0

Uitvaartverzekering & meer

In Nederland heeft 70 % een uitvaartverzekering afgesloten. Wat is een uitvaartverzekering precies en wanneer moet je die afsluiten? We geven uitleg over uitvaartverzekeringen en meer. Zo vertellen we bijvoorbeeld ook over de kosten van een uitvaart. Lees alle praktische informatie in onderstaande artikelen.

testament

Verouderd testament zorgt voor vervelende situatie

De 80-jarige Betsy kan niet bij haar eigen geld vanwege een verouderd testament van haar overleden echtgenoot Cees, waarmee zij 16 jaar getrouwd is geweest. Lees meer

zaken die je direct na overlijden moet regelen

Zaken die je direct na overlijden moet regelen

Direct na overlijden zijn er verschillende belangrijke zaken die je moet regelen. Maar waar begin je? Wij hebben een stappenplan opgesteld voor zaken die je direct na overlijden moet regelen.

camera-beveiliging-uitvaart beveiliging-uitvaart beveiliging

Een inbraak tijdens de uitvaart voorkomen

Wist je dat er tijdens de uitvaart regelmatig wordt ingebroken bij de nabestaanden? Een inbraak tijdens de uitvaart voorkomen kan op diverse manieren. Wij geven een aantal handige uitvaartbeveiliging tips die hierbij kunnen helpen.

Woning leegruimen na een overlijden

Woning leegruimen na een overlijden

Een woning leegruimen na een overlijden is een lastige klus. Het is niet alleen veel werk, maar kan ook emotioneel zwaar zijn. Om je hierbij te helpen geven wij je tips en informatie.

Belangrijke wachtwoorden en accounts na overlijden

Digitale erfenis: wachtwoorden en accounts na overlijden

Wij vertellen je waarom het belangrijk is om stil te staan bij je digitale erfenis en hoe je wachtwoorden en accounts na overlijden kunt overdragen aan jouw nabestaanden.

je eigen uitvaart voorbereiden checklist

Je eigen uitvaart voorbereiden: checklist

Je eigen uitvaart voorbereiden kan met behulp van een checklist. Om je op weg te helpen hebben wij een handige checklist samengesteld. Lees meer.

digital life legacy

Digital Life Legacy - Winnaar Dutch Funeral Awards 2022-2024 in de categorie 'Innovatie'

Digital Life Legacy won de Dutch Funeral Awards 2022-2024 in de categorie 'Innovatie'.

roos op kist

Een gemeentelijke uitvaart: wat is dat?

Als een overledene niemand heeft om de uitvaart te organiseren en/of financieren is de gemeente wettelijk verplicht om dit te doen. Dit wordt een gemeentelijke uitvaart genoemd. Lees meer.

uitvaartvereniging

Wat doet een uitvaartvereniging?

In dit artikel leggen we uit wat een uitvaartvereniging doet en wat het verschil is tussen een uitvaartvereniging en een uitvaartverzekeraar.

nabestaandenuitkering

Alles over de nabestaandenuitkering

Als iemand overlijdt kan dit financiële gevolgen hebben voor de partner en de kinderen. Zij kunnen in aanmerking komen voor een nabestaandenuitkering. Lees meer.

sparen

Uitvaartkosten: sparen of verzekeren?

Als je jouw naasten niet wilt opzadelen met de uitvaartkosten wanneer je komt te overlijden, dan kun je nu alvast maatregelen nemen. Zelf sparen of een uitvaartverzekering afsluiten bijvoorbeeld. Lees meer.

Digitale Bewustwording

Kennisbijeenkomst Digitale Bewustwording

Kom tijdens het Funeral Fair Festival op 2 en 3 juli naar de Kennisbijeenkomst Digitale Bewustwording. Nubia Smits van Digitale Nalatenschap vertelt je alles over de digitale informatie die na overlijden achterblijft.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje