Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

iemand in rouw steunen

Iemand in rouw steunen: acht tips

Iemand in rouw steunen kan moeilijk zijn. Je weet niet waar de rouwende behoefte aan heeft, maar je wilt toch laten blijken dat je klaar staat voor hem of haar. Lees onze 8 tips.

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden....Waarom zou je dat nu al doen? Zo voorkom je dat je nabestaanden worden opgescheept met jouw 'digitale erfenis' als je komt te overlijden, en dat je ongewenst online 'doorleeft'. Wij vertellen je in dit artikel per social medium wat je nu al kunt regelen.

Een overleden dierbare gedenken tijdens feestdagen

Hoe kan je een overleden dierbare gedenken tijdens feestdagen?

Een overleden dierbare gedenken tijdens feestdagen en speciale gelegenheden kan erg moeilijk zijn. Denk aan verjaardagen, een bruiloft of andere bijzondere dagen. Vind hier inspiratie om een dierbare op een mooie manier te gedenken tijdens deze speciale gelegenheden.

Dingen die je kunt zeggen tegen iemand in rouw

Dingen die je kunt zeggen tegen iemand in rouw

De juiste troostwoorden vinden voor iemand in rouw blijft moeilijk. Bekijk daarom onze lijst met dingen die je kunt zeggen tegen iemand in rouw. Wij hebben 6 goede tips.

Rouwen op de werkvloer

Rouwen op de werkvloer: tips en adviezen

Je bent een dierbare verloren, maar moet ook weer een keer aan het werk. Hoe gaat dat eigenlijk, rouwen op de werkvloer? Wij geven je een aantal fijne tips.

muziek voor de uitvaart van een vriend

Muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin: inspiratie en tips

Ben je op zoek naar muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin? Wij hebben ter inspiratie een lijst opgesteld met geschikte uitvaartmuziek.

Plan de uitvaart online

Maak vandaag nog gebruik van onze gratis planning tools voor de uitvaart.

Meer informatie
unieke gedenkobjecten

15 ideeën voor unieke gedenkobjecten

Iemand gedenken kan op diverse manieren. Zo kun je ook herinneringen verwerken in objecten. Wij hebben 15 ideeën opgesteld met unieke gedenkobjecten.

spullen van een overleden dierbare

Wat te doen met de spullen van een overleden dierbare?

De spullen van een overleden dierbare opruimen kan erg lastig zijn, vooral als het spullen zijn met sentimentele waarde. Wij geven tips en adviezen die hierbij kunnen helpen.

Rouw tijdens de feestdagen

Hoe ga je om met rouw tijdens de feestdagen?

Wij hebben een goede dosis tips voor als je te maken hebt met rouw tijdens de feestdagen. Omdat de feestdagen nou eenmaal niet de makkelijkste zijn als je te maken hebt met rouw.

wereldlichtjesdag

WereldLichtjesDag: samen staan we sterk

Elke 2e zondag van december is het WereldLichtjesDag. Vind hier meer informatie over deze bijzondere dag die in het teken staat van alle overleden kinderen.

Alternatieven voor rouwbloemen

Alternatieven voor rouwbloemen

Soms wil de nabestaande geen rouwbloemen ontvangen of wellicht wil je zelf graag iets anders geven. Wat zijn dan warme alternatieven voor rouwbloemen? Wij geven je zes mooie alternatieven!

uitvaartmuziek voor een overleden ouder

Onze top 5: uitvaartmuziek voor een overleden ouder

Het kiezen van uitvaartmuziek voor een overleden ouder kan moeilijk zijn. Daarom hebben wij een top 5 opgesteld met geschikte nummers ter inspiratie.

lotgenotengroep voor nabestaanden

Lotgenotengroep voor nabestaanden: past dit bij mij?

Een lotgenotengroep voor nabestaanden kan een uitkomst zijn bij de verwerking van jouw verdriet. Lees hier alles over wat een lotgenotengroep inhoudt en ontdek of dit bij je past of niet.

Allerzielen en lichtjesavond

Allerzielen en Lichtjesavond

Op 2 november is het Allerzielen. Op deze dag vinden er op verschillende plaatsen in Nederland een Lichtjesavond plaats. Lees hier interessante informatie over Allerzielen en Lichtjesavond.

Woning leegruimen na een overlijden

Woning leegruimen na een overlijden

Een woning leegruimen na een overlijden is een lastige klus. Het is niet alleen veel werk, maar kan ook emotioneel zwaar zijn. Om je hierbij te helpen geven wij je tips en informatie.

hoe word ik weer blij?

Hoe word ik weer blij?

Heb je verdriet door het verlies van een dierbare of andere ingrijpende gebeurtenis en vraag je je af: 'Hoe word ik weer blij?' Dan hebben wij mooie tips.

uitvaartmuziek voor een overleden partner

Uitvaartmuziek voor een overleden partner: 7 klassiekers

Het kiezen van geschikte uitvaartmuziek voor een overleden partner kan lastig zijn. Ter inspiratie hebben wij een top 7 gemaakt met mooie klassiekers.

rouwbrief maken

Een rouwbrief maken, hoe doe je dat?

Een rouwbrief maken kan nog best lastig zijn. Want wat kan er allemaal qua ontwerp en inhoud en wat hoor je er in ieder geval in te zetten? Wij helpen je op weg!

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje