0
Terug naar overzicht

Het Nieuwe Rouwen

Klanten
beoordeling
0,0

Wat is het Nieuwe Rouwen

Rouw is natuurlijk niet nieuw. De dood en de daarmee gepaarde rouw is van alle tijden. Het rouwen – de manier waarop we omgaan met de dood – kan echter wel vernieuwend zijn.

Mijn naam is Leoniek van der Maarel. Ondertussen is dat vooral mijn ‘zakennaam’, het is de naam van mijn in 1995 overleden man. Ik ben weer opnieuw getrouwd en heel gelukkig. Net als velen heb ook ik het roer omgegooid na de dood van Jos in 1995. Ik ben orthopedagoog (en later hypnotherapeut en psycholoog) geworden, geheel gespecialiseerd in rouw.

Mijn missie is manieren te bedenken waarop mensen in rouw zo goed mogelijk door die loeizware periode van rouw heen kunnen gaan. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe zwaar rouw is. Ondersteuning vanuit de omgeving helpt daarbij. Maar ook professionele ondersteuning. Dat een één op één gesprek niet altijd dé manier is, heb ik verwerkt in het online rouwprogramma Lutografie. Wetend hoe fijn het is om in je eigen tijd, in je eigen omgeving, op jouw eigen manier, met de rouw bezig te zijn, ging ik iets bedenken dat dit mogelijk maakt.

Lutografie gaat verder dan andere online therapieën. Ik heb alles wat mij heeft geholpen en wat de afgelopen twintig jaar de cliënten in mijn praktijk heeft geholpen, zoals films die over ‘het’ onderwerp gaan, interessante boeken, meditaties, visualisaties, liedjes, artikelen e.d. in Lutografie ondergebracht. Er is ook een besloten facebook pagina waar het oh zo belangrijke lotgenotencontact tot stand komt, gemaakt. Via de chat ben ik bereikbaar en ook voor online consulten.

In mijn praktijk Emoties-Enzo kunnen rouwenden met mij of mijn collega’s een ‘live’ afspraak maken. Onze rouwkalender was 10 jaar geleden al behoorlijk vernieuwend en confronterend. Dat is waar ik met Het Nieuwe Rouwen naar op zoek ben: nieuwe manieren van rouwen, manieren die werken en waar nog niet iedereen aan heeft gedacht.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Talinglaan 2, 2261 DE , Leidschendam

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Het Nieuwe Rouwen voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Talinglaan 2, 2261 DE , Leidschendam
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje