Terug naar overzicht

Monumentalista

Klanten
beoordeling
0,0

Monumentalista is opgericht door Ine Mulder. Het is een ontwerpbureau voor grafmonumenten en andere producten voor afscheid en herinnering.

“Ik geloof dat moeilijke perioden in je leven je vormen en wil daar met design en kunst op een positieve manier aan bijdragen. Zowel grote, persoonlijk ontworpen monumenten als kleine symbolische voorwerpen kunnen betekenisvol zijn in een periode van rouw. Monumentalista werkt op drie niveaus. Ten eerste maken we unieke, exclusieve monumenten op maat. Ten tweede ontwikkelen we collecties betaalbare monumenten en urnen, voor mensen die minder te besteden hebben. Tot slot maken we kleine uitvaartproducten voor jezelf of om weg te geven. Monumentalista is een jong bedrijf, dat volop in ontwikkeling is. Ik werk samen met een klein team van bevlogen designers en ambachtsmensen.”

Mulder heeft gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Vóór haar specialisatie in uitvaartproducten, heeft ze ruime ervaring opgedaan in de beeldende kunst, maar ook in mode en fotografie. Als ontwerper is ze specialist in het destilleren van de essentie van een verhaal, om hier vervolgens een visuele vertaling van maken. Ook in de privésfeer heeft Ine de nodige ervaring. Ze is door verschillende perioden van ziekte gegaan en heeft haar moeder te vroeg verloren. Het bespreken van moeilijke onderwerpen vormt voor Ine geen obstakel. Voor individueel te ontwerpen monumenten komen dan ook vaak nabestaanden met een speciaal verhaal bij Monumentalista terecht: een overleden kindje, een ongeluk of een geval van suïcide. Ine verzorgt altijd zelf het contact met deze families.

Monumentalista is gespecialiseerd in beton. Beton is als het ware een vloeibare steensoort, die in elke vorm te gieten is. De uitstraling van het materiaal kan hard en sterk zijn, maar ook glad en fluweelzacht. Je kunt er afdrukken in maken van o.a. planten en je kunt er voor kiezen het materiaal snel te laten verouderen (vergroenen) of juist niet. In Monumentalista’s ontwerpen speelt natuur een grote rol. “Ik zie mijn ontwerpen vaak als een speelplaats voor de natuur: zij kan zich er tussen wurmen, het overwoekeren, er sterven en weer opkomen”.

 

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Johanna Reynvaanstraat 33, 1066 AH, Amsterdam

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Monumentalista voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Johanna Reynvaanstraat 33, 1066 AH, Amsterdam
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje