0
Terug naar overzicht

Natuurbegraven Nederland

Klanten
beoordeling
0,0

Natuurbegraven Nederland 

Misschien heb je er al eens over nagedacht: een laatste rustplaats in de natuur. Hoe werkt dat precies? En wat komt er kijken bij het kiezen van een eigen plek?

VERZEKER JEZELF VAN EEUWIGE GRAFRUST

Reserveer je een plek op één van onze natuurbegraafplaatsen, dan ben je verzekerd van een plek met eeuwige grafrust. Nabestaanden krijgen geen vragen over het verlengen van het grafrecht. In een grafakte wordt het eeuwigdurend grafrecht vastgelegd, in deze akte staan onder andere de coördinaten van de plek vermeld. Op het gehele gebied is een kwalitatieve verplichting gevestigd, deze zorgt ervoor dat het natuurgebied en de grafrechten voor eeuwig beschermd zijn.

DRAAG BIJ AAN DE NATUUR IN NEDERLAND

Kies je voor een plek op een van onze natuurbegraafplaatsen? Dan draag je bij aan de natuur in Nederland. We werken namelijk nauw samen met Natuurmonumenten. Samen willen we de natuur in Nederland verder ontwikkelen, meerwaarde geven en behouden voor de generaties na ons.

Ontdek de verschillende natuurbegraafplaatsen:

  • Natuurbegraafplaats Heidepol

Heidepol ligt bij Arnhem, midden op de Veluwe; voor velen het mooiste natuurgebied van ons land. De natuurbegraafplaats is een prachtige plek met nieuw heideveld, oude beukenlanen en natuurgraslanden tot aan de horizon. Op Heidepol zijn veel natuur- en cultuurhistorische kenmerken uit verschillende perioden zichtbaar. Zo vind je in het gebied karrensporen van oude hanzewegen, die eeuwenlang werden gebruikt om met paard en wagen tussen de hanzesteden Arnhem en Harderwijk te reizen. Het gebied heeft een oppervlakte van 25 hectare met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren.

Harderwijkerweg 37
6816 VA Arnhem
026 711 22 10
contact@heidepol.nl

  • Natuurbegraafplaats Schoorsveld

In het zuidoostelijkste puntje van Brabant, bij de prachtige Strabrechtse Heide, vind je natuurbegraafplaats Schoorsveld. Op deze schilderachtige plek van 25 hectare krijgt de natuur alle ruimte om zich te ontwikkelen. Rond de vennen vind je tal van bijzondere planten- en diersoorten. Het gebied waar je nu natuurbegraafplaats Schoorsveld vindt, was vroeger grotendeels heide waar de boeren hun vee lieten grazen. Met het aanplanten van een gemengd loofbos met grote open stukken met schraal grasland en heide laten we het cultuurhistorisch landschap van Schoorsveld weer opbloeien. 

Somerenseweg 116
5591 TN Heeze
040 303 23 00
contact@schoorsveld.nl

  • Natuurbegraafplaats Maashorst

Natuurgebied De Maashorst ligt bij Schaijk, in het noordoosten van Brabant. Op de 26 hectare omvattende natuurbegraafplaats Maashorst (integraal onderdeel van het gebied) voelen dassen, reeën, amfibieën, reptielen en vele soorten vogels zich thuis. Bos, afgewisseld met heide, ven en stuifzand: ontdek Maashorst, één van de mooiste plekjes van Brabant.

Franse Baan 2
5374 RS Schaijk
0486 74 50 06
contact@maashorst.nl

  • Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide 

Op ongeveer tien minuten rijden van Nijmegen vind je natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Een prachtige plek met uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis. Het gebied kent een rijke variatie aan planten en dieren. Hier kun je een plek kiezen in het bos, op open veld en langs de bosrand. Voor fietsers en wandelaars is de Mookerheide een geliefde bestemming om uren van de natuur te genieten. 

Heumensebaan 18
6584 CL Molenhoek
024 203 62 30
contact@landgoedmookerheide.nl

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide

Iets te onvoorzichtig is ze op haar pootjes gaan staan. Vanaf een afstandje houdt moeder haar nauwlettend in de gaten. Het kan je hier zo maar gebeuren: een onvergetelijke ontmoeting met een reekalfje van een paar dagen oud. Welkom op Huis ter Heide. Een verborgen parel aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Hier kunnen wandelaars straks genieten van een sterkere en rijkere natuur en belangstellenden op natuurbegraafplaats Huis ter Heide een plekje uitzoeken. Voor later en eeuwig.

Middelstraat 1
5176 NH De Moer
073 303 02 83
contact@huisterheide.nl

Kom langs!

Wandelen, fietsen of gewoon even uitrusten op een bankje? Onze natuurbegraafplaatsen zijn het hele jaar door vrij toegankelijk. Tussen zonsopgang en zonsondergang kan iedereen genieten van onze bossen, velden en vennen. En het mooie is: elk seizoen heeft weer zijn eigen charme.

Bezoek de website voor meer informatie over onze natuurbegraafplaatsen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Koningsweg 2, 5211 BL, Den Bosch

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Natuurbegraven Nederland voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Koningsweg 2, 5211 BL, Den Bosch
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje