Uitvaartverzekering & meer

In Nederland heeft 70 % een uitvaartverzekering afgesloten. Wat is een uitvaartverzekering precies en wanneer moet je die afsluiten? We geven uitleg over uitvaartverzekeringen en meer. Zo vertellen we bijvoorbeeld ook over de kosten van een uitvaart. Lees alle praktische informatie in onderstaande artikelen.

de rol van een notaris

Wat is de rol van een notaris voor of na overlijden?

Wat is de rol van een notaris voor of na overlijden? Als iemand overlijdt komt er veel op je af. Naast het regelen van de uitvaart moet er ook op financieel en juridisch gebied veel geregeld worden. Een notaris kan jou hier goed bij helpen. Wij vertellen je wat hij kan doen.

uitvaart in het buitenland

Een uitvaart in het buitenland regelen

Wat nu als jijzelf of een dierbare de wens heeft om de uitvaart in het buitenland plaats te laten vinden? Dan is het handig om je goed in te lezen in wat je zoal moet regelen en uitzoeken. Wij vertellen je er alles over.

geen testament

Geen testament: wat gebeurt er dan met de erfenis?

Als de overledene geen testament heeft opgesteld, hoe zit het dan met de verdeling van de erfenis? Wij leggen uit hoe de verdeling er dan uitziet en waar je op moet letten.

Nabestaandenzorg begint bij het leven

Nabestaandenzorg begint bij leven

Bij de Stichting Nabestaandenzorg Amsterdam kun je terecht voor het opstellen van een levenstestament, zorgvragen bij overlijden en juridisch advies.

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden....Waarom zou je dat nu al doen? Zo voorkom je dat je nabestaanden worden opgescheept met jouw 'digitale erfenis' als je komt te overlijden, en dat je ongewenst online 'doorleeft'. Wij vertellen je in dit artikel per social medium wat je nu al kunt regelen.

wanneer vindt de uitvaart plaats

Wanneer vindt de uitvaart plaats?

Wanneer vindt de uitvaart plaats? Deze vraag komt vaak voor. Er zijn wettelijke regels opgesteld voor de termijn waarbinnen de uitvaart moet plaatsvinden. Maar er zijn hier ook weer uitzonderingen op. Wij vertellen je er alles over.

Ben je op zoek naar een mooie maar vooral inspirerende rouwreis, waarbij je door middel van professionele coaching verder in je rouwproces komt. Meld je dan snel aan!

Meer informatie
6 vragen en antwoorden over uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering: vijf vragen en antwoorden

Wat is een uitvaartverzekering? Wat kost een uitvaartverzekering? Ben ik verplicht een uitvaartverzekering te nemen? Waarom zou ik dat wel of niet doen? Deze en andere vragen over de uitvaartverzekering worden beantwoord in dit artikel.

uitvaartondernemer kiezen

De juiste uitvaartondernemer kiezen

De juiste uitvaartondernemer kiezen kan best lastig zijn, want waar moet je op letten? Wij vertellen je waar je op kunt letten bij het kiezen van de juiste uitvaartondernemer.

Woning leegruimen na een overlijden

Woning leegruimen na een overlijden

Een woning leegruimen na een overlijden is een lastige klus. Het is niet alleen veel werk, maar kan ook emotioneel zwaar zijn. Om je hierbij te helpen geven wij je tips en informatie.

Wat gebeurt er met je huisdier als je overlijdt

Wat gebeurt er met je huisdier als je overlijdt?

Wat gebeurt er met je huisdier als je overlijdt? Lees hier wat je nu alvast kunt regelen met betrekking tot de toekomst van je huisdier. Zo hoeven je nabestaanden hierover niet te beslissen en weet je zeker dat jouw huisdier goed terecht komt, mocht je komen te overlijden.

over de dood praten

Zes excuses om niet over de dood te praten

Over de dood praten kan lastig zijn en daarom worden er vaak excuses gemaakt om het onderwerp te vermijden. Lees hier de zes meest gebruikte excuses en ook de tegenargumenten die wij aandragen.

administratieve en financiële zaken regelen voor overlijden

Administratieve en financiële zaken regelen voor overlijden

Administratieve en financiële zaken regelen voor overlijden? Wij vertellen je hoe je dit op orde kan brengen en waarom het handig is om te doen. Bekijk onze zes tips.

uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekeraar met een sterk regionaal karakter

In de wereld van de uitvaartverzekeringen heb je verschillende aanbieders. Nuvema is daar eentje van, maar wel een die het allemaal net iets anders aanpakt.

Checklist voor het regelen van de uitvaart

Checklist voor het regelen van de uitvaart

Wat moet je regelen bij het overlijden van een dierbare? Deze checklist voor het regelen van de uitvaart biedt ondersteuning. We geven tips waar je op moet letten vlak na het overlijden, maar ook voor een uitvaart regelen en voor na afloop van de uitvaart.

Betaalbare uitvaart

Tips voor een betaalbare uitvaart

Iedereen verdient een mooi en waardig afscheid, maar niet iedereen heeft evenveel geld te besteden. Wij geven je tips voor een betaalbare uitvaart.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje