Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

eenzaamheid

5 tips tegen eenzaamheid

Nadat er iemand overlijdt die dierbaar voor je was dan kun je je daarna onwijs eenzaam voelen. Daarom geven wij 5 tips tegen eenzaamheid.

series over de dood

5 series over de dood die je gezien moet hebben

De laatste jaren zijn rouw en de dood (gelukkig) onderwerpen waar steeds meer over gesproken wordt. Om die reden lichten wij 5 series over de dood en rouw uit.

Zo blijf je iemand in rouw steunen

Zo blijf je iemand in rouw steunen

In het begin krijgt iemand in rouw ontzettend veel steun van naasten. Maar na verloop van tijd kan dat veranderen. Zo blijf je iemand in rouw steunen.

reacties

Veelvoorkomende lichamelijke en emotionele reacties bij verlies

Na een groot verlies voel je zoveel verschillende dingen tegelijkertijd waardoor het kan zijn dat je niet jezelf voelt. Dit zijn veelvoorkomende lichamelijke en emotionele reacties die je meemaakt na verlies.

jongvolwassenen

Waarom er (meer) aandacht nodig is voor jongvolwassenen in rouw

Jongvolwassenen ondervinden een hoop problemen nadat zij een groot verlies meemaken. Toch blijft deze groep op de achtergrond als het gaat om aandacht in de media.

collega in rouw

Wat zeg je (niet) tegen een collega in rouw?

Er zijn veel vragen omtrent rouw op de werkvloer. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een collega in rouw? En wat zeg je (niet) tegen een collega in rouw? Wij hebben 7 tips!

Candle Portrait

Een bijna magische manier van herdenken

Met Candle Portrait creëert Nanette Smeets een bijna magische manier van herdenken. Zij vertelt ons hoe waardevol een Candle Portrait kan zijn voor nabestaanden.

rouwreis

De voordelen van een rouwreis

Een rouwreis is zoals de naam al aangeeft een reis voor mensen die in rouw zijn. Bij een rouwreis is de reis gericht op rouwverwerking na het verlies van een dierbare.

rouwproces

Waarom is een uitvaart belangrijk voor het rouwproces?

Waarom is een uitvaart belangrijk voor het rouwproces? Wij lichten in dit artikel enkele punten toe die belangrijk kunnen zijn voor een goed begin van het rouwproces .

nieuwe jaar ingaan na een verlies

Het nieuwe jaar ingaan na een verlies: 7 tips

Het nieuwe jaar ingaan na een verlies is niet makkelijk. Om je er een beetje doorheen te helpen hebben wij 7 tips op een rij gezet voor hoe je het nieuwe jaar in kan gaan na een verlies.

rouw en vakantie

Rouw en vakantie: hoe ga je hier mee om?

Ga je voor het eerst weer op vakantie zonder die speciale persoon die je zo moet missen en weet je niet zo goed hoe je met rouw en vakantie om kunt gaan? Lees dan onze tips.

boeken en films voor tijdens kerst

Zes boeken en films voor tijdens de kerst als je in rouw bent

Er zijn genoeg mooie en interessante boeken en films die je kunnen helpen om je rouwgevoelens tijdens de kerstdagen even aan de kant te zetten. Wij hebben een lijstje gemaakt.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje