Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden....Waarom zou je dat nu al doen? Zo voorkom je dat je nabestaanden worden opgescheept met jouw 'digitale erfenis' als je komt te overlijden, en dat je ongewenst online 'doorleeft'. Wij vertellen je in dit artikel per social medium wat je nu al kunt regelen.

overlijden in het buitenland

Wat te doen bij een overlijden in het buitenland?

Bij een overlijden in het buitenland moet je ondanks allerlei emoties ineens heel veel regelen. Wij helpen je op weg en leggen in een aantal simpele stappen uit waar je allemaal op moet letten, wat je moet doen en waar je terecht kunt voor hulp.

Alleen op vakantie na een verlies

Voor het eerst alleen op vakantie na een verlies

Alleen op vakantie na een verlies is een grote stap, maar wel eentje die voor positieve verandering kan zorgen. Hoe pak je dit aan? Wij geven tips.

verjaardag overledene

Verjaardag overledene: wat kan je op deze dag doen?

Verjaardag overledene; wat doe je op de verjaardag van een overleden dierbare? Wij geven vijf tips voor wie wat speciaals wilt doen op deze dag.

rouwverwerking tips

10 rouwverwerking tips

Iedereen rouwt op zijn eigen manier, voor de een is het wat moeilijker dan voor de ander om er weer een beetje bovenop te komen. Een goed rouwproces kan hier bij helpen. Wij hebben daarom een lijst opgesteld met 10 rouwverwerking tips om je hierbij te helpen.

Wat is terminaal

Wat is terminaal?

Je hebt de term 'terminaal' vast wel eens gehoord, maar wat is terminaal eigenlijk precies? Kort gezegd is de terminale fase de laatste levensfase. We leggen uit wat het inhoudt en wat je in deze laatste fase kan regelen en doen.

sterfbed belofte

Een sterfbed belofte; hoe ga je hier mee om?

Een belofte doen aan het sterfbed is een emotioneel en moeilijk moment. Lees hier wat een sterfbed belofte is en hoe je er mee om gaat. Moet je de belofte bijvoorbeeld nakomen? Op deze en andere vragen geven we antwoord.

Troost vinden na een overlijden

Troost vinden na een overlijden

Troost vinden na een overlijden kan erg moeilijk zijn. Toch is troost onontbeerlijk tijdens deze zware periode. Wij geven je 9 tips hoe je troost kunt vinden na het verlies van een dierbare.

fases van het rouwproces

Fases van het rouwproces

Wist je dat er een vaak een aantal algemene fases te onderscheiden zijn in het rouwproces? Lees hier meer over de fases van het rouwproces zoals de Zwisters-Amerikaans psychiater Kübler-Ross deze omschreven heeft.

Een overleden dierbare gedenken tijdens feestdagen

Hoe kan je een overleden dierbare gedenken tijdens feestdagen?

Een overleden dierbare gedenken tijdens feestdagen en speciale gelegenheden kan erg moeilijk zijn. Denk aan verjaardagen, een bruiloft of andere bijzondere dagen. Vind hier inspiratie om een dierbare op een mooie manier te gedenken tijdens deze speciale gelegenheden.

rouwgedicht

Vijf rouwgedichten uitgelicht

Je bent zojuist een dierbare verloren. Woorden lijken te kort te schieten of zijn simpelweg niet toereikend om te omschrijven hoe je je voelt. Het juiste rouwgedicht kan je helpen een weg te vinden in je verdriet. In dit artikel lichten wij er 5 voor je uit.

 misverstanden over rouw- en verliesverwerking

Tien misverstanden over rouw- en verliesverwerking

Rouw kent verschillende uitingsvormen en iedereen heeft een andere kijk op de manier waarop verlies moet worden verwerkt. Er bestaan hierin ook wat hardnekkige aannames die niet altijd kloppen. Hieronder hebben we de top tien meest voorkomende misverstanden over rouw en verliesverwerking uitgelicht.

RememberMe.nl tipt

Wil je een bijzondere kist? Kijk dan eens naar de kunstzinnige collectie van Beerenberg.

Meer informatie
Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje