Inspiratie & Informatie over uitvaart en rouw

Wil je meer weten op het gebied van uitvaart en rouw? Dagelijks plaatsen we hier de nieuwste tips, trends en informatie over uitvaart en rouw. Maar ook vind je hier gastblogs, mooie quotes en gedichten en nog veel meer. Laat je inspireren!

Meer inspiratie en informatie artikelen

Uitvaartthema's

Wil je weten hoe je een persoonlijke uitvaart invulling kunt geven? Bekijk dan eens onze uitvaartthema's. Per thema geven we tips, informatie en voorbeelden. Ontdek welke stijl bij jou past.

Ben je op zoek naar een mooie maar vooral inspirerende rouwreis, waarbij je door middel van professionele coaching verder in je rouwproces komt. Meld je dan snel aan!

Meer informatie

Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.

Meer gastblogs

Gedichten

Woorden kunnen heel treffend samenkomen in de vorm van een gedicht. Ze kunnen je raken, herkenning oproepen en een stukje troost bieden. Wij verzamelden de mooiste gedichten over rouw en verlies.

Herscheppen

Herscheppen

Weet je, ik ga het heelal herscheppen,met de planeten als bouquet.Om jouw allermooiste ster,in het midden neer te zetten. Elke avond ga ik kijken.Stuur ik jou een regenboog.Zodat je weet dat ik je mis,omdat jij bij mij vandaan vloog. Ik ga de hemel ook verplaatsen.Op aarde is nog een plekje vrij. Jouw afdruk in mijn hart,blijft dan voor eeuwig dichtbij. Elk moment ga ik omarmen.Geef ik jou een warme lach.Zodat je weet dat ik je liefheb,zoals die allerlaatste dag. Ik herschep mijn aards bestaan.Met daarin een bijzondere plaats.Waarin jij altijd aanwezig blijft,terwijl het leven verder gaat. Karin Anbergen

Onsterfelijk

Onsterfelijk

Een geur, een bloem, een liedverzachten het gemis en verdriet.Op de meest onverwachte momentenbrengt het je steeds weer terug bij mij.Door al deze dingen blijf je altijd dichtbij.Het lijken wel seintjes van jou...Ik wil het gewoon graag geloven,omdat ik nog steeds van je hou.Ilone Krukkert

Tranen

Tranen

Dikke droppen drommen samentot een donderwolk verdriet.Mijn blik verduisterd door de tranen,die hij -verzadigd- plots vergiet. Toch zal het mij nooit werkelijk deren,het heeft me immers ook iets gebracht.Want elke bui weet mij te leren;ik ben zoveel sterker dan ik dacht. Caroline Duisings (BalansDans)

miljoenen sterren

Miljoenen sterren

Onder een dak van miljoenen sterrengekoesterd in het licht van de stralende maanlees ik duizenden berichtjes en hoor ik fluisterend jouw naam.Iedere ster brengt zo zijn boodschapaan herinneringen mee.Aan de dagen die we hadden en de dingen die je deed.Elk signaal omarm ik met blijdschap ook al is het nog zo klein.Want het zegt me met zoveel liefdedat je altijd in mij zult zijn. Karin Anbergen

Bekijk alle gedichten

Quotes

Wekelijks plaatsen we mooie quotes over rouw en verlies. Allemaal even mooi en treffend. Laat je meevoeren door mooie woorden...

"I have an angel watching over me. I call him dad"

"Our souls never say goodbye"

"The song has ended but the melody lingers on"

"Soms is er zo veel te voelen maar zo weinig om te kunnen zeggen"

Bekijk alle Quotes
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje