0
Terug naar overzicht

Minirouwauto

Klanten
beoordeling
0,0

De Minirouwauto is in 2010 bedacht door Chris Beekman als rouwauto bij de uitvaart van een baby of kind. In 2013 startte de Mini Cooper Clubman als rouwauto en werd deze zelfs officieel gekeurd als ‘lijkwagen’.

Mooi wit, niet zwart, zelf rijden.

De eerste keer dat deze werd gevraagd, was door twee ooms die op zoek waren naar een auto die paste bij de uitvaart van hun neefje. Ze wilden niet een zwarte Cadillac lijkwagen maar een liefdevollere manier van vervoer. Bovendien wilden de ouders zelf rijden.

Volwassene

In hetzelfde jaar is de auto aangepast om ook grotere kisten/manden te vervoeren. En wat bleek? Alle standaard volwassen kisten passen in de rouwmini. Sindsdien wordt de Minirouwauto in heel Nederland ingezet bij de uitvaart van zowel kinderen als volwassenen. De ene keer laten ouders zich rijden met hun kindje voor hun of op schoot. De andere keer rijdt bijvoorbeeld een kleinzoon zijn oma of een vrouw haar man op de dag van de uitvaart.

Muziek

In 2021 zijn er speakers gemonteerd buiten de auto (onzichtbaar). Dit om de mogelijkheid te geven om nog een keer voor het huis van de overledene zijn of haar favoriete muziekstuk te draaien. Of bij het in de rouwauto zetten van de overledene muziek te draaien die paste bij de overledene. Bij lange ritten vinden wij het sowieso fijn om in de auto muziek af te spelen die de overledene mooi vond.

Overbrengen

Behalve rijden op de dag van de uitvaart kunnen wij ook de overledene overbrengen van een woonhuis naar ziekenhuis of rouwcentrum en/of andersom. Ook kunnen wij een kist of mand brengen als nog onzeker is of deze past.

Goede doelen

Om te laten zien dat het in de uitvaartbranche niet alleen om geld gaat, schenken wij een deel van de omzet aan een goed doel. Dat goede doel mogen de nabestaanden zelf kiezen.

Minirouwauto.nl is onderdeel van Mea Vota Uitvaartverzorging en Zacht Kinderuitvaarten.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Gansoordstraat 29, 1411 RG, Naarden

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Minirouwauto voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Gansoordstraat 29, 1411 RG, Naarden
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje