Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

creatieve rouwverwerking

5 tips voor rouwverwerking op een creatieve manier

Rouwverwerking is een proces dat bij iedereen anders verloopt. In het volgende artikel geven we tips voor creatieve rouwverwerking.

Persoonlijke verhalen die verbinden

Persoonlijke verhalen die verbinden

Met Bohémienne met de Pen verbindt Eef met persoonlijke verhalen mensen met elkaar en met het leven. Lees hier meer over Bohémienne met de Pen.

rouwverwerking bij mannen en vrouwen

Rouwverwerking: de verschillen tussen mannen en vrouwen

Wij lichten enkele verschillen in de rouwverwerking bij mannen en vrouwen toe en vertellen op welke manier mannen en vrouwen elkaar bij het rouwproces kunnen helpen.

Goede voornemens voor als je in de rouw bent

Goede voornemens voor als je in de rouw bent

Het nieuwe jaar ingaan met gevoelens van rouw kan voelen als een zware opgave. Wil je weten hoe je het nieuwe jaar prettig kunt beginnen? Wij hebben een lijst opgesteld met goede voornemens voor als je in de rouw bent

waarom 2020 jouw jaar wordt

Waarom 2020 jouw jaar wordt, ook na een overlijden

Speciaal voor het nieuwe jaar: een lijst met redenen waarom 2020 jouw jaar wordt. Want als iemand het verdient: ben jij 't wel!

fijne kerst

Zeven manieren om er toch een fijne kerst van te maken

Er zijn veel dingen die je als nabestaande kunt ondernemen rond kerst. Wij vertellen je wat je kunt doen om er alsnog een fijne kerst van te maken.

rouw tijdens de kerstdagen

Rouw tijdens de kerstdagen

Elisabeth van Heiningen biedt begeleiding na verlies in de zwangerschap en bij nog onvervulde kinderwens. In haar eerste gastblog voor RememberMe vertelt ze over rouw tijdens de kerstdagen.

Rouw tijdens de feestdagen

Hoe ga je om met rouw tijdens de feestdagen?

Wij hebben een goede dosis tips voor als je te maken hebt met rouw tijdens de feestdagen. Omdat de feestdagen nou eenmaal niet de makkelijkste zijn als je te maken hebt met rouw.

kerst en rouw

Kerst en rouw: wat kan je doen om een ander te helpen?

Kerst en rouw. Die combinatie leidt soms tot een nare tijd voor mensen die een geliefde verloren. Hoe maak je de feestdagen beter voor ze ? Lees het hier.

afscheidsbloemen

Emoties en medeleven vertaald in afscheidsbloemen

Afscheid met Bloemen is een samenwerking van vakkundige lokale bloemisten uit heel Nederland, die gevoelens weten te vertalen in afscheidsbloemen. Mede-eigenaar Lilian Ebus vertelt ons hier meer over.

het rouwcafé

Het Rouwcafé: ontmoet elkaar bij rouw en verlies

Het Rouwcafé wordt al enige jaren door diverse stichtingen in Nederland georganiseerd. Het Rouwcafé brengt mensen met rouw- en verlieservaringen bij elkaar. Wij vertellen je er meer over.

wereldlichtjesdag

WereldLichtjesDag: samen staan we sterk

Elke 2e zondag van december is het WereldLichtjesDag. Vind hier meer informatie over deze bijzondere dag die in het teken staat van alle overleden kinderen.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje