Inspiratie & Informatie over uitvaart en rouw

Wil je meer weten op het gebied van uitvaart en rouw? Dagelijks plaatsen we hier de nieuwste tips, trends en informatie over uitvaart en rouw. Maar ook vind je hier gastblogs, mooie quotes en gedichten en nog veel meer. Laat je inspireren!

Meer inspiratie en informatie artikelen

Uitvaartthema's

Wil je weten hoe je een persoonlijke uitvaart invulling kunt geven? Bekijk dan eens onze uitvaartthema's. Per thema geven we tips, informatie en voorbeelden. Ontdek welke stijl bij jou past.

Ben je op zoek naar een mooie maar vooral inspirerende rouwreis, waarbij je door middel van professionele coaching verder in je rouwproces komt. Meld je dan snel aan!

Meer informatie

Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.

Meer gastblogs

Gedichten

Woorden kunnen heel treffend samenkomen in de vorm van een gedicht. Ze kunnen je raken, herkenning oproepen en een stukje troost bieden. Wij verzamelden de mooiste gedichten over rouw en verlies.

De liefde maakt ons

De liefde maakt ons

De liefde is zoveel meer dan glorie.Niet enkel feest en euforie.De liefde kent haar angst en zorgen.Soms in verdriet of strijd verborgen.Een stille traan als relikwie. De liefde maakt ons, potverdorie,zo ontzettend kwetsbaar, klein.Maar juist daarmee leert zij ons morgen mild en teder sterk te zijn. Caroline Duisings (BalansDans)

de rode draad

De rode draad

Als een rode draadslinger jij door mijn dag.Ik verbind jou met mijn leven,met mijn ademhaling, met mijn hartslag. Ik voel je wanneer ik slaap.Ik ervaar je wanneer ik waak.Ik weet dat deze snaarjouw afwezigheid tastbaar maakt. Ik weef in grootse stilte.Ik geef ruimte aan mijn tranen.Ik leef verder met jouw liefde.Ik zweef met jou in mijn bestaan. Prachtige rode draad.Ik neem je op in mijn tijd.Ik vlecht een nieuwe weg.In alles voel ik jouw aanwezigheid. Karin Anbergen

Nieuwe horizon

Nieuwe horizon

Languit gestruikeld bezweken,viel ik door de last van rouw.Terwijl ik met moed en kracht,het leven weer omarmen zou. Vastberaden ging ik voort,op weg naar een nieuwe horizon.Totdat mijn lichaam mij vertelde,dat het zo niet langer kon. Ik strompelde en de grond was hard.De pijn sneed dwars door mijn ziel.De tranen gleden als vanzelf.Het was goed dat ik eindelijk viel. Nu was ik klaar voor de emotie.Ik vluchtte niet meer langer voort.Het werd tijd dat mijn verdriet,door mijn wezen werd gehoord. Ik huilde en ik verzachtte.Ik huilde en ik liet me gaan.Ik heb de bodem aangeraakt,ben toen ook weer opgestaan… Karin Anbergen

Geworteld diep in mij

Geworteld diep in mij

Ik ben zó blij dat ik je heb gekenden dat je nog altijd bij me bent.Je bent voor altijd in mijn harten in mijn gedachten.Ook al voel ik me soms zó alleen.In de eenzame nachtenvind ik je steeds terug in alles om me heen.En ook al heb ik vaak verdriet,alle mooie herinneringen blijven altijd bij me.Die zal ik altijd koesteren.Nee die vergeet ik niet. Ilone Krukkert

Bekijk alle gedichten

Quotes

Wekelijks plaatsen we mooie quotes over rouw en verlies. Allemaal even mooi en treffend. Laat je meevoeren door mooie woorden...

"Ik draag je bij me tot ik je weer zie"

"Het zijn de kleinste herinneringen, die je een leven lang bijblijven"

"When grief is deepest, words are fewest"

"I loved you like there was no tomorrow and then one day there wasn't."

Bekijk alle Quotes
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje