Terug naar overzicht
Simone Snakenborg

Simone Snakenborg

Ritueelbegeleider

Al sinds 1995 ben ik actief als voorganger bij uitvaarten in de persoonlijke kring en bij vrijzinnige geloofsgemeenschappen zoals Ekklesia Tilburg. Vanaf 1 januari 2016 ben ik mijn diensten als voorganger en ritueelbegeleider gaan aanbieden in mijn eigen onderneming Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding. Als ritueelbegeleider help ik mensen om te komen tot de afscheidsdienst die zij zich wensen. En hoe ik ze begeleid, dat is iedere keer weer heel verschillend. Ik voel in wat de wensen van de nabestaanden en de overledene zijn en combineer dat met de praktische mogelijkheden met betrekking tot de plaats, datum en tijd van de uitvaartdienst. Ritueelbegeleiding is een prachtig vak. Het doet me goed als ik na afloop van een afscheidsdienst de familie met een ‘goed gevoel’ naar huis zie gaan. Natuurlijk is er verdriet, komt er verdriet. Maar dit moment van samenzijn was helemaal zoals zij zich dat wensten.

Artikelen

Ze was er weer helemaal

“Ze was er weer helemaal!”

In dit blog vertelt Simone Snakenborg over de waarde van de gesprekken die ze heeft als ritueelbegeleider met nabestaanden over het leven en sterven van mensen. 

afscheidsritueel

Tips voor het afscheidsritueel op anderhalve meter afstand

Ritueelbegeleider Simone Snakenborg deelt in haar nieuwste gastblog voor RememberMe haar tips en ideeën voor afscheidsrituelen op anderhalve meter.

een persoonlijke uitvaart

Ritueelbegeleiding bij een persoonlijke uitvaart

Simone Snakenborg werkt sinds 2016 als zelfstandig ritueelbegeleider. In haar nieuwste blog voor RememberMe vertelt ze over de essentie van ritueelbegeleiding bij een persoonlijke uitvaart.

persoonlijk voorwerpen tijdens een uitvaart

Tips voor persoonlijke voorwerpen tijdens een uitvaart

Simone Snakenborg is ritueelbegeleider en gastblogger voor RememberMe. In haar nieuwste gastblog 'Tips voor persoonlijke voorwerpen tijdens een uitvaart' geeft ze tips hoe je persoonlijke voorwerpen kunt kiezen en gebruiken tijdens een afscheidsdienst.

Door afscheid verbonden

Door afscheid verbonden

Simone Snakenborg is ritueelbegeleider en gastblogger voor RememberMe. In haar nieuwste blog 'Door afscheid verbonden' vertelt ze over een bijzonder afscheid van een overledene, die uiteindelijk heeft gezorgd voor verbondenheid tussen de nabestaanden.

afscheid nemen samen met kinderen

Afscheid nemen samen met kinderen

Simone Snakenborg is ritueelbegeleider en gastblogger voor RememberMe. In haar nieuwste gastblog 'afscheid nemen samen met kinderen' geeft ze tips hoe je samen met jonge kinderen afscheid kunt nemen van een overleden dierbare.

persoonlijke rouwteksten vinden

Persoonlijke rouwteksten vinden: tips

Als ritueelbegeleider schrijft Simone Snakenborg vaak afscheidsteksten op maat voor nabestaanden, maar soms willen nabestaanden zelf iets schrijven. In haar nieuwste gastblog geeft ze tips voor het vinden van persoonlijke rouwteksten.

Een ritueel is geen kunstje

Een ritueel is geen kunstje

Ritueelbegeleiding is vooralsnog een vrij beroep, iedereen mag zich ritueelbegeleider noemen. Gastblogger Simone Snakenborg vertelt over haar vakgebied en wat zij ziet als een 'ritueel'.

ritueelbegeleiding

Rouwen is een kwestie van loslaten en anders vasthouden

Juist met dit soort warme dagen kan het zwaar zijn voor rouwenden. De vakantieperiode laat het gemis extra voelen. Wat de geliefde is er niet meer. Daarom geeft ritueelbegeleider Simone Snakenborg een tip om ook tijdens de zomer een overleden geliefde op een mooie manier te herdenken.

Bekijk alles
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje