Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden....Waarom zou je dat nu al doen? Zo voorkom je dat je nabestaanden worden opgescheept met jouw 'digitale erfenis' als je komt te overlijden, en dat je ongewenst online 'doorleeft'. Wij vertellen je in dit artikel per social medium wat je nu al kunt regelen.

Alles over de condoleance

Alles over de condoleance

Als iemand in je omgeving een dierbare verliest wil je graag je steun betuigen. Dit kan doormiddel van een condoleance. Wij vertellen je alles over de condoleance en over de manieren waarop je jouw medeleven kunt tonen.

wel of niet naar de uitvaart

Wel of niet naar de uitvaart?

Wel of niet naar de uitvaart gaan? Soms is het lastig inschatten of je wel/niet naar de uitvaart moet gaan. Wij schetsen enkele veel voorkomende situaties waarbij vaak twijfel ontstaat en geven advies.

rouwverwerking tips

10 rouwverwerking tips

Iedereen rouwt op zijn eigen manier, voor de een is het wat moeilijker dan voor de ander om er weer een beetje bovenop te komen. Een goed rouwproces kan hier bij helpen. Wij hebben daarom een lijst opgesteld met 10 rouwverwerking tips om je hierbij te helpen.

natuurlijk herdenken

Herdenken voor natuurliefhebbers

Een paar mogelijke, mooie manieren om een overleden dierbare te gedenken liggen in de natuur om ons heen. Wij geven tips voor natuurlijk herdenken. Heb je er bijvoorbeeld wel eens gedacht om met de as van een dierbare een boom te laten groeien?

symboliek van rouwbloemen

De symboliek van rouwbloemen

Vaak worden er rouwbloemen gegeven als iemand een dierbare is verloren. Maar wat is de symboliek van rouwbloemen? Wij vertellen je meer over de symbolische betekenis van diverse bloemen die je kunt geven. Dit kan helpen bij het keuzeproces!

Plan de uitvaart online

Maak vandaag nog gebruik van onze gratis planning tools voor de uitvaart.

Meer informatie
sterfbed belofte

Een sterfbed belofte; hoe ga je hier mee om?

Een belofte doen aan het sterfbed is een emotioneel en moeilijk moment. Lees hier wat een sterfbed belofte is en hoe je er mee om gaat. Moet je de belofte bijvoorbeeld nakomen? Op deze en andere vragen geven we antwoord.

huisdieren bij rouwverwerking

De rol van huisdieren bij rouwverwerking

Ze zijn altijd vrolijk en staan klaar voor een knuffel: de rol van huisdieren bij rouwverwerking neemt een steeds belangrijkere plek in. Lees hier hoe een huisdier bij kan dragen aan het verwerken van verdriet.

rouwadvertentie plaatsen

Een rouwadvertentie plaatsen: hoe werkt dat?

Een rouwadvertentie plaatsen is misschien niet van deze tijd, maar je komt ze nog dagelijks tegen in de krant. Maar wanneer plaats je deze en waar moet je dan op letten? Wij vertellen het!

rust tijdens het rouwproces

Hoe vind je rust tijdens het rouwproces?

Wanneer je rouwt komt er een hoop op je af. Maar hoe vind je rust tijdens het rouwproces? Het is belangrijk om hier bij stil te staan omdat je de rust juist dan hard nodig hebt. Wij geven in dit artikel een vijftal tips die je kunnen helpen om aan voldoende rust te komen.

overlijden in het buitenland

Wat te doen bij een overlijden in het buitenland?

Bij een overlijden in het buitenland moet je ondanks allerlei emoties ineens heel veel regelen. Wij helpen je op weg en leggen in een aantal simpele stappen uit waar je allemaal op moet letten, wat je moet doen en waar je terecht kunt voor hulp.

mindfulness bij rouw

Leven in het nu: Mindfulness bij rouw

Een manier van verwerken is het toepassen van mindfulness bij rouw, waardoor verdriet een plekje krijgt en je weer met beiden benen in het nu staat.

Alleen op vakantie na een verlies

Voor het eerst alleen op vakantie na een verlies

Alleen op vakantie na een verlies is een grote stap, maar wel eentje die voor positieve verandering kan zorgen. Hoe pak je dit aan? Wij geven tips.

 misverstanden over rouw- en verliesverwerking

Tien misverstanden over rouw- en verliesverwerking

Rouw kent verschillende uitingsvormen en iedereen heeft een andere kijk op hoe het verlies moet worden verwerkt. Er bestaan heel wat misverstanden over rouw- en verliesverwerking. We hebben de 10 meest voorkomende misverstanden uitgelicht.

Wat kun je doen als je huisdier is overleden?

Wat kun je doen als je huisdier is overleden?

Wat kun je doen als je huisdier is overleden? Kies je voor cremeren of begraven of iets anders? Om je een beetje op weg te helpen geven we informatie over de verschillende opties waar je uit kunt kiezen als je huisdier komt te overlijden.

iemand in rouw steunen

Iemand in rouw steunen: acht tips

Iemand in rouw steunen kan moeilijk zijn. Je weet niet waar de rouwende behoefte aan heeft, maar je wilt toch laten blijken dat je klaar staat voor hem of haar. Lees onze 8 tips.

Een overleden dierbare gedenken tijdens feestdagen

Hoe kan je een overleden dierbare gedenken tijdens feestdagen?

Een overleden dierbare gedenken tijdens feestdagen en speciale gelegenheden kan erg moeilijk zijn. Denk aan verjaardagen, een bruiloft of andere bijzondere dagen. Vind hier inspiratie om een dierbare op een mooie manier te gedenken tijdens deze speciale gelegenheden.

Dingen die je kunt zeggen tegen iemand in rouw

Dingen die je kunt zeggen tegen iemand in rouw

De juiste troostwoorden vinden voor iemand in rouw blijft moeilijk. Bekijk daarom onze lijst met dingen die je kunt zeggen tegen iemand in rouw. Wij hebben 6 goede tips.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje