Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

Wat kun je zeggen tegen iemand die een kind is verloren

Wat kun je zeggen tegen iemand die een kind is verloren?

Wat kun je zeggen tegen iemand die zijn of haar kind is verloren? Wij geven een aantal tips.

rouwit

Een uitvaart in de 'kleur' die bij jou past

Dees Priem van RouWit Uitvaarten begeleidt nabestaanden met veel liefde en persoonlijke aandacht bij het vormgeven van een afscheid dat het leven van hun dierbare weerspiegelt.

gedichten op de uitvaart

Ideeën voor gedichten op de uitvaart

Vind je het moeilijk om te bedenken waarover je gedicht op de uitvaart moet gaan? Dan hebben wij ter inspiratie 7 ideeën voor gedichten op de uitvaart toegelicht.

laatste levensdagen

Kenmerken van de laatste levensdagen van je dierbare

De laatste levensdagen van een dierbare kunnen veel impact hebben. Wij vertellen wat je kunt verwachten in de laatste levensdagen van je dierbare.

condoleren

Wat te doen bij het condoleren: tips

Wat kun je zeggen tegen de nabestaanden? En welke kleding draag je naar de uitvaart? Wij geven een aantal tips bij het condoleren.

verlies baby

Rouw na het verlies van een baby

De rouw die je ervaart na het verlies van een baby kan voor ouders intenser zijn dan bij andere verlieservaringen. Wij vertellen hier meer over.

oud en nieuw

Oud en nieuw 'vieren' terwijl je in rouw bent: 3 tips

Oud en nieuw 'vieren' terwijl je in rouw bent kan moeilijk zijn. Daarom delen wij 3 tips die jou een beetje steun kunnen bieden op deze dag. 

kerstdiner

Het eerste kerstdiner zonder je dierbare

Hoe kun je zonder je dierbaren aan tafel genieten tijdens kerst? Wij geven suggesties voor hoe je je eerste kerstdiner zonder je dierbare kunt doorbrengen.

kerst in coronatijd

Rouw en kerst in coronatijd: tips om deze dagen door te komen

Wij geven een aantal tips voor rouw en kerst in coronatijd. Wij hopen dat je er met deze tips alsnog een fijne kerst van kunt maken als je in rouw bent, ook in coronatijd.

persoonlijke kerstboom

Een persoonlijke kerstboom vol herinneringen

Tijdens de kerstdagen kun je een dierbare herdenken met een kerstboom vol herinneringen. Lees hier tips en inspiratie om jouw boom te versieren.

Alternatieven voor rouwbloemen

Alternatieven voor rouwbloemen

Soms wil de nabestaande geen rouwbloemen ontvangen of wellicht wil je zelf graag iets anders geven. Wat zijn dan warme alternatieven voor rouwbloemen? Wij geven je zes mooie alternatieven!

Kindertolk helpt ouders met een overleden kind

Kindertolk helpt ouders met een overleden kind

Collinda de Groot, kindertolk en zielscoach, helpt ouders die een kind verloren hebben in hun zoektocht naar antwoorden. Ze vertelt ons meer over haar bijzondere werk.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje