Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

Rouw en verlies  bij dementie

Rouw en verlies bij dementie: rouwen om iemand die nog leeft

Rouw wordt vaak gelinkt aan de dood. Maar wat als je om iemand rouwt die nog wel in leven is? Hoe werkt rouw en verlies bij dementie, ofwel rouwen om iemand die er nog is?

rouw bij vermissing

Rouw bij vermissing van een dierbare

In tegenstelling tot een overlijden, is er bij een vermissing sprake van veel onduidelijkheid. Voor de achterblijvers heeft dit een grote impact. Lees hier meer over rouw bij vermissing van een dierbare.

Candle Portrait

Een bijna magische manier van herdenken

Met Candle Portrait creëert Nanette Smeets een bijna magische manier van herdenken. Zij vertelt ons hoe waardevol een Candle Portrait kan zijn voor nabestaanden.

Alternatieven voor een fotopresentatie tijdens de uitvaart

Alternatieven voor een fotopresentatie tijdens de uitvaart

Ter inspiratie delen wij 7 creatieve alternatieven voor een fotopresentatie tijdens de uitvaart. Van een fotomuur, tot polaroids en een fotoboom.

diego en billy kinderboek rouw rememberme

RememberMe lanceert kinderboek over uitvaarten in andere culturen

RememberMe lanceert kinderboek over de dood, rouw en uitvaarten, genaamd 'Diego en Billy - Rouwen doen we samen'.

Peter lusse

Een veelzijdige uitvaartspreker die jouw verhaal zuiver verwoordt

Peter Lusse is een man van vele talenten. Met meer dan 50 jaar spreekervaring helpt hij nabestaanden op diverse manieren bij de uitvaartspeech. Lees meer over deze veelzijdige uitvaartspreker.

natuurlijk herdenken

Herdenken voor natuurliefhebbers

Een paar mogelijke, mooie manieren om een overleden dierbare te gedenken liggen in de natuur om ons heen. Wij geven tips voor natuurlijk herdenken. Heb je er bijvoorbeeld wel eens gedacht om met de as van een dierbare een boom te laten groeien?

gedichten op de rouwkaart

10 mooie gedichten voor op de rouwkaart

Ter inspiratie delen wij 10 mooie gedichten voor op de rouwkaart. Kijk voor meer gedichten over rouw en verlies op onze gedichtenpagina.

partner

Rouwverwerking na het verlies van je partner

Je geliefde verliezen is een grote klap. Er blijft een leegte achter en er zullen veel verandering plaatsvinden. Om je een steuntje in de rug te geven delen wij delen enkele tips bij rouw na het verlies van je partner.

 uitvaartmuziek uit 2021

Moderne uitvaartmuziek uit 2021

Ter inspiratie hebben wij een lijst samengesteld met moderne uitvaartmuziek uit 2021. Van een prachtige ballade tot pop en rock. Kijk en luister.

schrijven condoleanceboek

Wat schrijf je in een condoleanceboek?

In dit artikel geven we antwoord op de vraag 'Wat schrijf je in een condoleanceboek'. Ter inspiratie delen wij ook tips, do's en don'ts voor het schrijven in een condoleanceboek op de uitvaart.

Wat kun je zeggen tegen iemand die een kind is verloren

Wat kun je zeggen tegen iemand die een kind is verloren?

Wat kun je zeggen tegen iemand die zijn of haar kind is verloren? Wij geven een aantal tips.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje