0

Begraafplaatsen & crematoria

In Nederland is er een groot aanbod aan begraafplaatsen en crematoria. Lees hier over alles rondom de begrafenis en crematie.

kiezen van een crematorium

Waar let je op bij het kiezen van een crematorium?

Welke factoren zijn eigenlijk belangrijk om op te letten bij het kiezen van een crematorium? Wij zetten een aantal van die factoren op een rij.

crematiesteentje

Alles wat je moet weten over het crematiesteentje

Het crematiesteentje is een belangrijk onderdeel van de crematie. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het crematiesteentje.

mooiste begraafplaatsen ter wereld

De 10 mooiste begraafplaatsen ter wereld

Een begraafplaats bezoeken terwijl je op vakantie bent is misschien niet een van de eerste punten op je to-do lijst. Onze top 10 met de mooiste begraafplaatsen ter wereld kan hier verandering in brengen...

Bijzondere plekken in de natuur

Bijzondere plekken in de natuur

René Poll werkt op een natuurbegraafplaats en vertelt in zijn gastblog 'Bijzondere plekken in de natuur' over het bewust uitkiezen van een mooie en bijzondere begraafplek in de natuur.

Alles over de begrafenis

Alles over de begrafenis en begraafplaats

Wellicht heb jij voor jezelf besloten dat je wilt worden begraven. Maar wat weet je hier eigenlijk over? Wij vertellen je alles wat je moet weten over de begrafenis en begraven.

Een bijzondere ontmoeting

Een bijzondere ontmoeting op de natuurbegraafplaats

René Poll werkt op een natuurbegraafplaats en vertelt in zijn eerste gastblog over een bijzondere ontmoeting met een gezin dat de geboortedag van hun moeder viert bij haar graf.

uitvaart dresscode

Uitvaart dresscode: wat draag je op een begrafenis of crematie?

Welke kleding is gepast voor een begrafenis of crematie? Lees hier over de uitvaart dresscode én waarom er vaak wordt gekozen voor donkere kleuren.

funeraire missie

New York

Gastblogger Mariëlle van Heteren is werkzaam in de postmortale zorg. In deze nieuwe gastblog vertelt ze over haar citytrip naar New York en de funeraire missie van deze citytrip. Lees over haar ervaringen.

Alles over de crematie

Alles over de crematie en het cremeren

In dit artikel vertellen we je alles over de crematie. Want wat zijn de kosten bijvoorbeeld? En welke wettelijke regels gelden er? Wij vertellen het je in dit artikel.

etiquette op een begrafenis

Etiquette op een begrafenis of crematie

Je bent uitgenodigd voor een uitvaart, maar hoe hoor je je eigenlijk te gedragen? Lees alles over etiquette op een begrafenis of crematie.

Natuurbegraafplaats

Alles over de natuurbegraafplaats

De traditionele begraafplaats kennen we allemaal wel, maar heb je ook al eens gehoord van de natuurbegraafplaats? Mooi en ecologisch verantwoord.

de opening

De opening

Gastblogger en uitvaartspreker Roulien van der Woude vertelt over de opening van het Theehuis op de begraafplaats in Sneek

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje