Inspiratie & Informatie over uitvaart en rouw

Wil je meer weten op het gebied van uitvaart en rouw? Dagelijks plaatsen we hier de nieuwste tips, trends en informatie over uitvaart en rouw. Maar ook vind je hier gastblogs, mooie quotes en gedichten en nog veel meer. Laat je inspireren!

Meer inspiratie en informatie artikelen

Uitvaartthema's

Wil je weten hoe je een persoonlijke uitvaart invulling kunt geven? Bekijk dan eens onze uitvaartthema's. Per thema geven we tips, informatie en voorbeelden. Ontdek welke stijl bij jou past.

RememberMe.nl tipt

Wil je een bijzondere kist? Kijk dan eens naar de kunstzinnige collectie van Beerenberg.

Meer informatie

Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.

Meer gastblogs

Gedichten

Woorden kunnen heel treffend samenkomen in de vorm van een gedicht. Ze kunnen je raken, herkenning oproepen en een stukje troost bieden. Wij verzamelden de mooiste gedichten over rouw en verlies.

Niet vergeten

Niet vergeten

Als ik niet meer iedere dag huil en lach en vrolijk benGeniet van de gewone of de mooie dingen die het leven biedenDan ben ik je niet vergetenAls ik alleen of met vrienden op vakantie ga of uitstapjes maakEn als ik even niet aan je denk zoals ik afgelopen jaar heb gedaanDan ben ik je niet vergetenAls ik droom en intens beleefhoe leuk en fijn het wasWij samenEn voel wat een geluk het wasDat wij……wij warenDat ben ik niet vergeten Je weet dat ik jou en mezelftijdens de laatste dagen van jouw levende belofte heb gedaan om de ruimte te nemenen te wennen aan het leven zonder wijDat ben ik niet vergeten Dat ik van het leven mag genietenVan alles dat er nog is, ook zonder jouMet af en toe een traanOf een glimlach bij een herinnering Die wordt gedeeldDat ben ik niet vergeten Dat ik ontroerd mag rakenwanneer ik bij het sluiten van mijn ogenjouw stem en lach in gedachten hoorOf als het lijkt, alsof ik naast je staAls ik jouw geurtje ruikbij het openen van de kledingkast Dat ben ik niet vergeten Ik neem je meeIn heel mijn zijn en in mijn hartTerwijl ik geniet van het prachtige levenZoals ik jou en mezelf heb beloofd...Ik zal je nooit vergeten Monique van Poeteren

Kleine momenten

Kleine momenten

Het leven is soms best ingewikkeld. En lang niet altijd even fijn... Je moet voor dingen knokken. En helaas doen veel dingen je pijn. Maar er zijn ook best veel van die leuke momenten die je laten lachen. En dat is zó fijn, dat doet je echt goed. Want die kleine momenten zijn zo belangrijk, die geven je weer kracht en een beetje moed. Ilone Krukkert

pure schat

Pure schat

Als het leven lijkt te laten,verloren in de ledigheid,uur en tijd niet meer dan maten,partners in deeenzaamheid. Zoek dan onder alle lagennaar die stille pure schaten weet je-desondanks- gedragen; het leven heeft jelief gehad. Caroline Duisings (Balansdans)

Licht

Licht

Dat dit licht mag stralenover jouw laatste reis hier vandaan. Een reis naar een oordwaar het fijn is, waar geen pijn is. Waar ruimte is en nabijheidvan wie ons heeft gemaakt,ver weg en zo dichtbij. Want ook al ben je weg,verdwenen ben je niet.Je leeft in ons voort,vergroeid in ons hart... Samen voor altijd.Moge het zo zijn. Simone Snakenborg   * Tip: aan het begin van een afscheidsdienst kan je kaarsen aansteken rond de overledene. Dit ritueel kan worden afgesloten met bovenstaand gedicht.

Bekijk alle gedichten

Quotes

Wekelijks plaatsen we mooie quotes over rouw en verlies. Allemaal even mooi en treffend. Laat je meevoeren door mooie woorden...

"Our souls never say goodbye"

"The song has ended but the melody lingers on"

"Soms is er zo veel te voelen maar zo weinig om te kunnen zeggen"

"You are the most beautiful thing I keep inside my heart"

Bekijk alle Quotes
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje