Terug naar overzicht
Theresia Rook

Theresia Rook

Spreker bij uitvaarten en ritueelbegeleider

Vanaf het jaar 2013 heb ik voorzichtig mijn stappen gezet op het pad van uitvaartspreker. Mijn ervaringen sinds 1996 als klanktherapeut, ritueelbegeleider en persoonlijke ontwikkelingscoach sloten daar goed bij aan.
Na een aanvullende opleiding heb ik tussen 2017 en 2019 gewerkt als spreker bij de Humanistische Uitvaartbegeleiding. Daarna was het goed om verder te gaan als zelfstandige spreker en bied ik sinds eind 2019 mijn diensten aan via mijn eigen onderneming. 

Hoe ik mensen begeleid is verschillend. De keuze van woorden, gedichten, muziek en/of rituelen, maken iedere dienst weer anders. De keuze voor wel of niet een religieus woord tijdens de dienst maakt iedere dienst uniek, omdat ieder mens uniek is. 
Ik luister met aandacht naar de wensen van de nabestaanden. Het is een bijzondere samenwerking met de familie tijdens de eerste dagen van rouw. Wanneer er na de dienst een glimlach door de tranen heen komt, dan weet ik dat de familie, ondanks pijn en verdriet, een goed afscheid heeft kunnen nemen. 

Artikelen

Bekijk alles
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje