Terug naar overzicht

Praktijk Vlinder je mee

Klanten
beoordeling
0,0

Hoe intens verdrietig is het als je kind een lieve overledene moet missen? Als opa zijn grootste vriend was en hij nu zonder hem verder moet. Of als moeder na een ziekbed overlijdt en het in het gezin nooit meer hetzelfde wordt. 

Hoe kan je kind dit immens grote verdriet verwerken en hoe ga je hiermee om? Hoe wordt je leven weer leuk en kun je samen plezier hebben? Het raakte mij altijd enorm als ik kinderen verdrietig zag en besloot er mijn werk van te maken. Tijdens de opleiding voor kindertekentherapeut koos ik rouw en verlies als mijn richting. Of misschien koos het mij door mijn eigen rouw- en verlieservaringen.

Maar al wat ik meemaakte, bracht ook moois. Zo schreef en illustreerde ik het Herinnerings-doe-boek dat door eigen ervaringen en die met kinderen in mijn praktijk is ontstaan. Ik droeg het op aan mijn lieve overleden vriendin die twee jonge kinderen achter liet.

Het boek biedt kinderen luchtig en spelenderwijs troost en houvast bij een (naderend) overlijden. De vierde druk is verschenen en ik ben enorm dankbaar dat het al zoveel kinderen heeft mogen helpen in hun rouwproces. Op mijn website download je gratis een hoofdstuk van het boek en troostende kleurplaten.

In mijn praktijk help ik kinderen verdriet verwerken met name door met hen te tekenen. Want wat ze in woorden niet kunnen vertellen, kunnen ze met tekenen wel. Tevens begeleid ik kinderen bij een uitvaart, geef ik interactieve lezingen Kind & Rouw, verzorg ik  begeleiding en gastlessen op scholen en organiseer ik de Creatieve Herinnermiddag.

Mijn grote liefde voor kinderen en voor tekenen maken dat ik mijn werk met heel mijn hart doe. Dat zoveel kinderen weer opbloeien en gelukkig kunnen zijn maakt mij erg dankbaar en blij. Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken. Zo is er weer ruimte in je hart voor plezier en leuke dingen!

Marieke de Boer

 

 

 

 

 

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Spoorstraat 1, 7573 AL , Oldenzaal

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Praktijk Vlinder je mee voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Spoorstraat 1, 7573 AL , Oldenzaal
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje