Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

uitvaart in de winter

Een warme en persoonlijke uitvaart in de winter

Een uitvaart in de winter kan extra zwaar zijn door de donkere en kille dagen. Met behulp van onze tips organiseer je een warme en persoonlijke uitvaart in de winter.

de uitvaartspeech

De uitvaartspeech: 7 vragen over de overledene

De uitvaartspeech: welke vragen kun je stellen over de overledene? Wij vertellen het je, zodat jij aan de slag kunt gaan met het schrijven van een persoonlijke uitvaartspeech.

Rouwgedichten

Rouwgedichten: de helende werking van woorden

Of je rouwgedichten nu leest of schrijft, ze kunnen een helende werking hebben bij het rouwproces. Wij lichten dit toe en geven je tips om zelf te dichten.

natuurbegraafplaats

Een plekje waar de zon bij kan

In haar nieuwste gastblog vertelt Marian Schutte over een klein en intiem afscheid op de natuurbegraafplaats.

Do's als iemand in je omgeving ziek is

Do's als iemand in je omgeving ziek is

Als iemand in je omgeving te horen krijgt dat hij of zij (terminaal) ziek is, weet je soms even niet wat je het beste kunt doen of zeggen. Bekijk daarom deze do's als iemand in je omgeving ziek is.

Don'ts als iemand in je omgeving ziek is

Don'ts als iemand in je omgeving ernstig ziek is

Als iemand in je omgeving te horen krijgt dat hij of zij (terminaal) ziek is, weet je soms even niet wat je het beste kunt doen of zeggen. Bekijk deze don'ts als iemand in je omgeving ziek is.

Wat niet zeggen tegen iemand die rouwt

Dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand in de rouw

Voor iemand klaar staan is mooi. Toch zijn er dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand in de rouw. Wij praten je bij.

overleden huisdier herdenken

Een overleden huisdier herdenken

Een overleden huisdier herdenken kan op verschillende manieren. Ter inspiratie zetten wij 6 bijzondere manieren van herdenken voor je op een rij.

rouwmassage

Het effect van een rouwmassage

Wat is een rouwmassage precies en wat is het effect van een rouwmassage? In dit artikel geven wij antwoord op deze vragen en meer.

Persoonlijk gebaar voor bij de uitvaart

Persoonlijk gebaar voor bij de uitvaart

Een persoonlijk gebaar voor bij de uitvaart zorgt ervoor dat jij op jouw eigen manier afscheid kunt nemen. Kom je inspiratie tekort? Lees en leer.

Alleen naar een uitvaart

Alleen naar een uitvaart: tips en adviezen

Als je er tegenop ziet om je onder een onbekend gezelschap te begeven en alleen naar een uitvaart te gaan, maak dan gebruik van onze tips.

troosten op afstand

Iemand in rouw troosten op afstand: wat kun je doen?

Hoe kun je iemand in rouw troosten op afstand? In dit artikel lichten wij zes voorbeelden van troosten op afstand toe, die tóch heel persoonlijk zijn.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje