Terug naar overzicht

Persoonlijke herinneringsproducten vervaardigd uit hout

01/03/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
herinneringskistje uit houten meubelstuk gedenken in huis
Advertorial

Met oog voor detail, een passie voor hout en een berg ervaring als klusser en meubelmaker, vervaardigt Bas Paulus prachtige producten uit hout. Samen met zijn vrouw Hester bedacht hij Gedenken in hout, waar je terecht kunt voor handgemaakte houten (mini)urnen, herinneringskistjes, kandelaars en zelfs een persoonlijk herinneringsproduct gemaakt uit een houten meubelstuk. Bas en Hester vertellen ons wat meer over hun liefde voor hout en de verschillende mogelijkheden voor een unieke tastbare herinnering.

Do it yourself

Bas komt uit een gezin waarin vader eigenlijk alles zelf maakte. Ook Bas maakt graag dingen zelf. Zo groeide de liefde voor hout in de periode dat hij met Hester verhuisde naar hun dijkhuisje in Stellendam. Bas wist van het dijkhuisje, dat eerst letterlijk bestond uit vier muren en een dak, in de loop der jaren een prachtige woning te maken waarin zij zich echt thuis voelen. 'Timmeren, boren, zagen, schuren, het dak verhogen en een nieuwe keuken maken. Bas heeft het allemaal zelf gedaan', vertelt Hester trots. Naast zijn eigen meubelbedrijf, kan hij tegenwoordig ook al zijn creativiteit en vakmanschap kwijt in Gedenken in hout. Met Hester aan zijn zijde heeft hij altijd nieuwe inspiratie voor unieke gedenkobjecten waar nabestaanden troost uit kunnen putten. 

Veelzijdig

De mogelijkheden voor een persoonlijk herinneringsproduct zijn bij Gedenken in hout enorm! Mede doordat hout veelzijdig en goed te bewerken is, kan er van alles van gemaakt worden. 'Hout is prachtig levendig materiaal: mooie kleuren, vormen, structuren en het is divers. En ondanks dat je hout mooi kunt bewerken, behoudt het nog altijd de eigenheid.' Daarnaast maakt Bas alles met de hand. Hierdoor is het mogelijk om het product geheel naar wens te laten vervaardigen. Je bepaalt zelf de kleur, vorm, formaat en het houtsoort. Zo kun je onder andere kiezen uit notenhout, kersenhout, eikenhout en naaldhout.

Een herinneringskistje van eikenhout met mooi inlegwerk, een kandelaar gemaakt van Padouk hout of een twaalfhoekige metallic zwarte urn met een zeefdruk van gouden wegvliegende vlinders. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Ook voor een gepersonaliseerde urn om de as van je geliefde huisdier in te bewaren kun je terecht bij Bas en Hester.

Eco urn

Bij Gedenken in hout worden alle producten veelal afgewerkt met natuurlijke materialen. Een bijzondere urn uit het assortiment is de eco urn van naaldhout. Deze duurzame urn is mooi voor een dierbare die van de natuur hield en milieuvriendelijke keuzes maakte in het leven. De urn wordt zonder lijm of afwerkingsmiddel gemaakt, waardoor deze goed geschikt is om te worden begraven op een natuurbegraafplaats.

Hout is prachtig levendig materiaal: mooie kleuren, vormen, structuren en het is divers. En ondanks dat je hout mooi kunt bewerken, behoudt het nog altijd de eigenheid.

Klik op het pijltje in bovenstaande afbeelding voor meer foto's.

Een 'eigen' tastbare herinnering

Zonder directe sturing proberen Bas en Hester de families die bij hen komen uit te dagen en te helpen om een eigen uniek herinneringsproduct te bedenken. Natuurlijk denken zij graag met hen mee om samen tot een mooi en passend ontwerp te komen. Hester: 'het is altijd fijn om de wensen van de familie in een persoonlijk gesprek door te nemen en vanuit hun wensen te beginnen met de werkzaamheden. Het is iets wat een plekje krijgt in hun huis en dan is het belangrijk dat ze volledig achter het product staan.' Als finishing touch kun je het eindproduct laten personaliseren met een zeefdruk of inlegwerk naar wens. Je kunt hiervoor zelf een ontwerp aanleveren of samen met Bas en Hester bespreken wat je graag zou willen. Doordat alles bij Gedenken in hout maatwerk is en met de hand wordt gemaakt, zijn de mogelijkheden voor een eigen tastbare herinnering oneindig.

Van een oud meubelstuk naar een herinneringskistje

Heeft je dierbare een houten meubelstuk nagelaten of heb je er zelf een op zolder staan waar je speciale herinneringen aan hebt? Dan weet je misschien niet zo goed wat je ermee moet, maar je wilt het toch zeker niet wegdoen. Gelukkig weten zij hier bij Gedenken in hout wel raad mee! Uit het houten meubelstuk kan Bas in goed overleg een unieke urn, een herinneringskistje of een ander gewenst object maken. Dit product met een emotionele waarde en waar een persoonlijk verhaal achter schuilt biedt troost aan nabestaanden. Op onderstaande foto zie je een herinneringskistje dat is gemaakt van een nachtkast. In het kistje kun je waardevolle spulletjes van je dierbare bewaren en je kunt het vastpakken op de dagen dat het gemis extra voelbaar is.

Het idee om een product te vervaardigen uit een houten meubelstuk is ontstaan naar aanleiding van een salontafel die Hester heeft geërfd van haar ouders. De tafel met een marmeren blad paste niet in hun huis, maar ze wilde deze tafel ook niet wegdoen. Ze kwam met het idee om hier wat moois van te maken met oud-hout. Bas ging met het idee aan de slag en wist er een prachtige tafel met een houten blad van te maken. Bas: 'we kunnen ontzettend veel maken van een houten meubelstuk. Afhankelijk van wat we krijgen aangeleverd uiteraard. Als er diepe scheuren in het hout zitten, zal ik deze repareren. Hoewel de scheuren daarna zichtbaar kunnen blijven, kan dit juist heel mooi zijn. Dit laat zien hoe levendig hout is en dat maakt het product ook authentiek.'

Voor altijd dichtbij

Met veel zorg, liefde en aandacht gaan Bas en Hester aan de slag met jouw wensen en ideeën. Het eindresultaat is een gedetailleerd en glad afgewerkt product waarmee je de mooie herinneringen aan je dierbare voor altijd dichtbij je hebt. 

Ben je benieuwd wat Bas en Hester voor jou kunnen betekenen en zou je graag in gesprek willen gaan over een uniek herinneringsproduct vervaardigd uit hout? Ga dan naar de website of neem contact op om jouw wensen te bespreken.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje