Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

dag van nationale rouw

Dag van nationale rouw, hoe zit dat?

Hoe zit het precies met een dag van de nationale rouw? En welke data vallen hier onder? Wij vertellen hier wat meer over.

Inspiratie voor een origineel rouwgeschenk

Inspiratie voor een origineel rouwgeschenk

Ben je op zoek naar een origineel rouwgeschenk voor iemand die net een dierbare is verloren? Bekijk dan deze vijf voorbeelden ter inspiratie!

arminius

Een imposant afscheid in het culturele hart van Rotterdam

Het gerestaureerde Rijksmonument Arminius mag zich met zijn rijke geschiedenis een prachtig cultureel erfgoed van Rotterdam noemen en is een prachtige locatie voor het afscheid van een dierbare.

vaderdag zonder vader

Vaderdag zonder vader: tips voor deze dag

Hoe ga jij om met Vaderdag zonder vader en wat doe jij op deze dag? Wij belichten 8 manieren hoe je deze dag alsnog kunt vieren.

namen op de rouwkaart

Namen op de rouwkaart: hoe zit dat?

Hoe bepaal je welke namen er op de rouwkaart komen te staan? En in welke volgorde noteer je de namen eigenlijk? Wij vertellen hier meer over.

Nationale Opa en Oma Dag

Mooie quotes voor Nationale Opa en Oma Dag

Sinds 2004 wordt op 4 juni in Nederland de 'Nationale Opa- en Omadag' gevierd. Bekijk deze mooie quotes die je in een berichtje naar oma en opa kunt sturen.

De verjaardag van je overleden dierbare vieren

De verjaardag van je overleden dierbare vieren

Een verjaardag van iemand om wie jij geeft wordt vaak gezien als een feestelijke heugelijke dag. Helaas verandert dit wanneer je dierbare overlijdt. Wij geven tips om de verjaardag van een overleden dierbare te vieren of gedenken.

relatie na het overlijden van je partner

Een nieuwe relatie na het overlijden van je partner

Ben je klaar voor een nieuwe relatie na het overlijden van je partner, maar weet je niet zo goed hoe je je hierbij moet voelen? Bekijk dan deze tips!

moederdag

Vijf mooie rouwgedichten voor Moederdag

Wij lichten vijf mooie gedichten over moeders toe die op Moederdag een beetje troost kunnen bieden.

overleden dierbare herdenken

6 tips om je overleden dierbare te herdenken

Een overleden dierbare herdenken kan op verschillende bijzondere manieren. Ter inspiratie geven wij 6 tips om je overleden dierbare te herdenken. Lees je mee?

Wanneer is het goed om rouwbegeleiding te gaan zoeken?   

Wanneer is het goed om rouwbegeleiding te gaan zoeken?  

Rouw is een intens proces waarbij je goed naar jezelf moet luisteren, maar wanneer is het goed om rouwbegeleiding te gaan zoeken? Lees hier meer over.

eenzaamheid

5 tips tegen eenzaamheid

Nadat er iemand overlijdt die dierbaar voor je was dan kun je je daarna onwijs eenzaam voelen. Daarom geven wij 5 tips tegen eenzaamheid.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje