0
Terug naar overzicht

Kasteel Coevorden

Klanten
beoordeling
0,0

Het Kasteel Coevorden stamt uit de elfde eeuw. De naam Coevorden is ontleend aan de voorde waardoor sinds jaar en dag het vee (koeien) werd gedreven. In 1046 stichtte de bisschop van Utrecht op deze route een kunstmatige heuvel, een zogenaamde motte, als versterking vanwaar de handelsweg vanuit Duitsland naar Groningen en Friesland kon worden bewaakt.

De tolheffing bij deze passage door de moerassen van Coevorden gaf menig conflict tussen de kasteelheer van Coevorden en de landsheer van Utrecht. Aan de voet van het Kasteel groeide een nederzetting van handswerklieden uit tot een stadje; Coevorden. Omgeven door een groene oase van rust is het Kasteel, met al zijn verschillende zalen, restaurant, kookstudio en nabijgelegen hotel de ultieme plek voor uw evenement, trouwerij, congres of vergadering.

De onlangs afgeronde renovatie van het Kasteel is gebeurd met oog voor authentieke details en behoud van karakter, waardoor uw evenement een zeer bijzondere uitstraling krijgt. Ons gastvrije team staat voor U klaar en wij treden graag met U in overleg voor de vervulling van uw wensen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Kasteel 29, 7741 GC, Coevorden

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Kasteel Coevorden voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Kasteel 29, 7741 GC, Coevorden
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje