Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

collega in rouw

Wat zeg je (niet) tegen een collega in rouw?

Er zijn veel vragen omtrent rouw op de werkvloer. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een collega in rouw? En wat zeg je (niet) tegen een collega in rouw? Wij hebben 7 tips!

Candle Portrait

Een bijna magische manier van herdenken

Met Candle Portrait creëert Nanette Smeets een bijna magische manier van herdenken. Zij vertelt ons hoe waardevol een Candle Portrait kan zijn voor nabestaanden.

rouwreis

De voordelen van een rouwreis

Een rouwreis is zoals de naam al aangeeft een reis voor mensen die in rouw zijn. Bij een rouwreis is de reis gericht op rouwverwerking na het verlies van een dierbare.

rouwproces

Waarom is een uitvaart belangrijk voor het rouwproces?

Waarom is een uitvaart belangrijk voor het rouwproces? Wij lichten in dit artikel enkele punten toe die belangrijk kunnen zijn voor een goed begin van het rouwproces .

nieuwe jaar ingaan na een verlies

Het nieuwe jaar ingaan na een verlies: 7 tips

Het nieuwe jaar ingaan na een verlies is niet makkelijk. Om je er een beetje doorheen te helpen hebben wij 7 tips op een rij gezet voor hoe je het nieuwe jaar in kan gaan na een verlies.

rouw en vakantie

Rouw en vakantie: hoe ga je hier mee om?

Ga je voor het eerst weer op vakantie zonder die speciale persoon die je zo moet missen en weet je niet zo goed hoe je met rouw en vakantie om kunt gaan? Lees dan onze tips.

boeken en films voor tijdens kerst

Zes boeken en films voor tijdens de kerst als je in rouw bent

Er zijn genoeg mooie en interessante boeken en films die je kunnen helpen om je rouwgevoelens tijdens de kerstdagen even aan de kant te zetten. Wij hebben een lijstje gemaakt.

kerst in coronatijd

Rouw en kerst in coronatijd: tips om deze dagen door te komen

Wij geven een aantal tips voor rouw en kerst in coronatijd. Wij hopen dat je er met deze tips alsnog een fijne kerst van kunt maken als je in rouw bent, ook in coronatijd.

kerstkaart voor iemand in rouw

Wat zet je op een kerstkaart voor iemand in rouw?

Wat zet je op een kerstkaart voor iemand in rouw? Voor veel mensen is dit een moeilijke vraag. Wij helpen je op weg met deze tips.

overledene herdenken

Een overledene herdenken in huis met kerst

Wij leggen uit wat je met kerst in huis kunt ondernemen om een overleden dierbare te herdenken.

Werknemer in rouw

Werknemer in rouw: tips en adviezen

Met de juiste begeleiding en steun kun je als werkgever een positieve bijdrage leveren aan het rouwproces van een werknemer in rouw.

Peter lusse

Een veelzijdige uitvaartspreker die jouw verhaal zuiver verwoordt

Peter Lusse is een man van vele talenten. Met meer dan 50 jaar spreekervaring helpt hij nabestaanden op diverse manieren bij de uitvaartspeech. Lees meer over deze veelzijdige uitvaartspreker.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje