire kunst: zo oud als de mensheid

Wellicht heb je term wel een voorbij horen komen: 'funeraire kunst'. Maar wat is dat eigenlijk? Wij vertellen je in dit artikel wat funeraire kunst is, waar het vandaan komt en welke uitingsvormen er zijn van funeraire kunst.

Decoratie voor bij een graf

Originele decoratie voor bij een graf

Wist je dat je naast een bloemetje nog veel meer mooie dingen bij een graf kunt achterlaten? Lees hier alles over originele decoratie voor bij een graf.

grafmonumenten van keramiek

Urnen en grafmonumenten die gezien mogen worden

Dorette Giling maakt bijzondere grafmonumenten van keramiek en andere materialen. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van organische vormen.

eeuwige rust

Eeuwige rust voor natuurliefhebbers

Urnengedenkparken zijn een relatief nieuw fenomeen in Nederland. Eeuwige rust is wat de overledenen hier krijgen. De urn wordt begraven in de natuur en hierbij staat duurzaamheid centraal.

Gedenkstenen voor kinderen

Bijzondere gedenkstenen voor kinderen

Bij deze een aantal bijzondere voorbeelden wat betreft gedenkstenen voor kinderen. Omdat ook de kleintjes onder ons een mooi & uniek eerbetoon verdienen.

'Volledige oplosbaarheid is onze missie'

'Volledige oplosbaarheid is onze missie'

Lux Compagnie is een bedrijf dat duurzaam begraven als missie ziet. Productontwikkelaar Joost Romeyn legt de visie van zijn innovatieve bedrijf uit.

Herdenkgeschenken

Creatieve herdenkgeschenken gemaakt met liefde en passie

‘By Marie-Louise with love’ is de slogan van Herdenkgeschenk. Met liefde maakt zij de meest unieke herdenkgeschenken in haar atelier.

Gewrapte kist

Een 'gewrapte' kist maakt het afscheid onvergetelijk

Arcawrap is gespecialiseerd in het maken van een gewrapte kist. Het bedrijf gebruikt duurzame folie waarmee ze de kist wrappen in een mooie afbeelding.

eigen grafkist maken

Bij de Kiwi Coffin Club maken ouderen hun eigen kist

In Nieuw-Zeeland zijn sommige ouderen lid van de Kiwi Coffin Club waar zijn eigen grafkist maken. Zo geven zij een persoonlijke invulling aan de kist.

Memory Stone

Een ovalen, betonnen kei die zen uitstraalt

Memory Stone verkoopt graf- en urnstenen die tijdloos en kosmopolitisch zijn. Designer Axel Enthoven heeft de Memory Stone ontworpen.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje