0

Ecologisch

De vraag naar een ‘groene’ of ecologische uitvaart groeit en daardoor is het aanbod zeer divers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kist of wade die gemaakt is van duurzaam materiaal. En een zogenaamde rouwfiets in plaats van een auto regelen.

Wil je dat RememberMe voor jou een ecologische uitvaart regelt? Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees hieronder alle artikelen over de ecologische uitvaart

Ecologische uitvaart

Een ecologische uitvaart: tips en ideeën

Ben je een natuurliefhebber en zou je de uitvaart op een ecologisch verantwoorde wijze willen inrichten? Bekijk dan onze tips voor een ecologische uitvaart.

eeuwige rust

Eeuwige rust voor natuurliefhebbers

Urnengedenkparken zijn een relatief nieuw fenomeen in Nederland. Eeuwige rust is wat de overledenen hier krijgen. De urn wordt begraven in de natuur en hierbij staat duurzaamheid centraal.

Natuurbegraafplaats

Alles over de natuurbegraafplaats

De traditionele begraafplaats kennen we allemaal wel, maar heb je ook al eens gehoord van de natuurbegraafplaats? Mooi en ecologisch verantwoord.

Memorabele keien als condoleanceboek

Memorabele keien als condoleanceboek

Vraag gasten tijdens de uitvaart hun boodschap op een kei te zetten. Memorabele keien als condoleanceboek past goed als je iets anders wilt.

'Volledige oplosbaarheid is onze missie'

'Volledige oplosbaarheid is onze missie'

Lux Compagnie is een bedrijf dat duurzaam begraven als missie ziet. Productontwikkelaar Joost Romeyn legt de visie van zijn innovatieve bedrijf uit.

resomeren

Resomeren: een duurzaam alternatief voor begraven en cremeren?

Resomeren is een duurzaam alternatief voor cremeren en begraven. Wat is resomeren precies en is dit al toegestaan in Nederland?

Waar en waarin wil de kistenmaker begraven worden?

Waar en waarin wil de kistenmaker begraven worden?

Lees de blog van Joost Romeyn waarin hij vertelt hoe en waar hij als kisten- en barenmaker zelf begraven zou willen worden. Hij gaat in op natuurbegraven.

Uitvaart per fiets

Uitvaart per fiets voor natuurliefhebster Emmy

De hoogbejaarde overleden Emmy Bloemhard kreeg zaterdag een toepasselijke uitvaart in haar woonplaats Baarn: een uitvaart per fiets.

dieren op je uitvaart

Dieren op je uitvaart: vier mogelijkheden

Als dierenvriend kan het fijn zijn om met dieren je afscheid vorm te geven. Wij geven je vijf mogelijkheden om dieren op je uitvaart te betrekken.

uitvaart per boot

Uitvaart per boot: een afscheid over water

Is er gekozen voor een uitvaartlocatie die is omringt met water? Dan is het een mooi idee om het vervoer van de uitvaart per boot te doen bijvoorbeeld.

Een duurzaam begin...

Een duurzaam begin...

Jaap de Korte maakt duurzame kisten en is overledenenverzorger. Hij schrijft voor RememberMe.nl over multi culturele uitvaarten die hij meemaakt.

biologische urnen

Voorbeelden van biologische urnen

Ja, ze bestaan: biologische urnen. Zo weet je zeker dat jouw afscheid niet alleen mooi is, maar ook nog eens biologisch verantwoord.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje