Terug naar overzicht

Alba coaching Westland

Klanten
beoordeling
0,0

Rouwverwerking en verliesverwerking

Bij rouwen denken we vooral aan verlies door de dood, bij verlies is dit begrip ruimer, er zijn vele vormen van verlies. De verwerking en begeleiding hiervan komt op vele vlakken overeen, waardoor ik liever spreek van verliesverwerking.

Toen ik startte als kindercoach in 2010, was mijn eerste specialisatie verliesverwerking bij kinderen. Deze trainingen gaven mij inzicht hoe ik als 13 jarige het verlies van mijn moeder had verwerkt, maar ook hoe wij dat als gezin hadden gedaan, iedereen op zijn eigen wijze vanuit verschillende standpunten en ervaringen.

Kinderen die geconfronteerd worden met het verlies van iemand die heel dicht bij hen staat, maken een moeilijke tijd door. Maar voor ouders is dit misschien nog wel heftiger. Zij hebben in feite ‘dubbel verdriet’; naast hun eigen verdriet is er ook nog het verdriet van hun kind. 

Het verlies van een dierbare kan een grote impact hebben op je leven en je functioneren. Een heel belangrijk deel van het verwerken van rouw of verlies is de erkenning dat het er mag zijn. Volwassenen en kinderen gaan daarnaast heel anders met rouw en verlies om. Ik ben gespecialiseerd in beide types rouwverwerking.

Als volwassene ben jij het die dit nieuwe leven vorm gaat geven. In het begin lijkt dit uitzichtloos. Door kleine stappen te zetten, zie je na verloop van tijd  wat allemaal al lukt en leer je het verlies integreren in jouw leven. 
Ik geloof ook dat iemand die niet meer hier is, altijd nog ergens bij jou is. Het is mooi om ook daar samen naar te kijken.
Mijn begeleiding van jou en/of je kind(eren) gaat dmv creativiteit, spel, schrijven en ook neem ik altijd het familiesysteem hierin mee.

Tietsje van der Linden-Ypma

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Reiger 63, 2693 AM, 's-Gravenzande

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Alba coaching Westland voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Reiger 63, 2693 AM, 's-Gravenzande
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje