Terug naar overzicht

Tastbare herinneringen vereeuwigen in epoxy

30/06/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
epoxy
Advertorial

Iedereen heeft wel iets bijzonders wat hij of zij voor altijd wilt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan die speciale foto van een dierbare die er niet meer is. Of wat dacht je van het oude theeservies dat je hebt geërfd van oma en nu veilig staat opgeborgen in de kast? Je wilt er graag wat mee doen, maar weet niet precies wat de mogelijkheden zijn. Gelukkig hebben wij een uniek bedrijf gespot die er wel raad mee weet en jouw tastbare herinneringen in high gloss epoxy kan vereeuwigen. Maak kennis met de Gietfabriek!

Gietfabriek voor het vereeuwigen van herinneringen 

De Gietfabriek is in 2010 opgericht door Karianne Derijcke. Het is een dochteronderneming van het bedrijf dat zij in 2002 startte; Sinck&Ko, leverancier en ontwerper van gietvloeren. Inmiddels heeft ze zich volledig toegelegd op het ingieten van foto's en uiteenlopende objecten. Het begon allemaal met het ingieten van een oude foto. En niet zomaar een foto, maar een bijzondere foto van haar oma. Het resultaat was prachtig en de reacties uit haar omgeving waren overweldigend. De Gietfabriek is altijd op zoek naar foto's en items met een verhaal, waar zij een waar kunstobject van maken. Een uniek en persoonlijk kunstobject met waardevolle herinneringen dat je voor eeuwig kunt koesteren...

Onderdeel van je leefomgeving

Karianne krijgt vanuit haar omgeving wel eens de vraag waar de behoefte ligt om een foto of voorwerp te laten ingieten. Vol passie beantwoordt ze deze vraag: "We proberen iets speciaals te creëren. Het is van jou en het wordt uniek vereeuwigd tot iets moois." Bij de Gietfabriek streven zij er altijd naar dat het eindresultaat een fijn gevoel oproept en dat alle mooie herinneringen eraan naar boven komen als je ernaar kijkt. "Vooral als we het hebben over foto's of voorwerpen van dierbaren die overleden zijn. Het gaat om iets persoonlijks wat je nooit kwijtraakt. Je kunt het een plekje in huis geven en er altijd naar kijken. Het wordt een onderdeel van je leefomgeving", legt Karianne verder uit. 

We proberen iets speciaals te creëren. Het is van jou en het wordt uniek vereeuwigd tot iets moois.

Klik op de pijltjes voor meer voorbeelden van het prachtige werk van de Gietfabriek.

Een sweet memory

Bij de Gietfabriek kun je vrijwel al het ondenkbare laten ingieten. Van foto's, oude posters, speelgoed, medailles, tekeningen, tot aan sieraden, schaakborden, krukjes, tafels of voorwerpen waar je een een speciale herinnering aan hebt.

Karianne: "Er komen vaak mensen met oude tafeltjes of meubelstukken die ze niet weg willen gooien en waar ze een mooie herinnering aan hebben. Daar kunnen wij een laag epoxy overheen doen, waardoor het oude leuke krukje toch weer een onderdeel wordt van het interieur." Met glasheldere epoxy van hoogwaardige kwaliteit en een fantastische afwerking ontstaat er een prachtig 3-dimensionaal effect.

Daarnaast kun je ook kiezen uit meerdere kleurvariaties én om persoonlijke objecten te laten verwerken in de meubelstukken. Zo kwam er ooit iemand bij Karianne met de kwasten van haar overleden opa en het theetafeltje van haar overleden oma. De kwasten van opa heeft de Gietfabriek verwerkt in het theetafeltje van oma. "Herinneringen aan zowel opa als oma zijn samen vereeuwigd in een mooi object." Of de oude werkbank van vader met een levensverhaal. Zijn werk weerspiegelt in de resten materialen, prachtig tot uiting komend in de epoxy. "Het zijn nu meubelstukken in huis geworden. Waanzinnig! Daar zitten de herinneringen in, het is een sweet memory." 

Een blijvende herinnering

Op begraafplaatsen zie je wel eens speelgoed en andere persoonlijke decoratie bij het graf liggen. Helaas is de kans op verwering dan onvermijdelijk. Er komen dan ook regelmatig ouders die een kindje hebben verloren bij Karianne met de vraag of het mogelijk is om speelgoed te laten ingieten. Hoewel het natuurlijk erg verdrietig is, maken ze er bij de Gietfabriek iets prachtigs van waar de ouders voor altijd een blijvende herinneringen aan hebben en een stukje troost in kunnen vinden. Karianne: "Als hun kind overlijdt hebben ze dan toch dat lievelingsautootje of pop in een blok van epoxy. En dat leggen ze dan bij het graf neer of thuis."

De mogelijkheden zijn oneindig

Alles wat de Gietfabriek ingiet is maatwerk en wordt met de hand gemaakt, waardoor de mogelijkheden om jouw tastbare herinneringen te vereeuwigen in epoxy oneindig zijn. Daarnaast gaat het team van Karianne uiterst aandachtig en zorgvuldig te werk met jouw dierbare spullen. Je kunt er zonder enige twijfel vanuit gaan dat deze in goede handen zijn. Een ander belangrijk ingrediënt van de Gietfabriek? Heel veel liefde!

Bekijk hier diverse projecten van de Gietfabriek.

Wil je meer weten over het ingieten van jouw dierbare foto of voorwerp? Ga dan naar de website van de Gietfabriek voor meer informatie of neem gerust contact met ze op. Bij de Gietfabriek denken ze graag met je mee over hoe zij jouw tastbare herinneringen in epoxy kunnen vereeuwigen. 

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Ester van der Bilt op 7 jul. 2020 14:11
"Na 2 foto's en 3 kunstwerken die ik heb laten ingieten, ben ik nu samen met de gietfabriek een bijzettafel aan het ontwerpen. Karianne is bevlogen, zeer creatief en een vakvrouw. Ze haalt bij de klant het onderste uit de kan. Fijn hoor zo'n meedenkende expert en ook nog gevoel voor (een tijdloze) stijl."

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje