0
Terug naar overzicht
Isolde De Paepe

Isolde De Paepe

Ceremoniebegeleider 
Fijn dat je dit leest. Ik ben Isolde De Paepe en noem mezelf, naast nog heel wat andere dingen, ceremoniebegeleider. Doorheen de jaren ontdekte ik hoe belangrijk het voor mij is om de mijlpalen in mijn leven te markeren. De mooie, maar ook de pijnlijke momenten te verankeren op zo'n manier, dat ik nadien weer verder kan. 
 
Gaandeweg vroegen mensen rondom mij om dat ook voor hen te doen. Samen met hen zocht ik naar woorden en passende rituelen om hun mijlpaal vorm te geven. Helemaal op maat. Van daaruit startte ik 'Levensgroet'. Samen met mensen breng ik een groet aan het leven. Ook een leven dat ten einde is. 
 
Al meer dan 5 jaar werk ik nu vast voor een begrafenisondernemer in de buurt van waar ik woon om voor te gaan in burgerlijke rouwplechtigheden. Ik vind het steeds een voorrecht om het verhaal van mensen, families te mogen horen en voor heel even deel te mogen uitmaken van dat verhaal. 
 
Vanuit dat gevoel, deel ik graag hier met jullie mijn bevindingen. 

Artikelen

levensboek-hart-boek

‘Over de doden niks dan goed’

Lees hier het blog ‘Over de doden niks dan goed’ van ritueelbegeleider Isolde de Paepe.

roos bij het graf

Waar ben je nu?

Lees hier het blog 'Waar ben je nu?' van ritueelbegeleider Isolde de Paepe.

Als de ritueelbegeleider zelf rouwt…

Als de ritueelbegeleider zelf rouwt…

Als ritueelbegeleider sta je aan de zijde van zoveel mensen, families, die afscheid nemen van hun geliefde. Maar wat als je als ritueelbegeleider zelf in rouw bent? Isolde de Paepe vertelt over haar persoonlijke ervaring.

De doos van Pandora

De doos van Pandora

Isolde de Paepe vertelt over haar werk als ritueelbegeleider en gebruikt de doos van Pandora als metafoor.

omgaan met rouw

Hoe overleef ik de feestdagen?

In haar nieuwste blog vertelt Isolde de Paepe over de verschillende manieren waarop mensen omgaan met rouw en geeft ze tips om de feestdagen te 'overleven'.

rouw

Even stilstaan in november...

De periode rond 1 november is voor ritueelbegeleider Isolde de Paepe altijd een bijzonder moment. Ze neemt ieder jaar in november de tijd om stil te staan bij de uitvaarten die zij het afgelopen jaar heeft mogen begeleiden.

De schoonheid van verdriet

De schoonheid van verdriet

Ritueelbegeleider Isolde de Paepe schrijft in haar nieuwste blog voor RememberMe hoe het 'levensboek' van een dierbare voorzichtig dichtgedaan kan worden met afscheidsrituelen, wetende dat daarmee ook een hoofdstuk in je eigen leven afgesloten wordt.

verdriet

Mag ik huilen, alsjeblieft?

Isolde de Paepe werkt al meer dan 5 jaar als ritueelbegeleider in België. In haar eerste gastblog voor RememberMe vertelt ze dat het belangrijk is om je verdriet er te laten zijn.

Bekijk alles
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje