Terug naar overzicht

Natuurbegraven Nederland

Klanten
beoordeling
0,0

Natuurbegraven Nederland 

Misschien heb je er al eens over nagedacht: een laatste rustplaats in de natuur. Hoe werkt dat precies? En wat komt er kijken bij het kiezen van een eigen plekje?

Eeuwige grafrust en geen zorgen voor nabestaanden
Op onze natuurbegraafplaatsen ben je vrij om zelf een eigen (nog beschikbare) plek te kiezen. Je bent dan verzekerd van eeuwige grafrust, zonder bijkomende kosten voor grafonderhoud of grafverlening. Zo heb je alles goed geregeld voor je nabestaanden. Deze plek wordt gemarkeerd door een boomschijf met inscriptie. Daarnaast zijn alle natuurgraven terug te vinden in de Natuurbegraven Nederland app, mits daar toestemming voor is gegeven.

Draag bij aan de natuur in Nederland
Samen met natuurmonumenten ontwikkelen we de natuur in Nederland en behouden we haar voor de toekomstige generaties. Een deel van de opbrengsten van onze natuurbegraafplaatsen reserveren we voor Natuurmonumenten. Met die bijdrage zorgt Natuurmonumenten nu en in de toekomst voor onze natuurgebieden. Op die manier blijven deze gebieden dankzij jou altijd natuur.

Ontdek de verschillende natuurbegraafplaatsen:

  • Natuurbegraafplaats Heidepol

Heidepol ligt bij Arnhem, midden op de Veluwe; voor velen het mooiste natuurgebied van ons land. De natuurbegraafplaats is een prachtige plek met nieuw heideveld, oude beukenlanen en natuurgraslanden tot aan de horizon. Op Heidepol zijn veel natuur- en cultuurhistorische kenmerken uit verschillende perioden zichtbaar. Zo vind je in het gebied karresporen van oude hanzewegen, die eeuwenlang werden gebruikt om met paard en wagen tussen de hanzesteden Arnhem en Harderwijk te reizen.  Het gebied heeft een oppervlakte van 17 hectare, met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren.

  • Natuurbegraafplaats Schoorsveld

In het zuidoostelijkste puntje van Brabant, bij de prachtige Strabrechtse Heide, vind je natuurbegraafplaats Schoorsveld. Op deze schilderachtige plek van 25 hectare krijgt de natuur alle ruimte om zich te ontwikkelen. Rond de vennen vind je tal van bijzondere planten- en diersoorten. 

Vroeger waren het heidevelden met herders en schapen. Het werd productiebos voor de mijnbouw. Wij zijn de natuur gaan herstellen, naar hoe het lang geleden was, voordat het productiebos werd. Met het aanplanten van een gemengd loofbos met grote open stukken met schraal grasland en heide laten we het cultuurhistorisch landschap van Schoorsveld weer opbloeien. Ook brengen we allerlei struiken terug. Denk aan de hazelaar, de lijsterbes en de vlier. Door de natuur zorgvuldig te beheren, geven we Schoorsveld een nieuw leven.

  • Natuurbegraafplaats Maashorst

Natuurgebied De Maashorst ligt bij Schaijk, in het noordoosten van Brabant. Natuurbegraafplaats Maashorst is integraal onderdeel van dat gebied. Op de 26 hectare omvattende natuurbegraafplaats voelen dassen, reeën, amfibieën, reptielen en vele soorten vogels zich thuis. Bos, afgewisseld met heide, ven en stuifzand: De Maashorst is een van de mooiste plekjes van Brabant.

  • Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide 

Op ongeveer tien minuten rijden van Nijmegen vind je natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Een prachtige plek met uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis. Het gebied kent een rijke variatie aan planten en dieren. Hier kun je een plek kiezen in het bos, op open veld en langs de bosrand. Voor fietsers en wandelaars is de Mookerheide een geliefde bestemming om uren van de  natuur te genieten. 

Kom langs!

Wandelen, fietsen of gewoon even uitrusten op een bankje? Onze natuurbegraafplaatsen zijn het hele jaar door vrij toegankelijk. Tussen zonsopgang en zonsondergang kan iedereen genieten van onze bossen, velden en vennen. En het mooie is: elk seizoen heeft weer zijn eigen charme.

Bezoek de website voor meer informatie over onze natuurbegraafplaatsen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Koningsweg 2, 5211 BL, Den Bosch

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Natuurbegraven Nederland voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Koningsweg 2, 5211 BL, Den Bosch
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje