Terug naar overzicht

DOODgewone lessen, gastlessen in de zorg

Klanten
beoordeling
0,0

Doodgewone lessen, gastlessen in de zorg is het bedrijf van Rianne Seelt. Na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de uitvaartzorg, zag zij steeds meer het belang van de juiste zorg rondom een overlijden.

Een goed afscheid begint bij de juiste zorg rondom een overlijden. Als deze zorg in de laatste fase van het leven goed, respectvol en met kennis van zaken wordt gegeven, kunnen nabestaanden, ondanks het verdriet, hier met een goed gevoel op terugkijken. Voor een rouwproces is dit een belangrijke stap.

Toch komt het nog steeds voor dat de laatste zorg niet helemaal goed verloopt en kan er onbegrip, frustratie en zelfs boosheid ontstaan tussen de client, familie en de verzorgenden. Zo kan de goedbedoelde zorg in conflict zijn met culturele of religieuze gewoontes/gebruiken of niet gewenst zijn voor een eventuele opbaring.

In de laatste 10 jaar heeft Rianne van Doodgewone lessen ruim 500 gastlessen mogen verzorgen in zorg- en verpleeghuizen, hospices, ziekenhuizen, aflegverenigingen, MBO instellingen en uitvaartcentra in heel Nederland. De interactieve lessen duren ca een uur en kunnen losstaand of in combinatie worden gegeven in de zorginstelling zelf of bij een uitvaartondernemer in het uitvaartcentrum.

Bij elke les wordt de focus op een ander onderwerp gelegd dat aansluit op de dagelijkse gang van zaken bij de zorg voor, tijdens en na het overlijden:

  • Zorg direct na overlijden
  • Wenselijke Zorg
  • Andere culturen, andere gewoontes
  • Het sterfproces
  • Thuis opbaren
  • Zorg en veiligheid tijdens een Surinaamse bewassing
  • Zorg rondom de dood voor kraamverzorgenden in opleiding

Na afloop krijgen de deelnemers een bewijs van deelname, hiermee kunnen zij bij hun werkgever accreditatiepunten aanvragen.

Heeft u een onderwerp wat u niet terugziet maar wel graag besproken wilt hebben, neem contact op, dan kijken we kijken of we een les kunnen ontwikkelen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met DOODgewone lessen, gastlessen in de zorg voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje