Terug naar overzicht

Een unieke box die herinneringen levend houdt

06/12/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
memorialboxx
Advertorial

In het zuidwesten van België woont Gilles Wynant samen met zijn vrouw en hun twee jonge kinderen. Op een kastje in hun woonkamer staat een dynamisch herdenkingshoekje waar onder andere de foto van zijn overleden broer een prominent plekje heeft gekregen. “Ik wil graag dat mijn kinderen mijn broer leren kennen. Dat kan jammer genoeg niet in levende lijve, maar wel aan de hand van verhalen over hem”, vertelt Gilles. Met de wens om zijn broer ook in het hart van zijn kinderen levend te houden, ontwierp hij een memorial set die al snel werd uitgebreid met een unieke Memorialboxx

“Keeping memories alive”, luidt de slogan van Memorialboxx. En dat is precies wat Gilles met zijn herinneringsproducten wil bereiken. Niet alleen binnen zijn eigen gezin, maar ook voor anderen die een dierbare in hun midden moeten missen. 

Een creatie uit het hart

Op speciale momenten zoals een bruiloft of een geboorte, wordt het gemis van een overleden dierbare extra benadrukt. Dit ervaarde Gilles in de jaren na het overlijden van zijn broer (2001) regelmatig. Hij wilde iets bijzonders doen met de ‘leegte’ en de herinneringen die zijn broer heeft achtergelaten. Uiteindelijk wist hij zijn verdriet om te zetten in een positieve creatie die nabestaanden het gevoel biedt dat hun dierbare er toch nog een beetje bij is. De memorial set, bestaande uit een fotohouder waarin subtiel een klein asbuisje verwerkt is, twee symbolische theelichthouders in de vorm van een traan en vijf prints van persoonlijke foto's die je zelf kan uploaden, werd een creatie uit het hart van Gilles. Dit setje kun je laten verpakken in een prachtige Memorialboxx.

Bekijk hieronder het persoonlijke verhaal achter de Memorialboxx, een ode aan de broer van Gilles.

Houd de herinneringen levendig

Met de Memorialboxx kun je op een laagdrempelige manier fijne gesprekken initiëren over je overleden dierbare en de herinneringen rondom de persoon levendig houden. “Een jonge moeder had haar vader verloren en haar kinderen hebben opa nooit gekend. De Memorialboxx heeft een plek gekregen in hun woonkamer en op de momenten dat ze het zelf niet verwacht, pakt haar dochter de doos erbij en vraagt ze of haar moeder wat kan vertellen over opa”, vertelt Gilles. Door de Memorialboxx weer even op schoot te nemen of de foto in het houdertje regelmatig te verwisselen, rakelen (nog niet-vertelde) verhalen over de overledene op.

Uit het gegeven dat de overledene nooit vergeten zal worden, kun je als nabestaande veel kracht putten. “Voor mij zou het jammer zijn als er niet meer over mijn broer gesproken wordt. Dan verdwijnt zijn nalatenschap stukje bij stukje.” Gilles maakte het zijn missie om dit niet te laten gebeuren. Er zijn inmiddels 20 jaar verstreken sinds het overlijden, en zijn broer heeft nog altijd een speciaal plekje in het leven van zijn warme familie.

Een duurzame herinneringsdoos voor het leven

De Memorialboxx, welke samen met de set of apart aangeboden wordt, kan geheel naar wens gepersonaliseerd worden. Je kiest eerst het formaat van de herinneringsdoos uit; vierkant, laag of rechthoekig. Vervolgens kun je kiezen tussen een zwarte of natuurlijke houtlook. Een uitvoering in een geheel andere kleur is eventueel bespreekbaar. Op de voorkant kun je een kort tekstje, een quote, een foto of de naam met de geboorte- en sterfdatum laten graveren. De Memorialboxx wordt gemaakt van kwaliteitsvolle materialen, met een hoogwaardige afwerking en een unieke presentatie. Naast de standaard uitvoering is er ook een luxe uitvoering. Deze wordt met de hand vervaardigd in Amerikaanse notelaar of Zebrano en voelt robuuster aan. Deze duurzame herinneringsdoos is voor het leven en kan aan volgende generaties worden doorgeven.

Accessoires voor een extra dimensie

Met een zwarte kunststof display of een wit MDF sokkel kun je de herinneringsdoos een extra dimensie geven en een sereen gedenkhoekje creëren op een gewenste plek in huis. Deze kunnen los aangeschaft worden.

De Memorialboxx deluxe op een zwarte kunststof display. Klik op de pijltjes voor meer foto's.

Een waardevol geschenk voor jezelf of voor een ander

De Memorialboxx is niet alleen geschikt als opbergdoos voor de memorial set, maar leent zich ook prima om bepaalde spullen van de overledene in te bewaren, of zelfs de as. Onder andere de veelzijdigheid en het persoonlijke verhaal erachter maken de herinneringsdoos een uniek rouwgeschenk voor iedereen -jong en oud- die een dierbare verloren heeft. De box wordt dan ook vaak als alternatief voor rouwbloemen gekocht voor de nabestaanden. Gilles: “Een groep vrienden heeft de Memorialboxx bijvoorbeeld als rouwgeschenk gekocht voor de naaste familie van hun overleden vriend en er zelf persoonlijke spullen van hem in gestopt. De familie kan de doos zelf aanvullen met dierbare spullen.” 

Het is een betekenisvol rouwgeschenk waar nabestaanden voor altijd steun en troost uit kunnen halen. Op de dagen dat het verdriet extra voelbaar is en je behoefte hebt aan wat warmte en licht kun je de traanvormige kaarsjes aansteken, terwijl je de foto’s en tastbare herinneringen uit de doos haalt. Waardevol voor jezelf, maar ook voor een ander die je graag een hart onder de riem wilt steken. 

Tip: de Memorialboxx, los of in combinatie met de memorial set, is een mooi rouwgeschenk om aan iemand te geven rondom de feestdagen. Wanneer nabestaanden er net wat meer aan herinnerd worden dat de overledene fysiek niet meer met hen is.

Klik op de pijltjes voor meer foto's van de Memorialboxx en memorial set.

Wil je meer weten over de Memorialboxx? Ga dan naar de website of neem contact op met Gilles om jouw wensen met betrekking tot de persoonlijke herinneringsdoos te bespreken.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje