0
Terug naar overzicht

Grafplank.nl

Klanten
beoordeling
0,0

De Grafplank: hét milieuvriendelijke alternatief voor de grafsteen

Bernadette de Bougainville maakt in haar eigen atelier in Amsterdam handgemaakte houten grafplanken, als milieuvriendelijk alternatief voor de vaak kille en dure marmeren grafstenen. 

Toen haar schoonvader in 2015 plotseling overleed maakte ze voor op zijn graf een houten tijdelijke grafplank, om het graf uit de anonimiteit te halen en haar schoonmoeder de tijd te geven een definitieve grafsteen uit te zoeken. Die grafsteen is er nooit gekomen omdat het warme en stoere karakter van het hout veel beter paste bij wat de familie wilde. Door dit idee nu breed beschikbaar te maken probeert Bernadette haar steentje bij te dragen aan de circulaire economie.

Door gebruik te maken van enkel natuurlijke producten, hout en olie, is de grafplank een volledig biologisch afbreekbaar gedenkmonument wat helemaal past bij een groene uitvaart. Iedere plank is uniek en afkomstig van een houtzagerij die uitsluitend gekweekte eiken en beuken verzaagt tot vervoerspallets. De mooiste overtollige delen worden geselecteerd om grafplanken van te maken. Er wordt dus geen boom voor geveld. 

Bestel via de webshop (levert ook in België)

Bernadette gebruikt een eeuwenoude techniek, de pyrografie, om door middel van de zon en een vergrootglas de data, naam, teksten en symbolen met engelengeduld in de plank te branden. Via haar webshop grafplank.nl kunt u een grafplank aanschaffen of reserveren. Tijdens het bestelproces kunt u alle opties voor teksten en symbolen aangeven. Voor vragen of bijzondere verzoeken neemt u contact op per email. 

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Grafplank.nl voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje