0

Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

Wat niet zeggen tegen iemand die rouwt

Dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand in de rouw

Voor iemand klaar staan is mooi. Toch zijn er dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand in de rouw. Wij praten je bij.

Overleden kind herdenken

Overleden kind herdenken: mooie gebaren

Een overleden kind herdenken kan op heel veel mooie manieren. Wij geven je voorbeelden om je kindje op een mooie en 'eigen' manier te eren. 

een geliefde overledene herdenken

Valentijnsdag: een geliefde overledene herdenken

Je kunt invulling geven aan Valentijnsdag door stil te staan bij de mooie herinneringen van jullie samen. Een geliefde overledene herdenken? Wij geven je een aantal tips

samen een teamlid gedenken

Samen een teamlid herdenken

Wanneer een teamgenoot overlijdt maakt dat diepe impact op de vereniging of club. Samen een teamlid gedenken kan je op een mooie, persoonlijke manier doen.

Pijnlijke fout: 188 rouwkaarten veel te laat bezorgd

188 rouwkaarten te laat bezorgd

188 rouwkaarten voor de uitvaart van Oswald Hoorens (87) komen pas een week na de uitvaart aan bij de genodigden. Lees meer.

muziek - zingen - serenade - man zingt voor stervende vrouw

Ontroerend: man zingt voor stervende vrouw

De video van de destijds 92-jarige man die zijn stervende vrouw in een hospice toezingt staat al bijna tien jaar online, maar wordt de afgelopen weken weer massaal gedeeld op social media. Lees hier meer over.

Alternatieven voor rouwbloemen

Alternatieven voor rouwbloemen

Soms wil de nabestaande geen rouwbloemen ontvangen of wellicht wil je zelf graag iets anders geven. Wat zijn dan warme alternatieven voor rouwbloemen? Wij geven je zes mooie alternatieven!

natuurlijk herdenken

Herdenken voor natuurliefhebbers

Een paar mogelijke, mooie manieren om een overleden dierbare te gedenken liggen in de natuur om ons heen. Wij geven tips voor natuurlijk herdenken. Heb je er bijvoorbeeld wel eens gedacht om met de as van een dierbare een boom te laten groeien?

aandenken aan je overleden kindje

Herinneringsproducten als aandenken aan je overleden kindje

Omdat er tegenwoordig zoveel mogelijk is op het gebied van herinneringsproducten kan het lastig zijn om een keuze te maken. Wij delen 7 voorbeelden van persoonlijke herinneringsproducten als aandenken aan je kindje. 

Goede voornemens voor als je in de rouw bent

Goede voornemens voor als je in rouw bent

Het nieuwe jaar ingaan met gevoelens van rouw kan voelen als een zware opgave. Wil je weten hoe je het nieuwe jaar prettig kunt beginnen? Wij hebben een lijst opgesteld met goede voornemens voor als je in rouw bent

nieuwe jaar ingaan na een verlies

Het nieuwe jaar ingaan na een verlies: 7 tips

Het nieuwe jaar ingaan na een verlies is niet makkelijk. Om je er een beetje doorheen te helpen hebben wij 7 tips op een rij gezet voor hoe je het nieuwe jaar in kan gaan na een verlies.

boeken en films voor tijdens de kerst als je in rouw bent

Zes boeken en films voor tijdens de kerst als je in rouw bent

Er zijn genoeg mooie en interessante boeken en films die je kunnen helpen om je rouwgevoelens tijdens de kerstdagen even aan de kant te zetten. Wij hebben een lijstje gemaakt.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje