0
Terug naar overzicht

Boomkisten

Klanten
beoordeling
0,0

Op een verstilde plek, midden in de natuurrijke omgeving tussen Bergen en Egmond, bouwde ik een voormalige koestal om tot ambachtelijke houtwerkplaats om er natuurlijke kisten, baren en urnen te kunnen vervaardigen van hout uit de omgeving.

Voor ieder natuurlijk uitvaartproduct dat mijn werkplaats verlaat, planten wij in nalatenschap van het leven nieuwe bomen aan om de positie van de natuur te versterken. U kunt ook zelf een boom aanplanten om hiermee de toekomst te verrijken en herinneringen aan uw dierbare verder te zien groeien.

U bent van harte welkom in mijn werkplaats om kennis te maken met de eerste Boomkistenmaker van Nederland waar u onder persoonlijke begeleiding ook zelf als nabestaanden mee kunt werken aan de vervaardiging van een bijzondere kist, baar of grafmonument om gezamenlijk het proces van verlies en afscheid vorm te geven in hout.

SAMEN MAKEN
De houtwerkplaats biedt ruimte om het afscheidsproces gezamenlijk vorm te geven in hout. Het maken van een Boomkist, -baar of grafmonument is een intense persoonlijke beleving. De houtwerkplaats biedt zowel vertroosting als daadkracht en verbondenheid bij het maakproces dat door Bas vakkundig begeleid wordt. Het kan voor nabestaanden van grote meerwaarde zijn om zelf mee te mogen werken aan een persoonlijke kist of baar, om zo hun dierbare een laatste dienst te bewijzen.

BOOMKIST & BOOMBAAR
kunnen worden geleverd met de Mutuba-Wade uit Oeganda: een stevig tot natuurvezel gewalste boomschors dat in Oeganda een lange traditie kent voor afscheidsrituelen.

MUTUBA-WADE
wordt gemaakt van de boombast van de Mutuba-boom die daarvan geen schade ondervind maar na iedere, jaarlijkse oogst blijft aangroeien.

NIEUW LEVEN
Mensen die ervoor kiezen begraven of gecremeerd te worden in deze prachtige Mutuba-Wade maken het voor ons mogelijk om per wade tenminste 10 Mutuba bomen aan te planten in Oeganda.

Stichting Kinderen van Uganda
Klik hier voor meer informatie over de natuurwade. 

Het boomkisteninitiatief
“Toen in 2011 een goede vriendin van de familie ernstig ziek werd vroeg zij mij om haar kist te maken. Omdat zij haar leven niet wilde eindigen in een traditioneel gelakte kist, maakte ik voor haar een kist uit sloophout van een historisch plafond. Sindsdien maak ik uitvaartkisten voor verschillende mensen in mijn omgeving. In de zomer van 2019 overleed plotseling onze moeder. Wij hebben haar als drie gebroeders begeleid in haar overleden. De dag erop maakte ik met mijn broers een baarplank uit Eikenhout om een moment van rust en aandacht te creëren in alles dat er op ons af kwam. Zo groeide ik in dit bijzondere vak en besloot ik dat jaar, in 2019 Boomkisten op te richten om ook andere familie en nabestaanden de ruimte te bieden hun verlies en verdriet letterlijk te verwerken in hout.

Om aan de groeiende vraag te voldoen bouwde ik hiervoor in 2020 een oude koestal om tot houtwerkplaats en atelier. 

Hier werk ik met hart en handen en weet ik het maken van kisten en baren met het kunstenaarschap te verenigen. Met mijn boomkisteninitiatief kan ik mijn veelzijdigheid ruimschoots inzetten. Mijn empathisch vermogen en rijke levenservaring stellen mij in staat werkelijk iets te kunnen betekenen voor mensen tijdens een moeilijke periode van verlies en afscheid door hen hierbij vakkundig te begeleiden.

‘Alleen het luisteren geeft de dingen een stem.’

Mijn houtwerkplaats is gelegen in een verstilde natuurrijke omgeving om mensen te raken, inspireren en troost te bieden tijdens het maakproces.”

‘Door met je handen iets te maken wordt afscheid nemen tastbaar.’

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Wiertdijkje 5, 1861 CE, Bergen

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Boomkisten voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Wiertdijkje 5, 1861 CE, Bergen
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje