0
Terug naar overzicht
Rob Bruntink

Rob Bruntink

Freelance journalist en meer

Rob Bruntink is freelance journalist. Sinds 1996 schrijft hij over palliatieve zorg en hospicezorg. Hij is onder meer hoofdredacteur van Pallium en mede-hoofdredacteur van Pal voor u, twee tijdschriften over palliatieve zorg. Hij schreef diverse boeken over palliatieve zorg, zoals In het teken van leven (over palliatieve zorg voor kinderen) en De laatste slaap (over palliatieve sedatie). Op diverse hogescholen geeft hij gastlessen aan verpleegkundigen over het belang van vroegtijdige gesprekken over het levenseinde. Dit 'praten over de dood' is ook het belangrijkste onderwerp waarover hij op Rememberme blogt. Vanuit Bureau MORBidee, een communicatie- en adviesbureau dat hij samen met Mariska Overman is gestart, biedt hij tal van producten aan die dat praten over de dood kunnen vergemakkelijken. Denk daarbij aan diverse soorten gesprekshulpen (zoals kaartspelletjes en bierviltjes), maar ook aan boeken. Eind 2020 publiceerden Overman en Bruntink bijvoorbeeld het boek 'Ik weet niet wat ik zeggen moet. Hoe praat je over dood, verlies en rouw?'

Artikelen

stopwatch 5 minuten tijd

Praten over de dood: moeilijk, maar waardevol

Rob Bruntink vertelt in zijn nieuwste gastblog over Marianne die op zoek was naar een manier om met haar man over zijn naderende dood te praten.

social media telefoon

Wat moet er na mijn overlijden met mijn social media gebeuren?

Heb jij al eens nagedacht over wat er met jouw social media accounts moet gebeuren als je komt te overlijden? Rob Bruntink vertelt over de digitale voetafdruk die we achterlaten na overlijden.

chalet bos

Leef

Rob Bruntink van Bureau MORBidee vertelt hoe zijn cursus LEEF! iemand heeft geïnspireerd om één van haar grootste wensen waar te maken.

kerstverhaal

Een bijzonder kerstverhaal

Je uitvaartwensen bespreken op eerste kerstdag? Waarom niet?! Mieke deed dit met haar drie volwassen kinderen. Rob Bruntink van Bureau MORBidee vertelt meer over dit bijzondere kerstverhaal.

testament

De jaarlijkse testamentvergadering

In zijn nieuwste gastblog vertelt Rob Bruntink over een vrouw die jaarlijks een testamentvergadering organiseert met haar toekomstige erfgenamen. Lees hier wat deze vergadering inhoudt.

schoonmaken

“Ik wil niet dat mijn kinderen mijn verzameling seks-dvd's tegenkomen”

Rob Bruntink heeft het in zijn nieuwste gastblog voor RememberMe over het opruimen en ontspullen vóór je komt te overlijden en spullen die nabestaanden niet hoeven tegen te komen.

muur van liefde

Een muur van liefde

Clara wilt graag met haar man praten over het aanstaande afscheid, maar hij wilt er niets van weten. Rob probeert haar aan de hand van een metafoor uit te leggen dat hij het misschien niet kán, omdat hij bang is om haar verdrietig te maken. Hij omschrijft dit als 'een muur van liefde'.

een bijzondere vraag

Een bijzondere vraag over het levenseinde

Rob Bruntink stelt aan de hand van de 'Kaartjes van Betekenis' een bijzondere vraag over het levenseinde aan een wijkverpleegkundige. Lees hier wat de vraag was en het bijzondere antwoord dat hierop gegeven is.

grafje gerrit

Praten over de dood

Rob Bruntink vertelt in zijn eerste gastblog voor RememberMe over een gesprek tussen zijn ouders. Een gesprek over de dood. Lees hier meer over het belang van praten over dit onderwerp.

Bekijk alles
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje