Terug naar overzicht

MGO

Klanten
beoordeling
0,0

Bijzondere rouwbundel van Spakenburgse

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dichteres Mattie Goedegebuur (1959) uit Bunschoten-Spakenburg heeft een prestatie van jewelste neergezet.

Binnen één jaar heeft ze maar liefst drie dichtbundels uitgebracht. Na ontsluierd (juni 2017) en Ga, maar lief (september 2017) volgde medio december Afscheid voor nu. Deze derde uitgave is wel heel bijzonder.  De bundel is speciaal samengesteld voor lezers die steun zoeken bij het afscheid nemen, of rouwen om een geliefde. ,,In Afscheid voor nu sta ik stil bij afscheid, loslaten en rouw”, zegt Goedegebuur. ,,Ik wil mensen graag troost bieden in een moeilijke periode.” De auteur schreef maar liefst 61 gedichten voor de bijzondere rouwbundel.

Volgens kenners bevat de bundel ‘een collectie empathische en verrassende gedichten’. Mattie Goedegebuur schrijft al jaren over emoties als loslaten, verdriet accepteren en afscheid nemen van jong tot oud. Haar gedichten vormen een afspiegeling van de wisselende gevoelens die in een mens kunnen woeden. De bundel bevat een selectie uit de poëzie die ze de afgelopen jaren heeft geschreven om anderen te bemoedigen.

,,Afscheid nemen, loslaten, rouwen en onbegrip, verdriet en boosheid, het is allemaal herkenbaar”, zegt Goedegebuur. ,,Ik beschouw het schrijven, publiceren en ten gehore brengen van deze gedichten als een manier om anderen te helpen hun emoties te verwoorden en te delen.” Het is mogelijk, tegen vergoeding , een gedicht te laten personaliseren of zelfs een gedicht over uw dierbare te laten schrijven.

Mattie Goedegebuur publiceerde sinds 2014 in het totaal vijf dichtbundels uitgegeven bij Heimdall, een toonaangevende uitgeverij van hedendaagse Nederlandstalige poëzie. Ze debuteerde in 2014 met pure poëzie. Een jaar later volgde Dubbeldichters, in poëziebattle met de te vroeg overleden Eindhovense dichter Derrel Niemeijer (1977-2016). In 2017 verschenen ontsluierd (juni), Ga, maar lief (september) en Afscheid voor nu (december). Verder verscheen werk in publicaties van proza in korte verhalenbundels in 23 x zwart licht (2017) 19 x Soms Niet (04-2018) en 26 blauwe violen (11-2018) bij Uitgeverij Godijn.

ONTSLAPEN TELG
elke geboortedag
is gedenkwaardig
je viert zijn leven
dwars door de dood
bezoekt herinneringen
hij zal altijd leven
in jouw hart en ziel
samen feestneuzen

Afscheid voor nu
Uitgeverij Heimdall
ISBN : 978-94-91883-85-9

 

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Van Annrooyplein 6, 3752 JK, Bunschoten

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met MGO voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Van Annrooyplein 6, 3752 JK, Bunschoten
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje