Uitvaartverzekering & meer

In Nederland heeft 70 % een uitvaartverzekering afgesloten. Wat is een uitvaartverzekering precies en wanneer moet je die afsluiten? We geven uitleg over uitvaartverzekeringen en meer. Zo vertellen we bijvoorbeeld ook over de kosten van een uitvaart. Lees alle praktische informatie in onderstaande artikelen.

Over de dood praten

Zes excuses om niet over de dood te praten

Over de dood praten kan lastig zijn en daarom worden er vaak excuses gemaakt om het onderwerp te vermijden. Lees hier de zes meest gebruikte excuses en ook de tegenargumenten die wij aandragen.

wilsverklaring

Het belang van een wilsverklaring bij euthanasie

Wij vertellen je wat meer over het belang van een wilsverklaring bij euthanasie en geven tips voor het opstellen hiervan.

Nabestaandenzorg begint bij het leven

Nabestaandenzorg begint bij leven

Bij Nabestaandenzorg en Advies Amsterdamkun je terecht voor het opstellen van een levenstestament, zorgvragen bij overlijden en juridisch advies.

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden....Waarom zou je dat nu al doen? Zo voorkom je dat je nabestaanden worden opgescheept met jouw 'digitale erfenis' als je komt te overlijden, en dat je ongewenst online 'doorleeft'. Wij vertellen je in dit artikel per social medium wat je nu al kunt regelen.

uitvaartplanning

Uitvaartplanning; waar kun je aan denken?

Je bent er misschien nog niet van op de hoogte, maar uitvaartplanning brengt meer voordelen met zich mee dan je zou denken. Wij helpen je op weg.

uitvaart voorbereiden

Je eigen uitvaart voorbereiden: tips en adviezen

Een uitvaart voorbereiden begint met het vastleggen van jouw uitvaartwensen. Wij vertellen je wat de voordelen hiervan zijn en geven tips en adviezen bij het voorbereiden van de uitvaart.

palliatieve zorg

Wat is palliatieve zorg?

Als iemand ongeneeslijk ziek is, wordt hem of haar palliatieve zorg verleend. Wij vertellen je wat meer over palliatieve zorg en wat er allemaal bij komt kijken.

vragen over de erfenis

13 veelgestelde vragen over de erfenis

Rondom de erfenis kunnen nog wel eens onduidelijkheden ontstaan. In dit artikel beantwoorden wij veelgestelde vragen over de erfenis om deze onduidelijkheden op te helderen.

digitale erfenis

De digitale erfenis: wat is dat en hoe regel je dit?

Tegenwoordig deel je heel wat informatie online en bewaar je veel gegevens digitaal. Maar wat gebeurt hiermee als je komt te overlijden? Wij vertellen je alles wat je moet weten over de digitale erfenis.

waarom een testament

Waarom een testament en wat zet je hierin?

Je hebt vast wel eens gehoord over het belang van een testament, maar waarom een testament en wat zet je hierin? Wij beantwoorden deze vragen en geven tips bij het opstellen van een testament.

Verlof bij overlijden

Verlof bij overlijden: wat mag je verwachten?

Het regelen van de uitvaart van je dierbare kost veel voorbereiding. Als werknemer kun je verlof bij overlijden aanvragen. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Kosten van de uitvaart

Kosten van de uitvaart op een rij

Wij praten je bij over de kosten van de uitvaart per onderdeel. Wist je bijvoorbeeld dat een begrafenis duurder is dan een crematie? Bekijk de kosten hier.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje