Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

rouwgedicht

Vijf rouwgedichten uitgelicht

Je bent zojuist een dierbare verloren. Woorden lijken te kort te schieten of zijn simpelweg niet toereikend om te omschrijven hoe je je voelt. Het juiste rouwgedicht kan je helpen een weg te vinden in je verdriet. In dit artikel lichten wij er 5 voor je uit.

 misverstanden over rouw- en verliesverwerking

Tien misverstanden over rouw- en verliesverwerking

Rouw kent verschillende uitingsvormen en iedereen heeft een andere kijk op de manier waarop verlies moet worden verwerkt. Er bestaan hierin ook wat hardnekkige aannames die niet altijd kloppen. Hieronder hebben we de top tien meest voorkomende misverstanden over rouw en verliesverwerking uitgelicht.

Omgaan met iemand die terminaal is

Tips voor het omgaan met iemand die terminaal is

Hoe moet je als omstanders omgaan met iemand die terminaal is? Het is en blijft een lastig ding. Wij geven je een aantal handige tips en adviezen.

Dingen die je kunt zeggen tegen iemand in rouw

Dingen die je kunt zeggen tegen iemand in rouw

De juiste troostwoorden vinden als iemand een dierbare verloren is blijft moeilijk. Wij hebben een lijst gemaakt met dingen die je kunt zeggen tegen iemand in rouw. Bekijk onze zes tips.

nalaten aan een kind

Terminaal zijn: wat kun je nalaten aan een kind?

Wat kun je nalaten aan een kind als je terminaal bent? Het is een heftig vraagstuk, maar wel iets waardevols om over na te denken. Wij hebben voor jou de tien meest bijzondere, mooie en lieve ideeën verzameld.

Hoe troost je iemand

Hoe troost je iemand?

Hoe ga je om met iemand die verdrietig is? Hoe troost je iemand die rouwt? Dat is natuurlijk hartstikke lastig. Wij geven je daarom tips voor het troosten. Wij spraken hiervoor met rouw- en verliesbegeleider Stephanie Bijenes

RememberMe.nl tipt

Wil je een bijzondere kist? Kijk dan eens naar de kunstzinnige collectie van Beerenberg.

Meer informatie
Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje