Terug naar overzicht
Sterre Blokdijk

Sterre Blokdijk

Redacteur

Sterre Blokdijk bewandelt graag haar eigen pad en gaat liever links als iedereen rechts gaat. Sterre staat bij haar vrienden en familie onder andere bekend om haar inlevingsvermogen. Ze is gepassioneerd, begripvol, extravert, assertief en ambitieus. Zij vindt het belangrijk om veel liefde te geven aan haar dierbaren en ervoor te zorgen dat iedereen zich gezien voelt. Kleine dingen in het leven maken Sterre enthousiast, ze is gevoelig voor sfeer en details zoals een kaarsje of een heerlijke cappuccino. Daarnaast is ze is ervan overtuigd dat humor een hoop problemen in het leven kan verzachten.

Levensmotto

Streef je eigen geluk na en doe wat jou gelukkig maakt. Mensen praten altijd over anderen, welke keuze je ook maakt. Dus doe vooral waar jij blij van wordt.”

Voor mij geldt deze alleen in combinatie met het respecteren van je dierbaren en niet onnodig kwetsen van anderen.

RememberMe.nl drijfveer

Helaas hebben veel mensen in mijn omgeving te maken gehad met een persoonlijk verlies. Vanaf jongs af aan heb ik een bovengemiddelde interesse gehad in de dood en de processen daar omheen. De rauwe emoties die erbij komen kijken interesseren mij. Of dit nu verdriet of juist samenhorigheid is. Mijn afstudeerproductie van de opleiding journalistiek was een eigen tijdschrift en stond in het thema van rouw bij jongvolwassenen. Dit heeft veel impact op mij gehad en ik wist dat ik hier meer mee wilde doen. Toen ik bij RememberMe terecht kwam was het voor mij gelijk duidelijk: hier wil ik aan meewerken. De mogelijkheden voor een mooi afscheid zijn oneindig, dat ik deel mag uitmaken van een organisatie die hierbij helpt en een zware periode voor mensen makkelijker maakt geeft voldoening.

Streef je eigen geluk na en doe wat jou gelukkig maakt. Mensen praten altijd over anderen, welke keuze je ook maakt. Dus doe vooral waar jij blij van wordt.

Als je jouw 'ideale afscheid' mocht omschrijven...

Bovenaan mijn lijstje staat de muziek. Ik zou graag willen dat mensen na afloop denken: dit was écht Sterre. Ik ben een chaoot en ongelooflijk dromerig. Als er wat mis zou gaan is dat eigenlijk alleen maar logisch. Het liefst op het strand en met een hoop foto’s en video’s. Geen thee en koekjes; voor mij chips en een borrel. Over eten gesproken, daar mag ook mee worden uitgepakt. Het mag wel een feestje zijn. Stromende tranen afwisselend met hard gelach. Een dag vol emoties en het ophalen van herinneringen. Zo bijzonder, dat ik er zelf bij zou willen zijn.

Iets typerends op jouw uitvaart is...

Ik ben nogal impulsief en teken net wat buiten de lijntjes. Dat mag mijn afscheid ook zijn. Als er iemand een glaasje te veel op heeft, ben ik alleen maar trots. Kleurrijke kleding zou ik heerlijk vinden. Lila in plaats van zwart. Herinneringen ophalen, dansen, meezingen met mijn favoriete muziek en grapjes maken.

Jouw boodschap aan je dierbaren

Heb lief. Liefde is echt een rode draad door mijn leven. Wat je ook doet, doe het met liefde. Met passie. En wees oprecht. Deze gevoelens geven het leven een gouden randje.

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje