0
Terug naar overzicht

Pabloos Pottery

Klanten
beoordeling
0,0

Bij Pabloos Pottery worden urnen met veel liefde handgemaakt door Carolina Spruit.

Elke urn begint als een stuk klei en gaat meerdere malen door mijn handen tot het eindresultaat daar is. Waar veel keramische urnen machinaal gemaakt worden, draai ik alles vanuit een bolletje klei tot een urn op de draaischijf.

Ik ben gespecialiseerd in maatwerk urnen. Juist een urn moet in mijn ogen namelijk uniek en bijzonder zijn. Het is een verdrietige aanleiding, maar voor mij ook heel mooi om iets voor de nabestaanden te kunnen betekenen. Vaak komen er mensen in mijn atelier die online niet de urn hebben kunnen vinden die zij zoeken. Hoe bijzonder is het dat ik deze dan wel kan maken.

Een urn hoeft helemaal geen klassieke vorm en/of formaat te hebben. Ik maak urnen in alle vormen en maten, voor mensen en voor huisdieren.

Bij een maatwerk urn gaan we samen in mijn atelier een ontwerp schetsen. Vanuit dit ontwerp ga ik de basisvorm van de urn draaien. Vervolgens breng ik alle details aan, zoals een hartje bovenop. Dan wordt de urn gebakken, geglazuurd en nog een keer gebakken. Veelal stook ik de tweede stook tot 1200 graden, waardoor de urnen niet alleen stevig, maar ook vorstbestendig zijn

De urnen op de foto zien er anders uit dan de meest ‘standaard’ urnen. Dat komt omdat ik vaak urnen maak met het deksel aan de onderkant. Indien gewenst kan ik natuurlijk ook een gewone deksel draaien. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust contact op of maak een afspraak om het atelier te bezoeken.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Boendersweg 1, 3295 LA, 's-Gravendeel

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Pabloos Pottery voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Boendersweg 1, 3295 LA, 's-Gravendeel
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje