0

Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

rouw en vakantie

Rouw en vakantie: hoe ga je hier mee om?

Ga je voor het eerst weer op vakantie zonder die speciale persoon die je zo moet missen en weet je niet zo goed hoe je met rouw en vakantie om kunt gaan? Lees dan onze tips.

Tastbare herinneringen van gebruikte spullen en kleding

Tastbare herinneringen van gebruikte spullen en kleding

Als je de gebruikte spullen en gedragen kleding van je dierbare niet wilt weggooien, kun je hier een unieke tastbare herinnering van laten maken. Ter inspiratie hebben wij 5 voorbeelden van bijzondere tastbare herinneringen op een rijtje gezet.

Liedjes voor het afscheid van een tiener

30 x Liedjes voor het afscheid van een tiener

Ben je op zoek naar liedjes voor het afscheid van een tiener of jongvolwassene? Bekijk dan deze lijst met 30 mooie nummers.

Lichamelijke klachten bij rouw

Lichamelijke klachten bij rouw

Wanneer je in rouw bent kan het aantal stresshormonen in je lichaam toenemen. Dit heeft effect op jouw welzijn. Hoe langer dit aanhoudt, hoe meer ‘ontregeld’ jouw stresssysteem. Dit kan zich uiten tot lichamelijke klachten bij rouw.

vaderdag zonder vader

Vaderdag zonder vader: tips voor deze dag

Hoe ga jij om met Vaderdag zonder vader en wat doe jij op deze dag? Wij belichten 8 manieren hoe je deze dag alsnog kunt vieren.

De eerste vakantie na een overlijden

De eerste vakantie na een overlijden

Staat de eerste vakantie na een overlijden op de planning? Lees hier tips en advies over de aanpak van deze vakantie. Terwijl het zwaar kan zijn, kan het ook helend werken om even helemaal ertussenuit te gaan.

bloem op lege stoel bruiloft

10 x Een overleden dierbare herdenken op je bruiloft

De afwezigheid van een speciaal persoon is op een bijzondere dag waarop je het ja-woord geeft aan de liefde van je leven extra voelbaar. Ter inspiratie delen wij 10 ideeën om een overleden dierbare te herdenken op je bruiloft.  

Nationale Opa en Oma Dag

Mooie quotes voor Nationale Opa en Oma Dag

Sinds 2004 wordt op 4 juni in Nederland de 'Nationale Opa- en Omadag' gevierd. Bekijk deze mooie quotes die je in een berichtje naar oma en opa kunt sturen.

troostgeschenk

Troostgeschenk voor iemand in rouw: ideeën en inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie voor een liefdevol troostgeschenk voor iemand in rouw? Ter inspiratie lichten wij 10 ideeën toe voor een troostgeschenk.

rouw bij vermissing

Rouw bij vermissing van een dierbare

In tegenstelling tot een overlijden, is er bij een vermissing sprake van veel onduidelijkheid. Voor de achterblijvers heeft dit een grote impact. Lees hier meer over rouw bij vermissing van een dierbare.

troostdeken

Iedereen kan wel een warme troostdeken gebruiken

Marieke Moerman vertelt in haar nieuwste gastblog over de emotionele waarde van een warme troostdeken als aandenken.

Herdenken op Moederdag

Herdenken op Moederdag: tips

Op Moederdag kan het gemis van een moeder extra voelbaar zijn. Ook voor moeders die een kind hebben verloren is dit vaak een emotionele dag. Daarom delen wij tips om hen te herdenken op Moederdag.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje