Terug naar overzicht
Simone Snakenborg

Simone Snakenborg

Ritueelbegeleider

Al sinds 1995 ben ik actief als voorganger bij uitvaarten in de persoonlijke kring en bij vrijzinnige geloofsgemeenschappen zoals Ekklesia Tilburg. Vanaf 1 januari 2016 ben ik mijn diensten als voorganger en ritueelbegeleider gaan aanbieden in mijn eigen onderneming Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding. Als ritueelbegeleider help ik mensen om te komen tot de afscheidsdienst die zij zich wensen. En hoe ik ze begeleid, dat is iedere keer weer heel verschillend. Ik voel in wat de wensen van de nabestaanden en de overledene zijn en combineer dat met de praktische mogelijkheden met betrekking tot de plaats, datum en tijd van de uitvaartdienst. Ritueelbegeleiding is een prachtig vak. Het doet me goed als ik na afloop van een afscheidsdienst de familie met een ‘goed gevoel’ naar huis zie gaan. Natuurlijk is er verdriet, komt er verdriet. Maar dit moment van samenzijn was helemaal zoals zij zich dat wensten.

Artikelen

Een ritueel is geen kunstje

Een ritueel is geen kunstje

Ritueelbegeleiding is vooralsnog een vrij beroep, iedereen mag zich ritueelbegeleider noemen. Gastblogger Simone Snakenborg vertelt over haar vakgebied en wat zij ziet als een 'ritueel'.

ritueelbegeleiding

Rouwen is een kwestie van loslaten en anders vasthouden

Juist met dit soort warme dagen kan het zwaar zijn voor rouwenden. De vakantieperiode laat het gemis extra voelen. Wat de geliefde is er niet meer. Daarom geeft ritueelbegeleider Simone Snakenborg een tip om ook tijdens de zomer een overleden geliefde op een mooie manier te herdenken.

Afscheid, geloof en kerk

Afscheid, geloof en kerk

Als ritueelbegeleider -en tevens gastblogger - maakt Simone Snakenborg veel verschillende uitvaarten mee. Dit keer gaat het over afscheid, geloof en kerk. Ze vertelt hoe zij geloof en afscheid samen laat gaan.

geschikte uitvaartmuziek

Hoe kies ik geschikte uitvaartmuziek die raakt?

Het uitkiezen van geschikte uitvaartmuziek is een proces waar ritueelbegeleider Simone Snakenborg vaak mee te maken krijgt. In haar nieuwe gastblog geeft ze aan de hand van haar ervaring een aantal waardevolle tips.

het vogeltje achterna

De koolmees

Simone Snakenborg is ritueelbegeleider. Als gastblogger bij RememberMe.nl vertelt ze wat zij zoal meemaakt. Dit keer gaat het over een vogel die een terminaal zieke vrouw de kracht gaf om haar lichaam los te laten en die laatste stap te zetten, het vogeltje achterna.

ritueel voor kracht

Een ritueel is een daad van liefde

Soms is het lastig om iemand te gedenken. Dan kan een klein ritueel voor kracht en troost zorgen, zo vertelt ritueelbegeleider Simone Snakenborg.

Hoe leg je aan kinderen uit wat doodgaan is?

Bellen blazen voor oma

Hoe leg je aan kinderen uit wat doodgaan is? Ritueelbegeleider Simone Snakenborg vertelt op welke manieren zij kinderen bij een uitvaartdienst betrekt.

ritueelbegeleider

Als ritueelbegeleider maak ik mensen wakker

Simone Snakenborg is ritueelbegeleider. In haar gastblog legt zij aan Rememberme.nl uit wat haar werk in de uitvaartbranche zo speciaal maakt.

Bekijk alles
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje