0
Terug naar overzicht

Gemeente Rotterdam

Klanten
beoordeling
0,0

Rotterdam is een stad van verscheidenheid. Een smeltkroes van culturen, geloven en eigenzinnigheid. Deze diversiteit zien we terug op de Rotterdamse begraafplaatsen en het crematorium. Elke begraafplaats heeft een eigen sfeer, uitstraling en mogelijkheden. U kunt een begraafplaats kiezen die bij u en de overledene past.

Persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat u op persoonlijke wijze afscheid kunt nemen. Uw wensen staan centraal. Zo is het mogelijk de overledene bij ons op te baren en rouwbezoek te ontvangen. De Witte Kapel op Hofwijk is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor. Wij werken samen met uitvaartondernemers. U kunt uw wensen en de mogelijkheden voor de plechtigheid met hen bespreken, maar u kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

De Rotterdamse gemeentelijke begraafplaatsen
1.Begraafplaats Crooswijk
Begraafplaats Crooswijk werd in 1832 gesticht en is de oudste gemeentelijke begraafplaats. De begraafplaats is met haar vele monumenten en afwisselende flora en fauna ook een mooi groen- en gedenkpark. Het is mogelijk om een culturele en groene route te bewandelen op de begraafplaats.

2.Begraafplaats en Crematorium Hofwijk
Bijzonder op deze sfeervolle begraafplaats zijn de monumenten voor mensen die hun lichaam na overlijden aan de wetenschap doneren en voor te vroeg geboren en overleden kinderen. Hofwijk biedt de service om u te begeleiden in uw keuze voor een passende asbestemming.

3.Begraafplaats Hoek van Holland
Deze begraafplaats is rustig gelegen aan de rand van een fraai bos- en duingebied. Op de begraafplaats vindt u bijzondere herdenkingsmonumenten in de vorm van tulpen en kastanjes om as in te plaatsen.

4.Zuiderbegraafplaats
De Zuiderbegraafplaats is de grootste gemeentelijke begraafplaats op de linker Maasoever. Met zijn mooie paden en lanen doet het denken aan een park. De locatie biedt vele mogelijkheden voor allerlei culturen en geloofsovertuigingen.

5.Begraafplaats Pernis
De kleine en intieme begraafplaats Pernis werd in 1914 gesticht. De karakteristieke dorpssfeer zorgt voor een rustige sfeer.

6.Begraafplaats Rozenburg
De begraafplaats ligt midden in Rozenburg en dateert uit 1868. Naast de begraafplaats ligt een particulier rouwcentrum. Op Rozenburg zijn urnentuinen, een columbarium en een strooiveld.

7.Begraafplaats Oudeland
Begraafplaats Oudeland in Hoogvliet is een groene, ingetogen plek voor nabestaanden om de gedenkplek van hun dierbaren te bezoeken.

Naast deze zeven locaties heeft de gemeente Rotterdam nog vier begraafplaatsen in beheer:
Oud-Hoogvliet, Oud-Overschie, Oud-Schiebroek en Oud-Pernis. Op deze begraafplaatsen zijn uitsluitend bijzettingen mogelijk.

Openingstijden begraafplaatsen:
Van maandag tot en met zaterdag: van 08.00 uur – 16.00 uur
Op zon- en feestdagen: van 10.00 uur – 16.00 uur

Openingstijden balie begraafplaatsen, balie crematorium en het administratiekantoor:
Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur – 13.00 uur

Openingstijden asbestemmingsruimte crematorium Hofwijk:
Van maandag tot en met vrijdag: van 09.00 uur – 16.00 uur

Bekijk ons ook op;

https://instagram.com/Uitvaart_010

 

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Kerkhoflaan 1, 3034 TA, Rotterdam

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Gemeente Rotterdam voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Kerkhoflaan 1, 3034 TA, Rotterdam
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje